Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΓΝΩΜΗ 9 / 7 / 16


 

                                                     ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΉ ΑΝΟΡΕΞΙΑ

 

  Ήταν στραβό το κλίμα το`φαγε κι ο γάιδαρος κι αποστράβωσε. Σοβαρές οι επιπτώσεις της οικονομικής  και πολιτικής  εν γένει κρίσης, στη σεξουαλική συμπεριφορά  των Ελλήνων,   διαπιστώνεται από τις μελέτες  των στατιστικών στοιχείων, αναφέρουν ειδικοί αναλυτές, που ασχολούνται με το…

πήδημα απλούν. Το τριπλούν ξεχάστε το, καταργήθηκε   ως …άθλημα.

    Η συζήτηση  στη καφετέρια  «Ελληνικόν» (παίρνω όρκο ότι είναι αλήθεια)  όπου η κυρία των κάποιων Μαϊων διαμαρτύρεται προς γενικήν θυμηδίαν. «Εγώ δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου κι ο Απόστολος θέλει και να τα …σηκώσω. Πως το λέει η παροιμία εμείς  φαϊ , εμείς πιοτί δεν είχαμε , ραπανάκια για την όρεξη, τον στέλνεις να κοιμηθεί στον καναπέ ή όχι;»

   Κι αν παρήλθον οι χρόνοι εκείνοι των ερώτων φαιδρά εποχή !!! Πρωταθλητές κάποτε   στο  …άλμα  επί κλίνης οι Έλληνες και οι Ελληνίδες διαπιστώνεται ότι ήδη  πάσχουν από σεξουαλική ανορεξία. Ακόμη και η θεία Ευτέρπη στα 70 της το αναθεματίζει : Μπα γιε μ` που να σ` μείνει όρεξη για τέτοια που κοιμάσαι εργαζόμενος και ξυπνάς άνεργος! Περικοπές , διακοπές, συντάξεις, παρατάξεις, νόμους παρανόμους, κόμματα και αποκόμματα το τσίτσιρι πιτσίτσιρι μας  έλειπε!»  

  Το διηγείται γνωστή μας και σπάμε πλάκα. «Γυρίσαμε από την πλαζ  όπου έβλεπε ο Κωστάκης μου τα θεοτσίτσιδα θηλυκά και …κάπως του `ρθε. Ντε και καλά να …ξαπλώσουμε». Και τι έγινε ρωτάμε για να το γλεντήσουμε. «Ε κάτι πήγε να παλέψει, αλλά τον πήρε ο ύπνος και άρχισε να ροχαλίζει απάνω μου!!!»

   Απολύσεις ,λουκέτα στην αγορά, μειώσεις μισθών ασάφεια, δηλώσεις, διαδηλώσεις επιδόματα  και το Δ.Ν.Τ να σου μετράει τις μπουκιές, χώρια που όλη η Ελλάδα μπαίνει καθώς λένε  στο ΤΑΙΠΕΔ που ασχολείται με τις εκποιήσεις, πως να  σου αφήσουν διάθεση για …σορόπια. Στο ναδίρ η ερωτικές επιδόσεις των νεοελλήνων. Πάτος  του πάτου!

  Και να σκέφτεσαι ότι κάποτε ερχότανε η πάσα Σκανδιναυία για να  απολαύσει ελληνικό …καμάκι. Για θυμηθείτε το τραγούδι: «Έχουν στήσει παραγάδι σας αρέσει η Ελλάδα μις. Τι θα κάνετε το βράδι  του γιου λάι ματμαζέλ  δη Γκρης;

   Με μαυρισμένο μάτι έρχεται ο Κωστάκης στην πρωινή  συνέλευση της καφετέριας.

  -Τι συνέβη βρε;

   Ξεροκαταπίνει, αλλά δε γίνεται να αποφύγει την ανάκριση. «Χτες το βράδι –λέει- όπως κοιμώμουνα η Νίτσα μου κοπάνισε μια γροθιά που παραλίγο να μου βγάλει το μάτι»

Είχε εφιάλτες η γυναίκα. Έβλεπε ότι είχε ξαπλώσει δίπλα της ο…Σύριζα.  Και όσο νόμιζε πως ήταν ο Τσίπρας δε μίλαγε- μπορεί και να το ευχαριστιότανε , νέος ,ωραίος  ο Πρωθυπουργός- αλλά μετά πλάκωσε όλη η κυβέρνηση  νουμεράδα, άσε που ένας – λέει- ένας  ήθελε και…  

    -Α τον ανώμαλο!!!

   Και εκεί επάνω -  προσπαθώντας να ξεφύγει, άρχισε τις γροθιές που πήραν ευτυχώς μόνο το ένα μάτι του δόλιου του Κωστάκη

  Μου διαμαρτύρεται καλή μου φίλη. Πως να έχεις το νου σου στον έρωτα όταν χάνεις το έδαφος κάτω από τα πόδια σου. Φόροι επί φόρων, δάνεια, πλειστηριασμοί ασφάλειες λογαριασμοί επί λογαριασμών σου παίρνουν τη δεκάρα από τη τσέπη σου και μετά θέλουν και να τους χειροκροτήσεις.

   Μας κατηγορούν για ερωτικά ανόρεχτους τους Έλληνες. Απλώς μέσα σε όλη αυτή την αναμπουπούλα έχουμε  χάσει το δρόμο. Πας να ξαπλώσεις και το μυαλό σου στο δάνειο που λήγει ή στο σπίτι που απειλούν να στο βγάλουν στον πλειστηριασμό.

   Σε έξη δόσεις ο «ΕΜΦΙΑ» έλεγε ο Υπουργός. Μετά το έκανε σε τέσσερις δεν αποκλείεται να μας πουν φέρτα όλα μαζί να τελειώνουμε..Άντε μετά  από αυτά να πας να ξαπλώσεις δίπλα στην Ανδρομάχη που έκανε μπάνιο, αρωματίστηκε –έπλυνε και τις μασέλες της –φόρεσε και μπέιμπυ ντολ και περιμένει αγκαλίτσες και φιλάκια και χάδια πολλά!!!

    Μας καταργούν την επαφή το δέσιμο, τη λαχτάρα του ενός για τον άλλον. Πώς να διασωθεί η επιθυμία του Αδάμ για την Εύα. Ακόμη και ο κλασικός  όφις του παράδεισου βαρέθηκε να περιμένει την ανάπτυξη να γεμίσει ο τόπος… μήλα και έπεσε κάτω από μια μηλιά σε χειμερία νάρκη!

   Πως το λέγανε παλιά. Έλλειψη χρημάτων στάση εμπορίου πάπαλα και το…αυτό. Mη κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!!!!

 Σταύρος Ιντζεγιαννης

    

Δεν υπάρχουν σχόλια: