Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

EKKΛΗΣΙΟΛΟΓΟΣ 6 /7/ 16


 

                                                            ΚΑΘ ΟΔΟΝ

 ΠΕΤΡΟΒΟΛΏΝΤΑς ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

 

    Όποιος πετάει πέτρες στον Ουρανό – έλεγε η θεία Χρυσώ γυρίζουν και τον  πλακώνουν.

   Εισβολή στο Μητροπολιτικό Ναό της Θεσσαλονίκης. Πρωτοφανές το  ανίερο επεισόδιο έμεινε  ωστόσο ατιμώρητο Και δεν είναι μόνο πρωτοφανές το επεισόδιο είναι πρωτοφανής και η δικαστική απόφαση που αθώωσε τους εισβολείς σύμφωνα φυσικά με την άποψη μιας νεφελώδους αριστεράς που βγάζει  λίγο κατ ολίγο το προσωπείο με ένα υπουργό παιδείας και θρησκευμάτων  άνευ θρησκεύματος.

  Ωστόσο το θέμα δεν είναι η εισβολή αυτή καθ αυτή .Είναι ότι απλώς έγινε μια αρχή για να μετρηθεί η αντίδραση και αφού αντίδραση δεν υπήρξε, ας μην εκπλαγεί κανείς αν αύριο –μεθαύριο μπούνε στην Ευαγγελίστρια και  κάνουν κατάληψη  και γιατί όχι να παραγγείλουν και πίτσες να τις φάνε  πάνω στην Αγία Τράπεζα.

Δώσε θάρρος στον χωριάτη να  ανεβεί και στο κρεβάτι-λέει η σοφία του λαού.

-         Μα θα αντιδράσουμε όλοι μας επιμένει ο Θείος ο Χρήστος.

-         Θα αντιδράσουμε;  Εύκολες οι κουβέντες  αλλά…

  Δεν προμαντεύουμε  κακά. Πολύ περισσότερο  δεν προσπαθούμε να τρομοκρατήσουμε το  εκκλησίασμα  όποιας εκκλησίας. Απλώς φοβόμαστε πώς αυτό δεν ήταν παρά η αρχή. «Πολλά γαρ τα δεινά κ`ουδέν ανθρώπου δεινότερον πέλει» Οι άνθρωποι αυτοί είναι αδίστακτοι και η περίφημη κουλτούρα της Αριστεράς για την οποία  τόσος γίνεται λόγος φαίνεται ή ότι είναι μύθος ή ότι υποτάσσεται στις ανάγκες της επιβολής  μιας νέας τάξης πραγμάτων με νέες αρχές ,νέα ήθη και νέες πρακτικές. Κυρίως με ανοχή ακόμη και σε ακραία φαινόμενα που σε τελευταία ανάλυση γυρίζουν συχνά μπούμεραγκ.

   Ήδη έγινε μια αρχή. Νομίζαμε ότι τουλάχιστον από στοιχειώδη σεβασμό στη Θρησκευτική λατρεία, στην λατρεία του γλυκύτατου Ιησού ο οποίος δίδαξε την αγάπη, δε θα τολμούσαν πιο σωστά δε θα είχαν διανοηθεί να τολμήσουν μια τέτοια εισβολή σε Ναό και μάλιστα σε ώρα λειτουργίας. Ακόμη και ο πιο ανίερος  θα το σκεφτόταν να διακόψει τη θεία λειτουργία. Σκεφθείτε τι θα γινόταν να αντί για τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης μπαίνανε  σε Μουσουλμανικό Τζαμί ή Τέμενος ή όποιον χώρο λατρείας του Ισλάμ. Το λιγότερο θα τους είχαν πετάξει έξω για να μην πω ότι θα τρώγανε το ξύλο της χρονιάς τους  έτσι που ούτε θα μπορούσαν να διανοηθούν ξανά να μπουν σε Ναό Μουσουλμανικό ή και Βουδιστικό ή Ιουδαϊκό. Εδώ ύστερα από 25 χρόνια εξακολουθούν να ψάχνουν για τον Σαλμάν Ρουσντί που έγραψε τους «Σατανικούς στίχους» οι οποίοι θεωρήθηκε ότι προσβάλανε τον Μωάμεθ.

  Δυστυχώς κάποιοι έχουν παρερμηνεύσει τον Διαφωτισμό – τον οποίον ερμηνεύουν ως θεωρεία της εν παντί ασυδοσίας.-βρίσκονται αντίθετοι με ό,τι διδάσκει η εκκλησία και όχι μόνο, αλλά γενικά αντίθετοι με κάθε είδους πιστεύω εκτός φυσικά από το κομματικό τους –κάθε φορά- πιστεύω!

  Θα πει κανείς ότι οι εισβολείς δεν ανήκαν στην λεγόμενη αριστερά αλλά ήταν αναρχικοί ή αντεξουσιαστές. Δηλαδή μια μερίδα ανθρώπων που δεν αναγνωρίζουν καμιάς μορφής εξουσία –ούτε καν την Αριστερή-πλην φυσικά της δικής τους την οποία προσπαθούν να επιβάλλουν με κάθε τρόπο. Βίαιο πάντως και όχι ειρηνικό.


  Ασφαλώς ναι. Δεν ανήκουν στη λεγόμενη αριστερή άποψη της κυβέρνησης η οποία δεν ελέγχεται για τα γεγονότα αλλά ελέγχεται διότι τα ανέχεται και αφήνει ατιμώρητες αυτού του είδους ενέργειες. Θα περίμενε κανείς μια ευθεία καταδίκη, αλλά δεν υπήρξε ούτε καν φραστική, παρά το γεγονός ότι ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από όλο τον  κόσμο και όχι μόνο από τους θρησκευόμενους αλλά και από τους άλλους σκεπτόμενους πολίτες ασχέτως κομματικών πιστεύω. Ακόμη  και της ακραιφνώς αριστεράς. Απλά η κυβέρνηση θεώρησε πιο σωστό να τηρήσει σιγήν ιχθύος διότι αποτελούν εν δυνάμει εκλογική πελατεία. Αντιθέτως μάλιστα η κυρία Αναγνωστοπούλου Υπουργός ή υφ-υπουργός-δεν ξέρω ακριβώς- τους δικαιολόγησε με το «εντάξει δεν κάνανε και τίποτε. Μπήκαν-βγήκαν. Συν- πλην αποτέλεσμα μηδέν. Ως μη γέγονεν


 Δε ζητούμε τη καταδίκη μιας τέτοιας πράξης  από τιμωριτική θέση. Όχι. Τη ζητάμε  σαν πράξη αυτοάμυνας. Τη ζητάμε  και την περιμέναμε  σαν προειδοποίηση ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

  Απαιτούμε η θρησκεία και η εκκλησία να  είναι σεβαστές ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ! Και πρώτα από τη κυβέρνηση η οποία καλείται να προστατεύσει τη θρησκεία χάρη στην οποία  υπάρχει και αυτή και να καταδικάσει έργω και λόγω όλους αυτούς που πετροβολούν τον Ουρανό γιατί… οι πέτρες γυρίζουν και χτυπάνε αυτούς που τις πέταξαν.

   Σατύρος Ιντζεγιαννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: