Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

εκκλησιολογος




                                                ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
    ΞΥΛΟ ΚΙ ΑΝΗΦΟΡΑ

    Σιγά μπάρμπα, βαράς να  ισιώσει η καμπούρα μου και μου `σπασες τη ραχοκοκολιά !
-------------------------
    Κάθε μέρα μια άλλη μέρα αλλά   « το  γάιδαρό μου φόρτωνα, γονάτισε απ το βάρος » λέει η παροιμία. Ανάμεσα σε  δυο κακά το μη χείρον –βέλτιστον» αλλά πιο είναι το βέλτιστον; Στην ανηφόρα ή στην κατηφόρα ρώτησαν τη γκαμήλα : Γιατί, ρώτησε, δεν υπάρχει ισιάδα;
    Ανεψιέ- μου τηλεφώνησε η θειά Αρχόντω  ψηλά  από τα Θοδώριανα ( στα Τζούμερκα) είπαμε να πάμε στο γιατρό και μας πέθανε  στα φάρμακα! Ξημεροβραδιαζόμαστε στην τουαλέτα!!!
    Στα «Απίστευτα και όμως…Ελληνικά» καταγράφεται η  πολιτική μας ζωή όπου αριστερή κυβέρνηση στηρίζεται με ψήφους της… Δεξιάς ενώ την αντιπολίτευση την έχει αναλάβει η πιο αριστερά της αριστεράς. .Δε συμφωνούμε, δεν εγκρίνουμε, δεν ψηφίζουμε αλλά…στηρίζουμε την κυβέρνηση. Για σιγά παιδιά μην τρελαθούμε κι όλας.
  Πως το είχε πει ο Θεόδωρος Δηληγιάννης το 1897 μιλώντας στη βουλή πριν παραιτηθεί. «Κοινή διαπίστωση κύριοι βουλευταί είναι ότι αι περίπλοκαι περιπλοκαί του ημετέρου έθνους εις ετέραν περίπλοκον περιπλοκήν περιεπλέχθησαν »
    Θυσιαστείτε, σας περιμένουν καλύτερες μέρες  για τα…εγγόνια σας, είναι το καθημερινό κυβερνητικό σύνθημα θυμίζοντας τον χωριάτη «Μη ψοφάς αγελαδίτσα μου του χρόνου θα σου φέρω φρέσκο χόρτο»  θέλουμε δε θέλουμε συμφωνούμε αλλά τράβα – τράβα  το σκοινί στο τέλος θα σπάσει. Χρειάζεται και λίγο λάσκο να πάρουμε  μια ανάσα αδερφέ!
   Κάποτε είχαμε  Δεξιά – Αριστερά μετά πήγαμε πράσινοι – γαλάζιοι, σήμερα έχουμε  Ευρώ ή δραχμή. Ερίζουν οι οικονομολόγοι αλλά τα απλά μαθηματικά τα λένε αλλιώς.:  Με τη δραχμή όσοι είναι πλούσιοι θα γίνου πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι Μακάριοι όσοι έχουν τα λεφτά τους έξω και θα τα ξαναφέρουν  το ένα = ενάμισυ!
   Λαέ  για σένα παλεύω- λένε όλοι στη βουλή. « Ο λόγος σου μας χόρτασε και το φαί σου φάτο» απαντάμε. Τα λόγια είναι εύκολα , με το στομάχι τι γίνεται; άρχοντά μου;
  Μια φορά στα παλιά χρόνια αρρώστησε η γίδα του χωριάτη και την πήγε στον κτηνίατρο. Την  κοίταξε ο γιατρός  και του `δωσε δυο κουτιά χάπια να της δίνει τρεις φορές τη μέρα για μια βδομάδα και να ξαναπάει να δει τι γίνεται. Πήγε  ο άνθρωπος το είπε στη γυναίκα του «το και το» ό γιατρός θα ξαναπάω την άλλη βδομάδα, μην είσαι χαζός του είπε η βλάχα –πονηρή σαν όλες τις γυναίκες-να της τα δώσουμε όλα τα χάπια μαζί να μη πηγαίνεις κάθε τόσο στο γιατρό και πληρώνουμε επισκέψεις. Τα δώσανε όλα μαζί –ψόφησε η γίδα!!! Το ίδιο κινδυνεύουμε κι εμείς .καλή η βοήθεια αλλά να μη μας κόψουν και το κεφάλι. Διότι φοβερό το εξωτερικό χρέος , φοβερά τα τοκοχρεολύσια  που πρέπει να πληρώνουμε,(δει, δε δανείου και άνευ τούτου ουδέν) καμιά αντίρρηση αλλά δε φτάνει μόνο να θέλεις  να πληρώσεις αλλά και να μπορείς. Στο τέλος θα ξεχρεωθεί η χώρα και θα εξαχρεωθεί ο λαός.. Θα νικήσουμε είχε πει ο Τσώρτσιλ- στον Β παγκόσμιο πόλεμο-αλλά δε θα υπάρχουν χέρια να μας χειροκροτήσουν!   Σκληρό το νέο πακέτο μέτρων που εξαγγέλλεται, στο τέλος θα βγει κάποιος κυβερνητικός εκπρόσωπος  και θα ανακοινώσει : Η εγχείρηση  επέτυχε αλλά ο ασθενής απεβίωσε-Συλλυπητήρια !!!
  Εύκολα λες  φέρτε λεφτά που έχετε στο εξωτερικό να σώσετε την πατρίδα αλλά το πρόβλημα δεν είναι που δε θα τα φέρουν -σιγά τη φιλοπατρία τώρα και πίσω!-αλλά που φροντίζουν και να τα βγάλουν όσοι ακόμη τα έχουν μέσα. Εδώ κατηγορείται βουλευτής η βουλευτίνα ότι έβγαζε λεφτά -συκοφαντίες  λέω εγώ- αλλά, όπου υπάρχει καπνός   από φωτιά θα βγαίνει,.
   Έκπληκτος ο λαός – ο πολύς λαός, η φτωχολογιά , το πόπολο, εμείς οι φουκαράδες δηλαδή-που αυτές τις ημέρες παρακολουθούμε τα όσα παίζονται εις βάρος  μας για το …καλό μας (!!!) και σκέφτομαι και ξύλο κι ανηφόρα κομμάτι δύσκολο, βρε μπας και διώξαμε την αλεπού και φέραμε το λιοντάρι;
    ΥΓ. Μόλις πληροφορήθηκα ότι και το χαβιάρι πήγε στο 23% Ε όχι , Ε όχι!!!                                               

  Σταύρος Ιντζεγιαννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: