Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΓΝΩΜΗ 17/1/15





                                                   ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ    
    
      Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

    Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν
    Στην τελική ευθεία οι εκλογές .Καλύτερη συγκυρία από αυτή δεν μπορούσε να μας τύχει. Εκλογές και καρναβάλι.
  « Μασκαρευόμαστε οι μασκαράδες τον μασκαρένιο τούτο τον καιρό και απορείς τη μάσκα να τους βγάλεις ή να ψηφίσεις μέσα στο σωρό »!
     Η στήλη χάριν των αναγνωστών της, επιστράτευσε ειδικούς και ανίδεους ,επαγγελματίες και ανεπάγγελτους , πανεπιστημιακούς ή αγράμματους, αρσενικούς θηλυκούς και …τρανσέξουαλ αλλά και συνταξιούχους ή εργαζόμενους σε μια πανελλήνια δημοσκόπηση, από άκρου εις άκρον, λαμβάνοντας υπ όψιν όλες τις παραμέτρους  και τα ενδεχόμενα μιας εκλογικής μάχης και με βάση την ιδιαιτερότητα των απαιτήσεων καπιταλιστών και προλετάριων, εφοπλιστών, τραπεζιτών και εργατοπατέρων ή φτωχοδιάβολων. Ήδη προέβη σε λεπτομερή καταγραφή των απαιτήσεων  του εκλογικού σώματος  και των υποχρεώσεων των κομμάτων, όπως προκύπτουν κατόπιν μετρήσεων αναλύσεων στατιστικών, αναλογισμών, ορθολογισμών, παραλογισμών  και  συγκρίσεων όλων των στοιχείων που χαρακτηρίζουν την τελευταία εκλογική αναμέτρηση και αφού είδε και τον καφέ, έριξε τα χαρτιά και συμβουλεύτηκε, τα ζώδια σχετικά  δηλαδή  με το πόσο χρωστάμε, πόσα μας χρωστάνε και πόσα μπορούμε να δώσουμε από τα δανεικά και αγύριστα που είχαμε συμφωνήσει, και πόσα μπορούμε να ανταλλάξουμε με μίζες η ενέχυρα βάζοντας υποθήκες εν ανάγκη ό ένας τη γυναίκα του και ο άλλος την πεθερά του,  μπορεί πλέον να αποφανθεί με βεβαιότητα ότι νικητής θα είναι ή ένας από όλους ή όλοι μαζί. Διότι όπως είπε και γνωστή υποψηφία βουλευτής είναι αστείο ολόκληρη Ευρώπη να μη μπορεί να θρέψει μία Ελλάδα. Και μόνο τα λεφτά που  χρωστάνε στη ΔΕΗ από την εποχή που οι αρχαίοι  μας πρόγονοι τους δώσανε  τα φώτα -όπως οι ίδιοι ομολογούν- φτάνουν και περισσεύουν. Άσε που αν αρχίσουμε να  κόβουμε δισεκατομμύρια (100 η πρώτη δόση) ευρώ όπως πρότεινε και  αποκάλυψε γνωστή υποψηφία βουλευτίνα  θα μπορούμε  ακόμη και να τους δανείσουμε.
  Φυσικά το αποτέλεσμα θα βγει μέσα από την κάλπη .Η ιδέα να παίξουμε την εκλογή στο τάβλι –πλακωτό-ποιος δηλαδή  θα πλακώσει τη μάνα του άλλου, απορρίφθηκε, όπως απορρίφθηκε και η ιδέα να παίξουν την τύχη της Ελλάδας στα πέναλτυ!
  Κατόπιν αυτού  με την τελευταία δημοσκόπηση που έγινε χθες, στο διαδίκτυο για λογαριασμό των δύο μεγάλων κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία μια εβδομάδα πριν την τελική αναμέτρηση και η οποία έγινε σε δείγμα 1100 ερωτηθέντων, αποκάλυψε ότι σύμφωνα με τη τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύουμε κατ` απόλυτη αποκλειστικότητα και υπό απόλυτη εχεμύθεια έχουν ως ακολούθως.
   Το  60% των ερωτηθέντων απάντησε πως το πρώτο πράγμα που προσέχουν οι άνδρες σε μια γυναίκα είναι το στήθος και μόνο 25 % απάντησε  ότι το πρώτο πράγμα που κοιτούν  σε μια γυναίκα είναι οι…γοφοί (Για να μη το πούμε αλλιώς και φρίξει ο κόσμος!!!) Διαφορά η οποία  δεν πρόκειται να  καλυφθεί με όσα κόλπα και σοφιστούν.  Η ερώτηση δεν διευκρίνιζε αν το στήθος  είναι μεταποιημένο  με σιλικόνη ή …φρέσκο κρέας, Ούτε αν είναι στρογγυλό ή αχλαδοειδές ή αναρτημένο η επιδιορθωμένο ούτε αν είναι χιονάτο ή ηλοκαμένο.
    Στην ίδια ερώτηση   9 % απάντησαν  ότι το πρώτο που κοιτάζουν σε μια γυναίκα είναι τα μάτια (είναι αυτοί που πιστεύουν ότι από τα μάτια πιάνεται στα χείλη κατεβαίνει κι από τα χείλη στην καρδιά  ριζώνει και δε βγάνει) και μόνο 5% απάντησαν ότι το πρώτο πράγμα  που κοιτάζουν σε μία γυναίκα είναι οι γάμπες. Ποσοστό πολύ  χαμηλό αν σκεφθεί κανείς ότι το 1938  η Μαρλέν Ντίτριχ και η Μιστεγκέτ είχαν ασφαλίσει τις γάμπες τους για 1 εκατομμύριο δολάρια. Η απάντηση βρίσκεται στο ότι οι περισσότερες γυναίκες φοράνε παντελόνια και μπότες  και μόνο μερικές-μερικές  κυκλοφορούν με ακάλυπτες τις γάμπες και άλλα τινά που δεν γράφονται !!!
  Μόνο 1% απάντησε η προσωπικότητα της γυναίκας πράγμα που δείχνει ότι σπάνια  ένας άντρας παραδέχεται την προσωπικότητα της γυναίκας.
  -Αγανακτεί ο Χαρίδημος .Δημοψήφισμα για κόμμα είναι αυτό;
  -Όχι. Αλλά είναι δημοψήφισμα για… κόμματους!
                                  Σταύρος Ιντζεγιαννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: