Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

GΓΝΩΜΗ 2/5/14



                                                          Εν κατακλειδι   
    ΤΟΜΠΟΛΑ
  
    Τα  εν οίκω μη εν Δήμω-σοφός ο λόγος- αλλά μια που τελείωσαν οι εκλογές  οι διάφοροι δημοσκόποι μη έχοντας με τι να ασχοληθούν άρχισαν να ψάχνουν  τα οικογενειακά του καθενός και πόσο- άκουσον, άκουσον –τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών επηρέασαν την οικογένεια σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο!
 Δεν ξέρω τι λένε οι έρευνες –ξεροκατάπιε ο Χρηστάρας , αλλά είτε με Σύριζα , είτε με Νου-Δυο ή ελιά και… ελαιόδενδρα το γεγονός είναι ότι η ελληνική  οικογένεια βρίσκεται σε ασταμάτητο κατήφορο όχι μόνο στα οικονομικά – εκεί κι αν είναι!-αλλά και στην κοινωνική πλευρά  με τα διαζύγια να αυξάνονται αλματωδώς κυρίως στα νεαρά ζευγάρια.
  Το θέμα προβλημάτισε σοβαρά την πρωινή συνέλευση της καφετέριας και οι γνωστοί καρεκλοκένταυροι αναλώθηκαν σε ατέρμονες  βυζαντινολογίες περί του πως και γιατί, ενώ αυτοί δεν τόλμησαν να πάρουν ούτε ένα διαζύγιο – έτσι για την τιμή της αρσενικής κυριαρχίας, για τα παντελόνια που φοράμε   βρε αδερφέ-οι άλλοι με το παραμικρό χωρίζουν για ψύλλου πήδημα.
  Εγώ πάντως δήλωσε ο Χαρίδημος περνάω τις ευτυχέστερες ημέρες του γάμου μου. Η γυναίκα μου έχει να μου μιλήσει μια ολόκληρη βδομάδα!!!
  Η παρέα χειροκρότησε το καταπληκτό…ρεκόρ-αν και ολίγον δύσπιστη διότι γυναίκα  και να μη  μιλήσει ολόκληρη εβδομάδα είναι για το βιβλίο Γκίνες. Ωστόσο ζήτησε εξηγήσεις-«Τη συνταγή. Λέγε  γρήγορα. Πως τα κατάφερες »
  Η αλάνθαστη συνταγή ευτυχίας έλεγε ο  συγχωρεμένος ο πατέρας, είναι η γυναίκα να μη μιλάει και ο άντρας να μην ακούει. Η σιωπή είναι χρυσός – έτσι δε λένε; Το είχε πει άλλωστε και ο Νίτσε. Ο ιδανικότερος γάμος είναι ανάμεσα σ ένα κουφό και μια τυφλή.
  Φτύστε με να μη ματιάσετε –είπε ο Χαρίδημος και κέρασε τους καφέδες- γιατί φοβάμαι. Είναι γνωστό ότι της καταιγίδας προηγείται ησυχία!
 Οι γυναίκες  είναι καλές, ο γάμος όχι-δευτερολόγησε και ο Μηνάς: Δεν έχετε ακούσει που λένε ότι ενός κακού ελθόντος μύρια έτερα έπονται Αύριο έρχεται η πεθερά μου!!!



  Στο γάμο είχε πει ο Όσκαρ Γουάιλντ- οι γυναίκες δοκιμάζουν την τύχη τους ,η άνδρες παίζουν κορώνα γράμματα την ελευθερία τους.
  Το θέμα  είναι να της κόψεις από την αρχή τον βήχα λένε οι συμβουλές προς  …νεονύμφους. Όχι σπάνια όμως σου έρχεται η επιθυμία να της κόψεις όχι τον βήχα αλλά …το λαιμό!
    Η δουλειά της γυναίκας - είχε αφορίσει ο Μπερνάρ Σω-είναι να παντρευτεί μια ώρα γρηγορότερα, του άντρα όσο γίνεται αργότερα. Αν και αυτό δεν είναι ότι πήρες  χάρη, απλώς αναβολή για την εκτέλεση!
  Γνωστό γαρ ότι όλες οι γυναίκες πρέπει να παντρεύονται, από τους άντρες κανείς. Άλλωστε η συζυγική  αρμονία,  μετριέται από το αν όταν  το ζευγάρι διαφωνεί τους ακούει μόνο η πολυκατοικία ή και ολόκληρη  η γειτονιά!!!
    Είναι γεγονός. Ο άντρας προσπαθεί να επιβάλλει την άποψή του ενώ η γυναίκα δεν παραδέχεται ποτέ το άδικό της. Το ατύχημα  είναι ότι αλλιώς τη φανταζόσουν πριν τον γάμο και αλλιώς σου βγήκε μετά. Όπως και να έχει όμως αυτό συμβαίνει γιατί οι άντρες θέλουν να είναι η πρώτη αγάπη της γυναίκας τους ενώ οι γυναίκες η τελευταία του αντρός τους. Οι ερευνητές της οικογενειακής ζωής υποστηρίζουν ότι οι άντρες θέλουν τη γυναίκα τους σοβαρή και μετρημένη  ενώ την ερωμένη τους έξαλλη. Οι γυναίκες θέλουν τον άντρα τους οικονόμο και τον εραστή τους  χουβαρντά.
   Η μεγάλη αντίφαση- είπε ο πρεσβύτερος  της παρέας-  βρίσκεται στο ότι ενώ όλες οι γυναίκες θα ήθελαν να είναι η ερωμένη του άνδρα τους , οι ερωμένες θα ήθελαν να είναι η γυναίκα τους κι αυτό γιατί ενώ οι πρώτες ξέρουν τα δεδομένα  οι δεύτερες αγνοούν τις συνέπειες. Είναι φυσικό, αυτό που φαίνεται δε σε εξαπατά , αυτό που σε εξαπατά δε φαίνεται.
 Εγώ πάντως - δήλωσε ο πρόεδρος της καρεκλόβιας  συνέλευσης-έχω σκίσει τη γάτα από την αρχή. Της το έχω ξεκαθαρίσει ότι συμφωνώ εκ προοιμίου με ότι λέει, αρκεί να είναι αυτό που… θέλω εγώ!!!   Και εκεί ήταν που γέλασε το παρδαλό κατσίκι, γιατί αμέσως κοίταξε ο ρολόι του και έβαλε τις φωνές πω-πω 11.30 ποιος την ακούει τώρα  που θα φωνάζει ότι άργησα!!!
                       Σταύρος ιντζεγιαννης




  


Δεν υπάρχουν σχόλια: