Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

εκκλησιολόγος Σάββατο 8-06-13

ΚΑΘ ΟΔΟΝ


ΑΛΑΧ ΑΛΑΧ ΚΑΙ ΑΧ ΚΑΙ ΒΑΧ !



Όλα τα είχε η Μαριωρή ο φερετζές της έλειπε. Νάτος λοιπόν κι αυτός. Οθωμανικό Τέμενος θα οικοδομηθεί στην Αθήνα σε οικόπεδο του Δημοσίου ,(νομίζω ιδιοκτησίας του πολεμικού ναυτικού από το οποίο το αγόρασε η κυβέρνηση) για να αναγερθεί το τέμενος .

Η έγκριση της ανέγερσης υπάρχει από το 2011 με τον ιδρυτικό νόμο 4014/2011 με τον οποίο εγκρίθηκε η χωροθέτηση για την ίδρυση του τεμένους και των λοιπών κτηρίων υποστηρικτικών της λειτουργία του τεμένους. Την απόφαση για την έγκριση της πίστωσης των 946 000 ευρώ υπέγραψε ήδη το υπουργός αναπληρωτής Υποδομών και ανάπτυξης – ανταγωνιστικότητας Σταύρος Καλογιάννης .Γιαννιώτης αυτός.

Γιατί το τονίζω;

Διότι τα βράδια ακούγονται ακόμη, λένε, κάτι γριές εκατοχρονίτισσες –ιέριες του τόπου και του χρόνου-τα σκουσμάρια από τις Γιαννιώτισσες που έπνιξε ο Αλή πασάς στη λίμνη.

«Φυσάει βοριάς, φυσάει θρακιάς, στα Γιάννενα στη λίμνη

Αχ χαλασμός που εγίνη

επνίξανε τις δεκαεφτά με την κυρά Φροσύνη,

στα Γιάννενα στη λίμνη, αχ χαλασμόςπου εγίνη (Βαλαωρίτης)

Δε φταίω εγώ λέει ο Υπουργός από άλλον υπογράφτηκε το 2011, άρα τρέξτε να τον βρείτε. Αθώος ειμί του ανοσιουργήματος.

Δεν αποκλείεται αύριο- μεθαύριο να ιδρυθεί και βουδιστικός ναός και να γεμίσει και η Πάτρα εκτός από τα σαρίκια των ιεροσπουδαστών που θα σπουδάζουν στο ιεροδιδασκαλίο του τεμένους και τους Δερβίσιδες με τα καφτάνια και τους Σουφί με τα στρογγυλά κωνικά τους καπέλα , να γεμίσει υπογραμμίζω και με βουδιστές μοναχούς με ξυρισμένα κεφάλια και κίτρινα ράσα .Γιατί όχι; Ενός κακού ελθόντος μύρια έτερα έπονται.

Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος .Κοσμοπολίτικη η Πάτρα, μπάτε σκύλοι αλέστε Όσοι… άπιστοι προσέλθετε!!!

Φυσικά δεν είμαστε αντίθετοι -για όνομα του…Αλλάχ!!!-με το να θρησκεύεται ελεύθερα ο καθένας.. Εγώ Χριστός και συ Αλλάχ και ο καθένας αχ και βαχ. Ναι μόνο που αν τολμούσε κάποιος από μάς να ζητήσει να χτίσουμε μια εκκλησία στη Σμύρνη ή στην Άγκυρα , η στο…Εσκί Σεχίρ θα μα παίρνανε με το κοντόξυλο.

-Βάι – Βάι-βάι κιοπόγλου κιοπέκ. Γκιαούρ !!!

- Όχι δεν είμαστε εκδικητικοί. Σ` αυτό άλλωστε διαφέρουμε από τους Τουρκαλάδες. Εμείς πορευόμαστε με το αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν. Αυτοί με το…σφάξε τον!!!

Δεν είμαστε αντίθετοι λοιπόν. Αλλά, άλλο ένα τζαμί σε μια άκρη και άλλο τέμενος.. Τζαμί είναι όπως θα λέγαμε, ένας ναός. Μια εκκλησία. Τέμενος είναι ένα κτηριακό συγκρότημα με τον κεντρικό ναό και γύρω τα κελία όπου θα μένουν οι ιερείς. Μουφτήδες. Οι καλόγεροι, οι Δερβίσιδες. Θα υπάρχει φαντάζομαι ιεροσπουδαστήριο να σπουδάζουν το κοράνι τους, θα υπάρχει αίθουσα ιεροδικίου για τον καδή και ένα σωρό συμπαρομαρτούντα κτίσματα. Δηλαδή θα έχουμε μια απόβαση τουρκικού ιεροκατεστημένου που θα κάνει αισθητή την παρουσία του καθημερινά με την προσευχή του μουεζίνη. Αλλάχ μπιρ Αλλάχ!!!

Αυτό σημαίνει ότι θα πηγαινοέρχονται υπουργοί και αξιωματούχοι – πασάδες και αγάδες δεδομένου ότι αυτό θα λειτουργοί σαν …τουρκικό έδαφος.

940.000 ευρώ προβλέπει η αρχική σύμβαση ενώ το συνολικό κόστος υπολογίζεται για 15 εκατομμύρια τα οποία προθυμοποιήθηκε να τα βάλλει η Τουρκική κυβέρνηση αλλά το Υπουργείο παιδείας ή το ανάπτυξη δεν το δέχθηκαν και ορθώς διότι τότε θα είχε λόγους η Τουρκία να το φτιάξει για λόγους προπαγάνδας μεγαλόπρεπο σαν το Τοπ Καπί και λόγω ιδιοκτησίας θα θεωρείτο τουρκικό έδαφος μέσα στην καρδιά της Αθήνας, χώρια που προβλέπεται να χτιστούν και άλλα 15 τζαμιά (όχι τεμένη) μέσα στην Αττική.

Κάποτε είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι και στην Πάτρα σκοπεύανε να ιδρύσουν τζαμί. Δεν είναι δα και λίγοι οι μωαμεθανοί – αλλοδαποί στην Πάτρα.

Και θα γίνει βέβαια. Οι φήμες δεν αργούν να γίνουν πραγματικότητα. Ακούς βιολιά στις διπλανής σου καρτέρα τα και στην αυλή σου –λέει η λαϊκή σοφία Σκεφθείτε τώρα κάθε πρωί στις 7 να σε ξυπνά ο μουεζίνης με το μεγάφωνο στη διαπασών: Αλλάχ μπιρ Αλλάχ βρε… ζωντόβολα!!!

Και να σκέφτεσαι ότι διαμαρτυρότανε κάποτε οι γύρω από το Άγιο Διονύσιο γιατί χτύπαγε η καμπάνα στις 7 που άρχιζε ο όρθρος.Άντε τώρα να σε ταρακουνάει και ο μουεζίνης : Ξυπνάτε γκιαούρηδες ξανάρχεται ο Μπραήμης!!!

Σταύρος Ιντζεγιάννης







Δεν υπάρχουν σχόλια: