Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΓΝΩΜΗ 22 / 8 / 16


                                              ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ  

 

    MΠΟΥΡΓΚΙΝΙ

 

   Με μπουργκίνι εμφανίστηκαν στην πλαζ της Νίκαιας νεαρές Μουσουλμάνες και τρομοκρατήθηκαν οι πάντες. Θες να κρύβουν καμιά μπόμπα και να γίνει ανάστα ο… Αλλαχ! Ήδη ο Δήμος Νίκαιας  στη Γαλλία απαγόρευσε την εμφάνιση στην πλαζ με μπουργκίνι. Τουτέστιν με τα ολόσωμα μαγιό με τα οποία κάνουν  μπάνιο οι Μουσουλμάνες και τα οποία  καλύπτουν το σώμα της γυναίκας από τους αστραγάλους μέχρι την κεφαλή. Διότι συνειρμικά  παραπέμπουν σε τρομοκράτες  από τους οποίους τον τελευταίο καιρό έχει πικρές αναμνήσεις αλλά και εξακολουθεί να ζει με το φόβο τους η Γαλλία.

  Γεγονός είναι βέβαια, το να κάνεις μπάνιο και να αναδυθεί ξαφνικά δίπλα σου ένα πλάσμα με ολόμαυρο κάλυμμα πάνω- κάτω  παθαίνεις ταράκουλο.

   Η στήλη έψαξε το Κοράνι φύλο- φύλο, να  βρει που γράφει ότι πρέπει ακόμη και στο μπάνιο η γυναίκα να κρύβει το σώμα της, αλλά δε βρήκε, πέρα από το ότι η γυναίκα δεν πρέπει να εμφανίζει γυμνά μέλη του σώματός της σε κοινή θέα. Ακόμη και στο κρεβάτι του ανδρόγυνου πρέπει να σβήνουν το φως, για να μη βλέπει ο άντρας τα μέλη της γυναίκας του. Θα μου πείτε ότι στο σκοτάδι πολλά λάθη γίνονται. Με άλλη να κοιμηθείς και με άλλη να ξημερωθείς.!

  Είναι  γνωστό το πάθημα του Διογένη. Λέγεται ότι ο μεγάλος κυνικός φιλόσοφος. ορεγότανε μια εταίρα τη Λυδία, διάσημη για την ομορφιά της αλλά και για τα κόλπα της με τα οποία ξεγελούσε τους άνδρες. Όταν ο Διογένης  θέλησε να πλαγιάσει μαζί της, του έθεσε τον όρο, να υπάρχει απόλυτο σκοτάδι γιατί ντρεπότανε τον μεγάλο φιλόσοφο.

  Πράγματι μετά το…ξάπλωμα  άναψε το λυχνάρι και απεκαλύφθη ότι στη θέση της είχε βάλλει μια υπηρέτρια της, με την οποία έκανε έρωτα ο φιλόσοφος, νομίζοντας ότι γλεντούσε τη Λυδία.

  -Ε, Διογένη, σου την έσκασα, του είπε γελώντας  

  Ο σοφός γέροντας όμως δεν τα έχασε και είπε το ιστορικό από τότε «Της νυκτός επελθούσης  του λύχνου σβησθέντος πάσα γυνή ομοία εστί»!!! Με απλά  Ελληνικά δηλαδή «το μέλι από όποιο βάζο και να το φας μέσα στο σκοτάδι, είναι μέλι !!!

  Το Κοράνι ωστόσο δε γράφει τίποτε για τη θάλασσα κι εδώ που τα λέμε όσο κι αν φαίνομαι πουριτανός πιστεύω πως αν η γυναίκα ήξερε το συμφέρον της δε θα γδυνότανε ποτέ, αφήνοντας στην αντρική φαντασία να τη  γδύνει και να την ορέγεται.

   Η ιστορία άρχισε  από τον Παράδεισο, όπου όσο η Εύα τριγυρνούσε τσιτσίδι πηγαίνανε όλα μέλι γάλα, μόλις φόρεσε το περίφημο «φύλο συκής» κίνησε την περιέργεια  του Αδάμ «τι κρύβεις εκεί από κάτω; Να δω» Κι από τότε την πατήσαμε!

    Κάποτε  αυτό το κορμί το υμνήσαμε. Γράψαμε ποιήματα, το τραγουδήσαμε, το ζωγραφίσαμε, γονατίσαμε μπροστά του και του προσφέραμε λουλούδια, για χάρη του εγκληματήσαμε. Ώσπου η ίδια η γυναίκα, φρόντισε γδύνοντάς το να το απομυθοποιήσει τόσο, που να βλέπεις γυναίκα και να σκέφτεσαι ένα κομμάτι κρέας!!!

  Παλιά ιστορία η γυναικεία αμφίεση στο μπάνιο όπου αρχίζοντας από τα ολόσωμα μαγιό που άρχιζαν κάτω  από το γόνατο κατέληξε ένα…γραμματόσημο!!!

  Απαγορεύτηκε το μπουργκίνι σε όλη τη Γαλλική Ριβιέρα λένε οι ειδήσεις. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν θα υπάρχει καταστρατήγηση.

   Σε στιγμές οικογενειακής ευφορίας η θεία Κριστινέ απεκάλυψε πως η αδελφή της (η μάνα μου δηλαδή) μαζί με την μικρότερη αδελφή τους τη Μαλβίνα κάνανε μπάνιο  στο Κορδελιό- Σμύρνη έτος 1918- δεκαεξάχρονες  κοπελούδες τότε περνώντας κάτω από τη σανίδα που χώριζε  τα ανδρικά μπάνια από τα γυναικεία και κάνανε μπάνιο με τους άνδρες !!! ( να εξηγήσω ότι στα θαλάσσια μπάνια είχαν βάλλει  μια σανίδα η οποία  βυθιζότανε σαράντα πόντους μέσα στη θάλασσα χωρίζοντας τα ανδρικά από γυναικεία. Για τον φόβο των… επαφών) !!!Το ότι οι γυναίκες ή οι άνδρες περνάγανε  κάτω από τη σανίδα και ανακατευότανε τα ερίφια με τα πρόβατα  είναι  μια άλλη ιστορία που αρχίζει από τη γέννηση του ανθρώπου και κρατάει μέχρι σήμερα !

   Απαγορεύτηκε; Αν είναι δυνατόν να βάλλεις τη γυναίκα υπό απαγόρευση. Η Εύα παράκουσε ολόκληρο Θεό και  ένα μπουργκίνι  θα τη δυσκολέψει; Αστεία πράγματα!!!

  Σταύρος Ιντζεγιαννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: