Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

γνωμη



                                               ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
  
   ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

  Αν το`χει η κούτρα σου, θα κατεβάζει ψείρες.
   Κάποτε μας τρόμαζε η ασφάλεια, σήμερα μα τρομάζει το ασφαλιστικό. Τρόμος και τότε , τρόμος και τώρα. Σε φωνάξανε στην ασφάλεια  σήμαινε ανάκριση. Γίνεσαι Τούρκος Διάκο μου την πίστη σου να αλλάξεις :Από εκεί και πέρα που σε πονά και που σε σφάζει.
    Σήμερα γλιτώσαμε από την ασφάλεια  –αλλά πέσαμε στο ασφαλιστικό, το ίδιο και χειρότερο. Από την ασφάλεια περίμενες πως κάποτε θα σωθείς και τραγουδούσαμε πότε θα κάνει ξαστεριά. Το γλεντάγανε οι δεξιοί και το  μοιρολογούσαν οι αριστεροί. Σήμερα ανάστατη όλη η κοινωνία κατεβαίνει στους δρόμους. Και πρώτοι αυτοί που φωνάζανε « ζήτω, πρώτη φορά αριστερά. Θα πάρουμε το αίμα  πίσω» Σήμερα στο δρόμο με πανώ πρώτοι και καλύτεροι αυτοί, διότι έχουν και πείρα από διαδηλώσεις. Δεξιοί –αριστεροί, αι γενεαί πάσαι από το κίνημα του σφυροδρέπανου μέχρι το κίνημα της γραβάτας διαμαρτύρονται. Αδέρφια μου αλήτες πουλιά –που τραγούδαγε ο Βοσκόπουλος ( σκέψου δηλαδή αυτός με την τσέπη γεμάτη να λέει αδέρφια μου, κάτι λιγδοτάμπανους που δεν σταυρώνανε δεκάρα!!!)) Είπαμε σου λέει να τα παίρνετε από τους δεξιούς όχι από εμάς που σας ψηφίσαμε. Δώστε και σώστε απαντά ο Κατρούγκαλος  Κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατον !
   Ασφάλειες υπάρχουν πολλών ειδών κι ακόμη περισσότερες ανασφάλειες, οι οποίες όμως αφορούν τις συντάξεις, διότι δε φτάνει να πληρώνεις κόβοντας ακόμη κι απ`το ψωμί σου, είναι που δεν ξέρεις αν θα πάρεις και σύνταξη έστω στα …75! Στα 80 θα καθιερωθεί υποχρεωτικός θάνατος και έτσι δε θα υπάρχει θέμα…ηλίθιοι -που  είπε ο Σόιμπλε!
  Πολλά τα ευτράπελα με τις ασφαλιστικό και περισσότερα  με τις ασφάλειες. Το διηγείται ο Παμίνος στην πρωινή καφενόβια σύναξη και γίνεται χαμός. Πήγε στο Σούπερ Μάρκετ να αγοράσει τρόφιμα και όταν πήγε στο ταμείο, είδε δίπλα κάτι κουτιά που τα πέρασε για τσίχλες. Εντυπωσιακό το κουτί πήρε τρία κουτιά να μασάει για την παλινδρόμιση του εισοφάγου που του είπε ο γιατρός ότι κάνει καλό.
  Πάει στο σπίτι και το βράδι, μόλις ξάπλωσε, η κυρά –Γιώτα κρυφίως πως, του ψάχνει τις τσέπες, όπως κάνουν όλες οι …καθώς πρέπει κυρίες. Σ` αυτό δεν σηκώνω αντίρρηση!!!
 Κάνει έτσι βρίσκει τα κουτιά και ξεσηκώνει βραδιάτικα την πολυκατοικία. Σε δε ντρέπεσαι, τέτοια αγοράζεις παλιάνθρωπε –γεροξεκούτη-γεροπόρνε !
  -Τι είναι ρε γυναίκα τι έκανα;
  Τι να κάνεις  βρε γέρος άνθρωπος με  εγγόνια και να αγοράζεις…!!!
 Διότι όπως καταλάβατε ο φίλος δεν πρόσεξε ότι στο κουτί που το πέρασε για τσίχλες, έγραφε επάνω : Ασφαλές  σεξ !!!
   Και  να δεις λέει ο φίλος. Τώρα που το σκέφτομαι, καταλαβαίνω, γιατί   η ταμίας με το που είδε τα κουτιά, με κοίταξε πονηρά και χαμογέλαγε!!    
     Στο στρατό είχαμε την ασφάλεια του όπλου. Άσκηση με πραγματικά πυρά. Είχαμε κάτι σαράβαλα κανόνια 25 λιβρών ( οι νικητές της ερήμου  τα λέγανε ) από τον καιρό που ο Μοντγκόμερυ είχε νικήσει με αυτά στο Ελ Αλαμέιν τον Ρόμελ και μας τα είχανε στείλει δώρο οι Άγγλοι.
  Πυρ διατάσσει ο πυροβολάρχης πατάει το ωστήριο ο πυροβολητής ,αφλογιστία. Το βάλαμε όλοι στα πόδια –πρώτος ο ταγματάρχης – μη σκάσει το βλήμα μέσα στον σωλήνα και γίνει ανάστα ο Κύριος. Τελικά ήρθανε κάτι πυροτεχνουργοί και βάλανε τα γέλια. Στο τέλος έφαγα μια βδομάδα στέρηση εξόδου διότι είχα ξεχάσει να διατάξω τον πυροβολητή, απασφαλίσατε, δηλαδή να  βγάλει την ασφάλεια πριν πυροδοτήσει το κανόνι.
   Ασφάλειες βέβαια έχουμε πολλών ειδών τη μία χειρότερη από την άλλη. Παράδειγμα η ασφάλεια αυτοκινήτου που ένας στους τρεις Έλληνες δεν πληρώνει κι αν σε τρακάρει τρέχα στα δικαστήρια να πάρεις τα λεφτά Η άλλη είναι η ασφάλεια  ζωής που πληρώνεις εσύ για να την πάρει η χήρα σου και να σου κάνει μνημόσυνο με τις φίλες της  στη… Ρήγα Φεραίου «καλός ο μακαρίτης αλλά άργησε να πεθάνει και φάγαμε τα λεφτά στα νοσοκομεία» και είναι το μόνο που με ανησυχεί γιατί τώρα τελευταία νοιώθω κάτι ζαλάδες .Σκέψου δηλαδή να πληρώνεις εσύ και να τα γλεντάνε άλλοι!!! 
    Σταύρος Ιντζεγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: