Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΓΝΩΜΗ

                                                            ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

    ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
    Εν ιερά αγανακτήσει εισβάλει στο σπίτι. Πρωί –με τη τσίμπλα στα μάτια που λένε. Θα υποβάλλω μήνυση ωρύεται. Θα τους πάω στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Θα τους πάω στον Άρειο Πάγο. Θα τους πάω στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Θα τους πάω στο μη παρέκει. Διότι… μας βάλανε χέρι.
   Για σιγά ρε θεία .Που, πως, πότε και ποιος; Στο ασανσέρ, στο διάδρομο την ώρα που άνοιγες την πόρτα ή στην ουρά που περίμενες  στην τράπεζα για το επικουρικό ή μανάβης που ψωνίζεις μπρόκολα!
   Όχι δεν πρόκειται  για σεξουαλική παρενόχληση . Που τέτοια τύχη στα 70 σου θεία καγχάζει ο Μπίλυ. Το φαντάζεσαι Ποιος ο…τυχερός!!!
   Ο Κατρούγκαλος βρε  πανάθεμάσε που παίζεις με τον πόνο μου.
   Ο Κατρούγκαλος ; Για σκέψου ο …δικός σου. Να βάλλει χέρι στη θεία.,
  Όχι, δεν πρόκειται για τέτοιου είδους άσεμνη χειρονομία.
    Για οικονομική παρενόχληση εγκαλεί την κυβέρνηση η θεία. Ο έστιν και το χειρότερο. Διότι στο κάτω- κάτω η σεξουαλική είναι στιγμιαίο αδίκημα. Ψεκάστε – σκουπίστε – τελειώσαμε. Δεν έγινε δα και τίποτε το ανεπανόρθωτο. Άσε που μπορεί και να το χάρηκε στα εβδομήντα της η θεία.
 Για άλλο αγανακτεί. Μας βάζουν χέρι στο πορτοφόλι. Αν ήταν αλλού, κομμάτια να γίνει. Αν δεν σ αρέσει βάζεις τις φωνές. Αμύνεσαι. Αρπάζεις τραπεζομάχαιρο .Ξεσηκώνεις τη γειτονιά.
 Βάζεις τις φωνές σαν τη ζωντοχήρα  απέναντι. «Βοήθεια με βιάζουν. Σιγά βρε. Μη, θα μου σκίσεις το φόρεμα αναθεματισμένε ,κάτσε να κλείσω την πόρτα πρώτα και να ξεκουμπώσω την κόπιτσα.
Βρε αφήστε τις φιλοσοφίες – διαμαρτύρεται η θεία. Εδώ λέμε ότι η κυβέρνηση ασελγεί κατά συρροήν και κατ` εξακολούθησιν στο εισόδημά μας. Μισθωτούς, εργάτες, δημοσίους  υπάλληλους και συνταξιούχους, όλους ανεξαιρέτως, μας πηδάνε και μάλιστα θριαμβολογώντας, ότι σώζουν τον τόπο, από το ναυάγιο στο οποίο η ίδια η πολιτική  τους μας οδήγησε.
 Μη φοβάστε  ελέγχουμε την κατάσταση- λέει η κυβέρνηση και  μας ψαχουλεύει στα φανερά και στα … απόκρυφά μας (!) μήπως της ξέφυγε κανένα ευρώ και δεν το φορολόγησε ή δεν μας το περιέκοψε . Την ίδια ώρα που αποδεικνύεται ότι το κράτος ήταν ξέφραγο αμπέλι. Από πού  αρχίσεις και που να τελειώσεις τη διαφθορά, λέει ο κ Ρακιντζής  επιθεωρητής  δημόσιας διοίκησης.
  Φίλος που ξέρει από πρώτο χέρι τα της διαφθοράς ,διηγείται το παρακάτω ανέκδοτο.
 Σύμφωνα με το πρόγραμμα εξερευνήσεως του Διαστήματος, η Ελλάδα υποχρεούται να στείλει ένα  κοσμοναύτη στο διάστημα. Επειδή όμως κανένας δε δέχεται να πάει, προκηρύσσει διαγωνισμό, οπότε παρουσιάζεται ένας γέρος συνταξιούχος του ΤΕΒΕ, ο οποίος δέχεται να πάει αλλά θέλει 1 Δις  αποζημίωση, για την περίπτωση που δε θα  γυρίσει.
Και τι θα το κάνεις το 1 Δις αφού  θα έχεις πεθάνει –τον ρωτάει ο  υπουργός.
  Θα τα δώσετε στο ταμείο προικοδοτήσεως  απόρων κοριτσιών του ΤΕΒΕ να με συγχωρνάνε.
  Μετά  παρουσιάζεται ένας συνταξιούχος της Τοπικής  Αυτοδιοικήσεως, ο οποίος δέχεται να πάει, αλλά θέλει 2 Δις τα οποία στην περίπτωση που δε θα γυρίσει, θα τα μοιράσουν σε τρεις κοπελίτσες που του κρατάγανε συντροφιά και στην αγκαλιά τους ξεχνούσε τον πόνο του για την μακαρίτισσα τη γυναίκα του.
  Τελευταίος παρουσιάζεται ένας ατσίδας οικονομολόγος, από αυτούς του…Χάρβαρτ , που μας φέρανε με τη σέσουλα, για να μας σώσουν, σύμβουλος κάποιου Υπουργείου, ο οποίος δέχεται να πάει, αλλά θέλει 6 Δις ακατέβατα και  προκαταβολικά μάλιστα.
  Ε όχι και 6 Δις αγανακτεί ο υπουργός και τι θα τα κάνεις αφού οι πιθανότητες να γυρίζεις είναι ελάχιστες.
  Άκου να σου πω του εξηγεί. Από τα 6 Δις τα 3 θα τα κρατήσω εγώ. Άλλα 2  θα κρατήσεις εσύ και το υπόλοιπο 1 Δις θα το δώσουμε στον συνταξιούχο του ΤΕΒΕ, που δέχεται να πάει με 1 Δις και θα τον στείλουμε  στο διάστημα. Συμφωνείς;
   Τι δηλοί το ανέκδοτο-θα ρωτήσετε .Το ανέκδοτο δηλοί ότι σ` αυτόν τον τόπο πάντα η εξουσία θα παρενοχλεί τον λαό και θα περνούν αυτοί οι έξυπνοι με τους συμβούλους τους καλά κι εμείς οι υπόλοιποι όπως –όπως
                          Σταυρος Ιντζεγιάννης










Δεν υπάρχουν σχόλια: