Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΓΝΩΜΗ 2/ /7 / 16


                                                                              ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ     


  ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑΝ


 

  Ο κόσμος άλλαξε αλλάξαν οι καιροί / περάσαν χάθηκαν τα όμορφα τα χρόνια !!!

  Στο νοσταλγικό η καφενόβια  συνέλευση  χθες Κυριακάτικα καθόσον ο Χαρίδημος αρχίζει τα γνωστά «Θυμάστε ρε σεις τι ωραία περνάγαμε» και εκεί είναι που το ψιλοτραγουδάμε : Βρε πως μπατιρίσαμε που σαρανταρίσαμε!!!

  Διότι κύριε- λέει- χάλασε ο κόσμος. Άκου ν` ακούσεις. Τι μας έλειπε; Τίποτε. Σήμερα μας λείπουν τα πάντα και το μέλλον αόρατον. Άσε που κάθε τόσο σε παίρνουν από την τράπεζα και σε φοβερίζουν να σου κατασχέσουν  το σπίτι σου. Να το πάρουν να το κάνουν τι; Όλα τα σπίτια στην Ελλάδα υποθηκευμένα  είναι. Ακόμη και το κράτος παραλίγο να υποθηκεύσει – λένε- το κτήριο της βουλής  με τον άγνωστο στρατιώτη .Και σε φοβερίζει ποιος; η τράπεζα  που σε έπαιρνε στις 12  μεσάνυχτα την ώρα που η Ασημίνα ροχάλιζε τρισευτυχισμένη, καθόσον έβλεπε  όνειρο πως την είχαν ανακηρύξει «Μις  κουζίνα» και σου έλεγε έλα το πρωί να σου δώσουμε έτσι στο κουβεντιαστό 5 χιλιάδες να πας διακοπές με τη γραμματέα σου να δεις το γαλάζιο Δούναβη που λέει το βαλς και που μόνο γαλάζιος δεν είναι –θολούρα και απελπισία λες και βλέπεις  τον Αχέροντα με τον κατάμαυρο βαρκάρη της!

 Τι να του πεις ότι θα πας με τη γυναίκα σου;

  -Θα βάλλει τα γέλια. Πεταμένα λεφτά.Να χρεωθείς για να πας διακοπές μαζί της. Τα δάνεια δίνονται  για όσους ξέρουν να ζουν τη ζωή τους και όχι για όσους θέλουν να μεταθέσουν τη συζυγική  φαγωμάρα στις διακοπές τους

    Είχαμε πάει χρόνια πριν στη Χαλκιδική και δεν εύρισκα ξενοδοχείο να μείνουμε .Μόλις άκουγαν αντρόγυνο με παιδιά ξύνιζαν τα μούτρα τους.

. Που ακούστηκε - μου είπε μία στη ρεσεψιόν- διακοπές  στη Χαλκιδική με τη γυναίκα τους; Είναι σα να πηγαίνεις  στο Μόναχο και κουβαλάς μπύρα από την Ελλάδα.

   Κάπως έτσι είχε η ιστορία και ζούσαμε  ζωή χαρισάμενη. Παίρναμε  δάνειο, βάζαμε υποθήκη το σπίτι μας βέβαια, αλλά ποιος ξέρει τι γίνεται, ζούμε, πεθαίνουμε. Έληγε το δάνειο, παίρναμε άλλο δάνειο, από άλλη τράπεζα για να ξεπληρώσουμε το πρώτο. Βάζαμε αυτή τη φορά υποθήκη το σπίτι της πεθεράς, για να μη μείνουν τα εγγόνια της  στο δρόμο  και μετά τρίτο για να ξεπληρώσουμε το δεύτερο από  άλλη τράπεζα και πάει κορδόνι.

  Έτσι με δάνειο του δανείου και υποθήκη  επί της υποθήκης πήγαμε στο Λονδίνο, στη Βιέννη, στο Παρίσι. πήγαμε στην Πράγα όπου γίναμε ρεζίλι, στην όπερα, διότι η Ασημίνα κοιμήθηκε, πήγαμε στο Ντουμπάι να δούμε τη Τζεμιλέ τη Αφρικάνα να χορεύει (εκεί άξιζε διότι στο τέλος  χόρεψε τσιτσίδι) και το σπουδαιότερο φτιάσαμε το καλύβι του παππού, ψηλά στα Τζουμέρκα και το κάναμε ολόκληρη  βιλάρα με 8 μπάνια λες και θα είχαμε ευκοιλιότητα και δε θα προλαβαίναμε να πηγαίνουμε.(μεταξύ μας άχρηστο έμεινε διότι την πρώτη φορά και μοναδική που πήγαμε παιδευόμαστε δυο μέρες να το καθαρίσουμε και δεν ξαναπήγαμε) 

  Μετά  αλλάξαμε αυτοκίνητο, πήραμε τζιπ 4Χ4, αγόρασα ρόλεξ και βραχιόλι της… κουνιάδας μου,  που με χαϊδολογάει, οπότε λείπει η  αδελφή της  φυσικά. Τρώγαμε κάθε βράδι  έξω, αλλάξαμε επίπλωση, πήραμε τηλεόραση τοίχο στον τοίχο, στείλαμε την κόρη μας να σπουδάσει στην Ευρώπη όπου σπουδάζουν τα παιδιά όλων των βουλευτών, ο κουνιάδος μου αγόρασε σκάφος και ο γιός μας πήρε μια μηχανάρα που τη βλέπεις και  τρομάζεις!   

  Αυτό θα πει ζωή. Φάε πίε ψυχή μου και ευφραίνου. Σήμερα έχει αύριο δεν έχει. Έφτιαξα δύο κοστούμια, η μαντάμ αγόρασε γόβες στιλέτο  και μπότες με 300 ευρώ  και τραπεζώσαμε  στα γιορτάσια μας  συγγενείς τε και φίλους σε κέντρα απόκεντρα  με δανεικά  από την τράπεζα.

   Θα πείτε  βάλαμε υποθήκες μέχρι και το αμπέλι του παππού. Ε, και ; Στο κάτω – κάτω όπως λέει ο Παμίνος οι κληρονόμοι θα πληρώσουν. Το ίδιο άλλωστε σκέφτεται και η κυβέρνηση με τα μνημόνια: Και που χρεώνουμε την Ελλάδα λες και θα ξαναβγούμε; Άσε να καλοπεράσουμε «την σήμερον ημέραν» μη χάσουμε την καρέκλα και τις μισθάρες και ας έρθουν οι επόμενοι να πληρώσουνε!!!!

                 Σταύρος Ιντζεγιαννης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: