Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Εν κατακλείδι


ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΜΑΝΟΥΛΙ



Ζητείται μανούλι.

-Ορίστε;

Μάλιστα. Καλά διαβάζετε. Ζητείται μανούλι! Τουτέστιν ψυχούλα, τρυφερή, γλυκιά, βελούδινη, ναζιάρα, έτοιμη για όλα!

Σε αθηναϊκή εφημερίδα η είδηση στη στήλη «ζητείται». Ανάμεσα στα ζητείται γαμπρός ματσωμένος έστω και κοιλαράς ή 80άρης ή με βηματοδότη ή ρευματισμούς ή ακόμη από την γυναικεία πλευρά, ζητείται νύφη με προίκα σε μετρητά (φαντάζομαι ότι απορρίπτει τα σπίτια ή μαγαζιά που ζητούσαν παλιά για να μη πληρώνει χαράτσι) προίκα γερή και μισθό η σύνταξη καλή μέσης ηλικίας(έστω και ολίγο…μπασμένη) με βιβλιάριο υγείας. Προτιμούνται χήρες ή διαζευγμένες ή και μεγαλοκοπέλες απελευθερωμένες που θέλουν να… ξαναδοκιμάσουν!

Στις μικρές αγγελίες της εφημερίδας ψάχνει ο άνθρωπος να βρει σύντροφο της μοναξιάς του. Όχι περί γάμου κα τα τοιαύτα συνήθη και τετριμμένα της μεσοαστικής …ιντλιγκέντσιας με τις μπουρζουαζίδηκες καταβολές τώρα και πίσω. Δε ζούμε στην εποχή της γιαγιάς που επέμενε για το στεφανοχάρτι και το κρέμαγε επάνω από το κρεβάτι της μέσα σε κάδρο που είχε σχήμα καρδιάς. Άλλωστε τι γάμο στην εποχή που όλοι συζούν ελεύθερα τις ευλογίες της μαμάς και την ανοχή της περίφημης τιμής του αδελφού!!! Αλλού το πάει αυτός και το εξηγεί μάλιστα. Καθαρές κουβέντες. Σκοπός η αγάπη και η παρέα. Συντροφιά ζητάει ο άνθρωπος να γεμίσει τη μοναξιά του.

Ζητείται γράφει η σχετική είδηση, ψυχούλα – κορίτσι που να γνωρίζει τι εστί μοναξιά και τι εστί φαρμάκι.

-Και το τι εστί …βερύκοκο;

Όχι αυτό δεν το γράφει αλλά το συμπληρώνω εγώ που έχω φαντασία. Ο άνθρωπος ξεκαθαρίζει. Αγάπη και παρέα ουδέν έτερον ή μάλλον ό,τι ήθελε προκύψει που λένε οι μοντέρνοι τώρα και ο νοών, νοείτω!!! Τηλέφωνο τάδε, απόλυτος εχεμύθεια και …άκρα μυστικότης!!!

Στις μικρές αγγελίες της εφημερίδας η είδηση χτυπάει πόρτες. Ιδού ο νυμφίος έρχεται. Όσες …ψυχούλες προσέλθετε. Τηλεφωνήστε να σας ανοίξουμε θύραν παραδείσου και μάλιστα χωρίς απαγορεύσεις περί …το μήλον που έφαγε η Εύα και του έδωσε και του χαζοβιόλη του Αδάμ να δαγκώσει. Καταχωρημένο μάλιστα και στο βιβλίο Γκίνες ως το ακριβότερο φρούτο από καταβολής κόσμου !!!

Φυσικά δε χρειάζονται ορισμένες προϋποθέσεις όπως θα περίμενε κανείς. Δηλαδή εμφανίσιμη, με ψηλοτάκουνες γόβες, ελαφρώς υπόξανθη με πλούσιο στήθος και πολύ περιποιημένα χέρια ( σ.σ Προφανώς για να χαϊδεύει τρυφερά) με γαλαζοπράσινα μάτια κατά προτίμηση , με σαρκώδη χείλη, ύψους τουλάχιστον 1,72 σεξουαλικά απελευθερωμένη χωρίς ταμπού και αναστολές , ελαφρώς εύσωμη και από καλή οικογένεια με γνώσεις Αγγλικής ή Γαλλικής προκειμένου να ταξιδεύουν στην Ευρώπη. Αυτά τα παραλείπει ο κύριος δεν το ενδιαφέρουν. Δε ζητά ούτε προϋπηρεσία ή…καλές συστάσεις. Μαθημένη – άμαθη δεν το κουβεντιάζει. Τον ενδιαφέρει εκείνο το…ψυχούλα! Ελεύθερη και ωραία που έλεγε η διαφήμιση. Αλλού όμως είναι που με μπερδεύει .Να ξέρει τι εστί μοναξιά και τι εστί φαρμάκι. Αυτό το… φαρμάκι που πρέπει απαραιτήτως να ξέρει τι το θέλει; Σκοπεύει να φαρμακώσει κανέναν ή ψάχνει φαρμακοποιό;

Τέλος πάντων. Λίγο παράξενο βέβαια για την εποχή μας και τα καινούργια ήθη και έθιμα να ζητάς ερωτική παρτεναίρ και μάλιστα όχι ό,τι κι ό,τι αλλά μανούλι για παρέα μέσω εφημερίδος. Θα πείτε γιατί δε ψάχνει στην πλατεία Γεωργίου ή στην πλατεία Όλγας όπου τις νυκτερινές ώρες κυκλοφορούν κάτι…μανουλομάνουλα με σφραγίδα ή σε καμιά ντίσκο ή σε καμιά καφετέρια όπου συχνάζουν κάτι μοναχικές υπάρξεις και όπου μπορείς κερνώντας ένα καφέ αν μη τι άλλο να πιάσεις κουβέντα και ό,τι ήθελε προκύψει. Θέλεις ντόπιες , θέλεις αλλοδαπές, θέλεις προχωρημένες –δασκάλες που λένε –θέλεις αρσακειάδες παλαιού τύπου. Ότι γουστάρεις κι αγαπάς υπάρχει και το βρίσκεις εύκολα.

Στην εποχή των πυραύλων και των ξέφραγων αμπελώνων θα μου πείτε που η πάσα γνωριμία χαρακτηρίζεται πια από το γνωστό «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε» που έλεγε η διαφήμιση αν θυμάστε ,να ψάχνεις για μανούλι μέσω εφημερίδας ;

Γιατί όχι; Πληρώνουμε που πληρώνουμε το τηλέφωνο στον ΟΤΕ να μη το εκμεταλλευτούμε;

-Τηλέφωνο…τάδε

- Μάλιστα ό ίδιος

-Είμαι η ψυχούλα που ζητάτε και ξέρω και από αγάπη και από μοναξιά και από το… τι εστί βερύκοκο. Στρώσε το στρώμα σου για δυο και σούρχομαι .

-Έλα όπως είσαι. Φωταγωγώ το σπίτι κι έβαλα τις σαμπάνιες να παγώσουν!!!

Σταύρος Ιντζεγιαννης



Δεν υπάρχουν σχόλια: