Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟς 18/07/2015



                                            Εν κατακλείδι    
 ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ

    Οριακό το σημείο  όπου 21προς 22 Ιουνίου έχουμε το θερινό ηλιοστάσιο δηλαδή όπου ο ήλιος βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο  προς τη γη και έχουμε το όριο ανάμεσα στη μέρα και στη νύχτα ( η μεγαλύτερη μέρα της χρονιάς και η μικρότερη νύχτα) επηρεάζοντας κατά την παράδοση τις σχέσεις και των ανθρώπων οριακά
   Πραγματικά όσο κι αν δεν πιστεύετε στις λαϊκές προλήψεις δείτε. Σε οριακό σημείο βρίσκονται  σήμερα και οι σχέσεις Ζωής –Στουρνάρα ή της Ραχήλ με τον Άδωνι , της Ντόρας με τον Αντώνη, του Τσίπρα με τον Γιουγκέρ ή του Βαρουφάκη με τη Λαγκαρντ και το ακόμη χειρότερο βέβαια που μας ενδιαφέρει και που μας καίει, σε οριακό σημείο βρίσκεται η σχέση της κυβέρνησης και των δανειστών κυρίως για το ασφαλιστικό, καθώς εξήγησε ο κ Ρωμανιάς ή ο κ Μητρόπουλος ή και οι δύο μαζί και που όπως είπαν  δε  φτάνουν που μας παίρνουν τα αυγά ,αλλά μας ζητάνε και τα καλάθια. Και περισσότερα χρόνια δουλειά και λιγότερη σύνταξη.
    Δε βγαίνετε πέρα λένε οι δανειστές μας Πρέπει να διαλέξετε ή θα δουλεύετε μέχρι τα βαθιά γεράματα ή θα πεθαίνετε νωρίς για να σωθούν τα ταμεία.
   Το πρόβλημα εκτάκτως σοβαρό ( από τότε που ιδρύθηκε το ΙΚΑ το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε ) απασχόλησε την πρωινή  ολομέλεια του καφενέ  η οποία κατόπιν εισηγήσεως του καφετζή απεφάνθη. Ούτε τον διάβολο να δεις ούτε το σταυρό σου να κάνεις. Δηλαδή όπως λέμε  απλοελληνικά όλα του γάμου δύσκολα κι η νύφη γκαστρωμένη.
   Πήγε ο Χότζας στον πασά και διαμαρτυρήθηκε: Πασά μου, μου  κλέψανε το  γάιδαρο και δε μπορώ να κουβαλάω τα κοφίνια στην πλάτη.  
  -Και γιατί δεν τους έδινες και τα κοφίνια βρε μπουνταλά, του είπε ο πασάς να γλιτώσεις το κουβάλημα Δηλαδή σα να λέμε εμ κερατάς , εμ δαρμένος!!!
   Σε οριακό σημείο το πρόβλημα στις μέρες μας ανάγκασε χτες  Κυριακάτικα τη γερουσία του καφενέ, να αναθέσει τη μελέτη σε μια επιτροπή  αποτελουμένη από τον Ανέστη τον ψιλολέλεκα, συνταξιούχο αριστερό ιεροψάλτη ως προέδρου, καθόσον  ως εκκλησιαστικός παράγων έχει εξ ορισμού τη Θεία φώτιση και δύο αριστίνδιν μελών, ήτοι του Κώστα της Ανδρομάχης  της μαμής συνταξιούχο καροτσέρη «εχταιλούνται μαιταφωρέ οίκαδαι» και του Μητσάρα του γρουσούζη  που αν κάτσει δίπλα σου στο τάβλι, αποκλείεται να μη χάσεις και το πιο σίγουρο παιγνίδι διπλό!   
   Η επιτροπή κατόπιν επισταμένης μελέτης επί τόπου –δηλονότι εις το βάθος του καφενέ και με τη βοήθεια της κυρά-Σοφίας - λαβούσα υπ` όψη της όλα τα σχετικά του θέματος… αμφιεκατέρωθεν (!) όπως  δήλωσε  ο πρόεδρος  δηλαδή τα όρια της ηλικίας όπου αρχίζεις να μπατάρεις, τον αριθμό των βιβλιαρίων υγείας που έχεις γεμίσει, τα χρήματα που χρωστάς στο ταμείο διότι δεν είχες να πληρώσεις, και την οικογενειακή σου κατάσταση (γυναίκα, παιδιά άνεργα, κουνιάδα και μια αμαρτία από παλιά)συμπέρανε. Άστα να πάνε στο διάολο, δι ο και παρήγγειλε μεγαλοφώνως :  Αρίστο πιάσε καραφάκια τρία με μεζέ!
   Η εισήγηση  η οποία ετέθη υπ όψη της ολομέλειας  δημιούργησε κλίμα καχυποψίας και απεφασίσθη να υποβληθεί υπόμνημα στον Πρωθυπουργό και την κυρία Μέρκελ με το οποίο να ζητείται η σύγκλιση του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ προκειμένου να εξετασθεί αν πρόκειται για θέμα ή για ανάθεμα.
   Σύμφωνα με πληροφορίες από αναξιόπιστες πηγές του Μαξίμου προτείνεται προκειμένου να ορθοποδίσουν τα ταμεία
 1) καθιερώνεται ο υποχρεωτικός θάνατος στα 70. 
  2 )Το ποσόν της συντάξεως να καθορίζεται σε ένα μισθό για τους παντρεμένους  και εις το διπλάσιο για τους ανύπαντρους. Διότι όπως αναλύεται στο υπόμνημα από τον Μηνά τον κοψοχέρη –ένεκα που κάθε φορά ψηφίζει λάθος κόμμα- το να είσαι ανύπαντρος και να συντηρείς ερωμένη στοιχίζει διπλάσια  από το να έχεις γυναίκα  -πεθερά και παιδιά.  
  Κατόπιν τούτων και προς αποφυγήν διασπαστικών κινήσεων από την αριστερή ή την δεξιά πλατφόρμα, υπογράφεται παρά πάντων παρόντων και απόντων και με το πνεύμα  εθνικής ομοψυχίας και επικυρώνεται με καραφάκια τρία …βερεσέ μέχρι να μας δώσουν δάνειο χωρίς να υπογράψουμε νέο μνημόνιο!!!
                                  Σταύρος Ιντζεγιαννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: