Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΣ



   ΚΑΘ ΟΔΌΝ   
ΕΞΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΣ 18/9/15   

 Η ΜΑΡΊΑ

    Παγκόσμιο θέμα η μικρή Μαρία που βρέθηκε σαν εμπόρευμα προς μεταπώληση και  που αλλάζει χέρι με χέρι στην διεθνή εκμετάλλευση των αδίστακτων οι οποίοι εμπορεύονται ανθρώπινες ψυχές. Αυτά τα μικρά αγγελούδια όπου άλλα πουλιούνται, άλλα χαρίζονται ή δανείζονται από τη μια γύφτισσα στην άλλη , όπως θα δανείζαμε το τηγάνι ή λίγο αλάτι : Κυρά Δήμητρα μου δανείζεις ένα παιδί να τα συμπληρώσω δώδεκα και στο επιστρέφω σε λίγες ημέρες. Να το δηλώσω στο ληξιαρχείο να πάρω το επίδομα καλέ!
  Κι αν είναι μέχρι εκεί πάλι καλά –που λέει ο λόγος!!! Διότι λέγονται πολλά και διάφορα και ανατριχιαστικά (ευτυχώς όχι για δω, στην Άπω Ανατολή, αλλά τίποτε δεν αποκλείεται) για  αφαίρεση ζωτικών οργάνων προς μεταμόσχευση σε κάποιους, που τον φυσάνε τον παρά καθώς φαίνεται.     
   Γιατί διαμαρτύρεστε  σαρκάζει ο Παμίνος στην πρωινή καφετέρια. Είμαστε το χριστιανικότερο κράτος της Ευρώπης. Εφαρμόζουμε πιστά και κατά τα γράμμα την ευαγγελική  εντολή :Μη γνώτω η δεξιά τι ποιεί η αριστερά σου!!!
 Απορεί  κανείς πως επιβίωσε αυτό το κράτος μέσα στους αιώνες, αφού το μπάχαλο που λέγεται Δημόσιο δεν είναι τωρινό αλλά έρχεται από το βάθος των χρόνων Και μόνο να βλέπεις αυτό το αγγελούδι, τη μικρή Μαρία, που ασφαλώς δεν είναι και μοναδική περίπτωση, να κοιτάζει το φακό μ` ένα παράπονο στα μάτια είναι σα να σε στήνει μπροστά στις ευθύνες σου. Γιατί ναι είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. «Το να ανέχεσαι μια κατάσταση είναι το ίδιο σα να συνεργείς με τον φυσικό ένοχο».Γκάντι
   Την περασμένη Κυριακή μπροστά στην Ευαγγελίστρια ένας μικρός που ανέβαινε τα σκαλοπάτια με τη μητέρα του ,καλοντυμένος , περιποιημένος, στάθηκε και κοίταζε το ρακένδυτο γυφτάκι που είχε απλώσει το χέρι του –ξυπόλυτο, βρώμικο, νηστικό μπορεί-με μια απορία σα να έλεγε :πως είσαι έτσι;
  Μέσα στα μάτια του μικρού γύφτου ήτα η ίδια η απορία ζωγραφισμένη. Γιατί αυτός έτσι κι εγώ όχι;  Είμαστε κοινωνία ανθρώπων  η αγέλη;
 Το κακό είναι ότι μας έχουν πάρει χαμπάρι και οι γείτονες .Διότι  δεν είναι μόνο οι ντόπιες που γεννοβολούν, αλλά  έχουμε και εισαγόμενες ετοιμόγεννες από τη Βουλγαρία, οι οποίες έρχονται  στους 8 μήνες, γεννούν, τα πουλάνε και ξαναφεύγουν για να ξαναρχίσουν τη φάμπρικα της αναπαραγωγής του είδους! Ήταν ανατριχιαστική η δήλωση της Βουλγάρας γύφτισσας. Θα κάνω όσα παιδιά μπορώ για να  τα πουλάω.
 -Μα θα πουλάς το παιδί σου-απόρησε η δημοσιογράφος.
 -Τι μου λες, εδώ δεν έχουμε να φάμε, το παιδί θα σκεφτώ!!!
    Μεγάλο εμπόριο η ιστορία στην οποία δύσκολα να βρεθεί άκρη δεδομένου ότι με τους Αθίγγανους (Τσιγγάνους, Ρομά, Γύφτους όπως και να τους πείτε) τα πράγματα είναι  μπλεγμένα. 
  Χάριζαν όπως απεκαλύφθη ο ένας στον άλλον τα παιδιά όπως εμείς θα κάναμε  για το σκυλάκι μας .
-! Χαίρετε  χρόνια πολλά αντί για τούρτα σας φέραμε δώρο τον Χρηστάκη .Μπορείτε να τον πουλήσετε ή να τον βάλλετε  να ζητιανεύει! Σίγουρα πράγματα και αποδοτικά. Στις εκκλησίες- και όχι μόνο- κάθε Κυριακή μαζεύονται σαν τις μύγες με το γνωστό θρηνητικό τους ύφος, δασκαλεμένα –σωστό σεμινάριο επαιτείας-από τους μεγάλους. Δώσε μου να πάρω γάλα γιατί πεινάω. Ένα εικοσάλεπτο καλέ μπάρμπα να ταϊσω τα παιδιά μου.
  Έχεις παιδιά τη ρωτάμε καθώς δε φαίνεται μεγαλύτερη από 13 άντε 14 χρονώ.
 «Έχω τέσσερα» απαντάει!!! Φυσικά στη γωνία του δρόμου ο γύφτος που το έχει ενοικιάσει , όπως νοικιάζουμε τα ποδήλατα, περιμένει να πάρει την είσπραξη και αλίμονό τους να δεν μάζεψαν το κανονισμένο ποσό που πρέπει.
 Απορεί κανείς με τους υπαλλήλους του ληξιαρχείου. «Έρχονται με άλλη ταυτότητα κάθε φορά» είναι η δικαιολογία τους
  Μα καλά, τόσο εύκολο είναι, να πλαστογραφήσεις  μια ταυτότητα. Και δεν τους κίνησε την υποψία; Δεν βλέπουν στην οικογενειακή μερίδα όλο αυτό το παιδομάνι;
  Μην ελπίζετε ότι τα πράγματα θ` αλλάξουν. Η υπόθεση της μικρής Μαρίας έθρεψε  τα κανάλια δυο- τρεις εβδομάδες. άντε ακόμα μία το πολύ δύο και θα ξεχαστεί κι αυτή όπως τόσα άλλα και θα συνεχιστεί η ίδια ιστορία. Το εμπόριο είναι κερδοφόρο, τα λεφτά πολλά, οι άνθρωποι αδίστακτοι και το κράτος …σκορποχώρι!!!
  Κύριε – Κύριε  επίβλεψον εξ ουρανού και ίδε!
                      Σταύρος Ιντζεγιάννης
   
  













Δεν υπάρχουν σχόλια: