Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΓΝΩΜΗ 11-10-14



                                                  ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
ΠΡΩΤΑΘΛΉΜΑΤΑ

Ως πρωταθλητές  στα βλαβερά φαγητά, μας κατατάσσει τους Έλληνες ο Οργανισμός υγείας  της Ε.Ε.(Σημ: είναι αυτός που επιμένει να καταργηθεί το κοκορέτσι,το σπληνάντερο και η γαρδούμπα, αλλά κάνει το κορόιδο για τα λουκάνικα που είναι φίσκα  χοιρινό λίπος και που τρώνε οι Γερμανοί όπως εμείς τα στραγάλια ) Θα μου πείτε άσ`τους να κουρεύονται. Δεν κόβουμε τίποτε. Έτσι ζήσαμε και έτσι πορευόμαστε. Καλοφαγάδες, χαροκόποι, ωχαδελφιστές. Διότι μη το ένα, μη το άλλο «και τι ζωή χωρίς αυτά θα κάνεις» που γράφει και ο Καβάφης στη Σατραπεία.
  «Μάσες , φούμες, ξάπλες» ήταν ανέκαθεν ένα σύνθημα που ίσως από την άποψη του ορθολογισμού να μη στέκει. Όμως ήταν και είναι μια εθνική στρατηγική επιβίωσης. Και είναι αναντίρρητο γεγονός ότι από το καθισιό δεν πέθανε κανείς, ενώ από την πολλή δουλειά τεζάρανε πολλοί. Υπερκόπωση, έμφραγμα, εγκεφαλικό και … πάπαλα. Κι αν μεν πεθάνεις νωρίς (κούφια η ώρα που τα` ακούει)προλαβαίνει η χήρα σου να γλεντήσει τη σύνταξή σου. Αν όχι θα τη φάει ή αυτή στο κουμ καν ή τα  ανήψια της στο ώπα – ώπα !
    Το ίδιο και με το κάπνισμα. Μη καπνίζετε λένε οι γιατροί αλλά  αυτοί   το ντουμανιάζουν σαν τσιμινιέρες ποντοπόρων φορτηγών. Λες να είναι κορόιδα αυτοί και θέλουν να πεθάνουν μια ώρα γρηγορότερα; Απλώς ψάχνουν μια αιτία να δικαιολογήσουν τη βίζιτα!
    Πρωταθλητές στα βλαβερά φαγητά, τρίτοι στο κάπνισμα -μας τρώνε λάχανο οι Κουβανοί-δεύτεροι στην παιδική παχυσαρκία και …πέμπτοι στον έρωτα μετά τους Νιγηριανούς και τους. Αφροαμερικανούς ( Οι οποίοι μας τρώνε στα… εκατοστά ) τους Ισπανούς και τους Βραζιλιάνους. Οι Ιταλοί και οι Γάλλοι- κάποτε πρωταθλητές στον έρωτα– έχουν πατώσει, διότι δεν μπορούν να προσαρμοσθούν στις νέες τεχνικές! Βλέπετε έχει περάσει και για μας η εποχή που ερχόντανε μπουλούκια οι Σουηδέζες να τους κάνουμε καμάκι και να νοιώσουν τον έρωτα οι ξενέρωτες !
  Στα δικά μας που μας αφορούν «τα νόστιμα βλάπτουν και τα παράνομα σε δένουν χεροπόδαρα»
   Γνώρισε ο Χρηστάρας μια φρι κομφρί, ωραία, αεράτη στο στυλ Μαίρυλιν Μονρόε και του ρίχτηκε –διηγείται – άγρια « κύριε Χρήστο μου να κάνουμε παρέα καθόσον μία ζωή την έχουμε κι αν δεν τα γλεντήσουμε».
 -Μα κορίτσι μου εγώ τι να σου κάνω που θα μπορούσα να  είμαι και παππούς σου.
  - Καλέ τι λέτε Με έχει κατακτήσει η γοητεία σας, το λέγειν σας, η αριστοκρατική εμφάνισή σας, η μόρφωσή σας ΄
  Και επειδή λέγε-λέγε το κοπέλι κάνει τη γριά και θέλει. «Ελάτε  να περάσουνε μια νύχτα μαζί να λέω κι εγώ ότι τέλος πάντων είχα μια περιπέτεια με ένα καθώς πρέπει κύριο»!!!
 Και παρακάτω-ρωτάμε να μάθουμε περίεργοι και κουτσομπόληδες, διότι πως γίνεται κύριε να είναι  ο Χρηστάρας γόης με τη φαλάκρα του, με την κοιλίτσα του και με το πάρκινσον που τρέμει λες και γίνεται σεισμός κι εμείς ούτε θηλυκιά γάτα που λέει ο λόγος  
  Και πάνε στο σπίτι της και πίνουνε τα ποτά τους και ρίχνει και ο Χρηστάρας τις παρόλες «Σε ηράσθην σε  είχα Θεά μου» και βάζει κι εκείνη τα  διαφανή της κι επάνω που ξαπλώνουνε να`σου  ένας αγριάνθρωπος  με τον φίλο του ο οποίος φωτογραφίζει τη σκηνή κι ωρύεται «Ακάθαρμα μου βίασες τη γυναίκα. Εσύ θα πας στο χώμα κι εγώ στη φυλακή» Τάχει χαμένα ο Χρηστάρας, αλλά λέει ο τύπος, «θέλω 10 χιλιάρικα ευρώ να μη δείξω τις φωτογραφίες στη γυναίκα σου». Βάζει δήθεν τα κλάματα  η  μαντάμ -στο κόλπο ε;-«δώστα Χρήστο μου μη δείξει τις φωτογραφίες και γίνουμε ρεζίλη»
 -Και συ βρε όρνιο τι έκανες-ρωτάμε
  -Τι θέλατε να κάνω. Είχε δίκιο  αυτός που είπε ότι τα νόστιμα βλάπτουν, αλλά έπρεπε να συμπληρώσει ότι τα παράνομα όχι μόνο βλάπτουν, αλλά σε κάνουν να βλέπεις θηλυκό και να λες …πίσω σ` έχω σατανά. Διότι να μη φάω ένα φρυγαδέλι να αρνηθώ το αλάτι, τη ζάχαρη, ναι, αλλά να στερηθώ και μια στάλα χάδι; Ε όχι και να μπω σε μία γυάλα για να ζήσω λίγα χρόνια παραπάνω. Καλύτερα να πας χορτάτος παρά να ζήσεις στερημένος ως τα 100!!!
                          Σταύρος Ιντζεγιαννης


Δεν υπάρχουν σχόλια: