Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ
ΦΑΓΟΠΟΤΙ

Στις ακρίβειας τον καιρό επαντρεύτηκα κι εγώ …!
Ένα εκατομμύριο Έλληνες βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας λένε οι στατιστικές και τα άλλα οχτώ εκατομμύρια βρίσκονται στο μεταίχμιο βίου και αβίωτου, Κι ενώ το καθημερινό πρόβλημα του Έλληνα είναι το πώς θα φέρει γύρα τα πράγματα ώστε να μην πει το ψωμί – ψωμάκι, τα κανάλια συναγωνίζονται στους διαγωνισμούς μαγειρικής με πανάκριβα και εξωτικά εν πολλοίς φαγητά ,λες και μας έχει πιάσει μανία να συζητάμε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου
Πως το λέει η παροιμία: Εμείς φαϊ εμείς πιοτί δεν είχαμε ραπανάκια για τη όρεξη . Εδώ κάθε πρωί ξυπνάς με την αγωνία τι θα φάμε σήμερα και τι περικοπές ακόμα θα κάνει ο κ Παπανδρέου και αυτοί κάθονται και κάνουν διαγωνισμό μαγειρικής.
-Έβαλες πολύ αλάτι –λέει ο χοντρός.
-Μπα εμένα μου φαίνεται λίγο –λέει ο άλλος με τα τατουάζ. Εμένα μου φαίνεται το χαβιάρι λειψό- λέει ο τρίτος που φαίνεται η μάνα του τον τάιζε χαβιάρι με αστακό κάθε πρωί και ξέρει τις λεπτές διαφορές στη γεύση, ανάμεσα στο χαβιάρι Ρωσίας και το χαβιάρι Ιαπωνίας.
Βέβαια το θέαμα πουλάει αλλιώς δε θα το κάνανε σήριαλ αλλά και λίγο συγκράτηση δε θα έκανε κακό .Αλλά το θέμα δεν είναι τι πουλάς αλλά και τι αναγκάζεις τον άλλον να αγοράσει .Όταν βλέπεις ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια το να προσφέρεις θέαμα το τραπέζι του Λούκουλου μοιάζει πρόκληση. Σα να λες κοιτάξτε βρε πεινάλες πως τρώει ο κόσμος. Πτωχοί-που έλεγε και η αξέχαστη μαντάμ Σουσού του μακαρίτη Δ Ψαθά.
Μπριζόλα με μαρμελάδα μανταρίνι πασπαλισμένη με γαλάζιο μπρικ(!) από την Αϊτή και μαϊντανό Χαβάης γαρνιρισμένη με φράουλες Ισπανίας.
Πόσο έχει το κοκκινιστό με σάλτσα –ρώτησε ο Καραγκιόζης τον μάγειρα.
-15 ευρώ
-Και η σάλτσα ;
-Η σάλτσα είναι δωρεάν.
-Μου βάζεις μια μερίδα σάλτσα
Επίτηδες το κάνουν – λέει η θεία Κούλα, για να χορτάσουν οπτικά ότι δεν μπορούν να απολαύσουν γευστικά .Δεν έχεις ακούσει που λένε «Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο» Ήθελα να ξέρω στο σπίτι τους έτσι τρώνε; Δαμάσκηνα γεμιστά με συκωτάκια μέσα σε ψαρόσουπα ;
Αυτοί που φτιάχνουν τα τηλεοπτικά προγράμματα σκέφτονται τι προσφέρουν ή η λογική τους είναι μια που δεν μπορείς να τα φας τουλάχιστον χόρτασε την πείνα σου βλέποντας!!!
Δεν είναι η μόνη περίπτωση που οι υποτιθέμενοι ειδικοί αποδεικνύονται ανεγκέφαλοι. Χρόνια πριν οδηγώντας για Αθήνα στις 7 το πρωί ανοίγω το ραδιόφωνο για συντροφιά και ακούω : Ο χάρος βγήκε παγανιά!!! Τους διαολοστέλνεις ή όχι ;
Τα βλέπεις και σκέφτεσαι το κολλητήρι που έλεγε του Μπάρμπα -Γιώργου : Είπε ο πατέρα μου θα φάμε θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε !!!
Σταύρος Ιντζεγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: