Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΓΝΩΜΗ 21 / 5 / 17


                                                     ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
     ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ

    Χαμογελάστε. Δευτέρα σήμερα. Καινούργια μέρα, καινούργια εβδομάδα καινούργια μέτρα και καινούργια αντίμετρα. Όλα καλά.
 Το τελευταίο ανέκδοτο που διάβασα : Παππού ρωτάει ο πιτσιρικάς τι θα πει αντίμετρα.
    -Αντίμετρα θα πει να μου κρατάνε τρεις συντάξεις για να σου πάρουν όταν μεγαλώσεις ένα κουλούρι.
    -Και γιατί δεν παίρνουν το κουλούρι τώρα που στοιχίζει ένα πενηντάλεπτο !!!
   -Όλα καλά λοιπόν. Δηλαδή, όχι όλα, διότι αλλιώς τα φανταζόμουνα και αλλιώς μου βγαίνουν. Όχι για τα νέα μέτρα.  Αυτά  ξέραμε ότι θα ψηφιστούν. Ποιός τρελός θέλει να χάσει την καρέκλα του για 50 ή 100 ευρώ λιγότερα των συνταξιούχων. Στο κάτω – κάτω οι ίδιοι οι συνταξιούχοι φταίνε. Ποιός τους είπε να μην πεθαίνουν μόλις σταματήσουν τη δουλειά και να  είναι βάρος στην κυβέρνηση που κινδυνεύει για χάρη τους να πάθει έμφραγμα. Λέτε να μη ξέρανε οι Σπαρτιάτες τι κάνανε, που τους πετάγανε στον Καιάδα. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζανε και τότε Οι συνταξιούχοι όπως και να το κάνουμε είναι βάρος. Παίρνουν 500 ευρώ και στοιχίζουν στο κράτος 700 για την υγεία τους. Πώς να βγει η κυβέρνηση πέρα. Ωστόσο για άλλο καίγομαι εγώ.
    Μεγαλύτερη θνησιμότητα - λένε οι στατιστικές- υπάρχει στον αρσενικό πληθυσμό παρά  στον γυναικείο. Μάλιστα! Περισσότεροι οι άντρες που πεθαίνουν παρά οι γυναίκες. Στο τέλος δε θα βρίσκουν οι γυναίκες άντρα για… οικιακή βοηθό!!!
 Καινούργιες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι οι γυναίκες είναι πιο ανθεκτικές από τους άνδρες διότι - όπως εξηγούν- εκτονώνονται κάθε μήνα, ενώ οι άντρες τη βγάζουμε  διασωληνομένοι και με τα χάπια στην τσέπη. Κοιτάζω τα τοιχοκολλήματα στην κολώνα και με πιάνει σύγκρυο. Όλο τον «προσφιλή μας σύζυγο κηδεύομεν» κ.τ.λ, ενώ …την προσφιλή μας γυναίκα σπάνια και που…. Εφτάψυχες!!!
   Στα καρδιακά νοσήματα αποδίδεται σε πρώτο βαθμό η θνησιμότητα των ανδρών, ενώ οι γυναίκες έχουν την καρδιά τους γυμνασμένη, καθόσον από απάτη σε άπατη την έχουν σκληραγωγήσει!
   Και σα να μην έφταναν αυτά,  στην πρώτη σειρά και τα τροχαία :Σκοτώθηκε ο άνδρας που οδηγούσε και γλίτωσε η γυναίκα του που καθότανε συνοδηγός- διαβάζουμε.
  -Καλά να πάθει-λέει ο Χρηστάρας. Γιατί δεν έβαζε τη γυναίκα του να οδηγεί και να κάθεται δίπλα αυτός!!!
  Και να ήταν μόνο αυτά; Πήρε ο (να μη λέμε ονόματα) τρία βιάγκρα απανωτά ένεκα που η Μολδαβή η οποία φρόντιζε τη γιαγιά ήταν αχόρταγη και μετά για να μην υποψιαστεί η γυναίκα του, πήρε και άλλα δύο και νάτο το τοιχοκόλλημα που λέγαμε : «θανόντα κηδεύομεν …η τεθλιμμένη  σύζυγος κ.τ.λ!
Στα αίτια της ανδρικής θνησιμότητας και συζυγική μουρμούρα. Που ήσουνα, που γύριζες, τι είναι αυτή η τρίχα στο σακάκι σου,  γιατί έβαλες κολόνια, ποια είναι αυτή που σε παίρνει  στο  κινητό και ένα σωρό τέτοια ωραία.  
  Το διηγείται ο Μένιος και γίνεται χαμός. Είναι στα «ψηλαλώνια » με μια αμαρτία όπου τον παίρνει η γυναίκα του στο κινητό. «Μένιο μου που είσαι;»
-Στον… σύλλογο με τον Χρηστάκη αγάπη μου!
-Α ναι ; Δώσε μου τον που θέλω κάτι να ρωτήσει τη γυναίκα του.
  Και τι έκανες-γελάμε.
  -Ευτυχώς είχα τα υπογλώσσια μαζί μου, αλλιώς δεν γλίτωνα το έμφραγμα!
   Κάτι τέτοιες λαχτάρες  λένε οι ντόκτορες επιβαρύνουν την υγεία, χώρια που σε όλα αυτά πρέπει να προστεθούν και οι οικογενειακοί  καυγάδες που αποτελούν και το ανίκητο ατού της γυναίκας, η οποία φροντίζει κάθε τόσο να σου σπάει το ηθικό με τον βραδινό της εξάψαλμο:  Ο Αλκιβιάδης της Ελπινίκης παίρνει 1600 ευρώ το μήνα και κάθε τόσο τρώνε έξω και χώρια  οι εκδρομές στα …Σκόπια ν` αγοράσουν δερμάτινα. Εμείς όλο  «δε βγαίνουμε και δε βγαίνουμε» ρημάξαμε τη ζωή μας Πάτρα –Μποζαίτικα το πολύ μέχρι τα Αραχωβίτικα. Κάτι τέτοια λένε οι ντόκτορες ανεβάζουν την πίεση, δημιουργούν κολπική μαρμαρυγή, νεφρική ανεπάρκεια, χοληστερίνη, σάκχαρο, ποδάγρα, ρευματοπάθεια, κοιλιακό ανεύρισμα, πάρκινσον  αλτσχάιμερ και ότι άλλο φανταστείς και συμβάλουν στην ανδρική θνησιμότητα. Από εκεί και πέρα πας σούμπιτος εν τόπω χλοερώ και …καταψύξεως!!!
  Είναι να μην ανησυχείς. Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά τώρα τελευταία έχω κάτι ανεξήγητες ζαλάδες. Λες να…!!!!
Σταύρος Ιντζεγιάννης




Δεν υπάρχουν σχόλια: