Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΓΝΩΜΗ 8 / 5 / 17

                                            ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
 
    ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΜΕ-OVER

   Φαίνεται ότι τρελαθήκαμε τελείως κι εντελώς κι ακόμη δεν πιάσανε και οι ζέστες.Πως αλλιώς να εξηγήσεις αυτά που συμβαίνουν καθημερινά. Ανοίγεις εφημερίδα και διαβάζεις πρωτοσέλιδα για φόνους, βρεφοκτονίες από μανάδες μέγαιρες που κακοποιούσαν τα παιδιά τους ή  πατεράδες  σάτυρους που βίαζαν την κόρη τους ή την εξέδιδαν. Άλλος σκότωσε το 6χρονο παιδί του και το πέταξε στα σκουπίδια. Αυτός ο άθλιος δεν είδε τα ματάκια του παιδιού του που τον κοιτάζανε τρομαγμένα «, μπαμπά, μπαμπά» Η άλλη προ καιρού εγκατάλειψε τα τρία της παιδιά στο δρόμο. Ένας άλλος, διαβάζω, σκότωσε τη γυναίκα και την πεθερά του. Ένα ζευγάρι ναρκομανών  στραγγάλισε το βρέφος του. Ένας μισότυφλος ψώνισε μια εικοσάχρονη φοιτήτρια από τις αγγελίες στο διαδίκτυο και την  κρατούσε  όμηρο στις αρρωστημένες  επιθυμίες του αποδεικνύοντας  ότι το διαδύκτιο είναι ο πιο επικίνδυνος δολοφόνος. Ειδικευόμενος  αγγειοχειρουργός στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης σκότωσε μητέρα τριών παιδιών και αφού τη φόρτωσε στο αμάξι του τη πέταξε σε κάποιο ρέμα στη Χαλκιδική.
  Που να βρεις άκρη. Καθημερινά ληστείες, βιασμοί, δολοφονίες, μολότωφ, δακρυγόνα  και συμπλοκές στο κράτος των Εξαρχείων που ακόμη και η επίσημη πολιτεία φοβάται να ελέγξει.
   Ακόμη και στην πολιτική η κυβέρνηση άλλα λέει , άλλα υπογράφει και για άλλα θριαμβολογεί. Αλλά διαβεβαιώνει: Πάμε καλά. Θα έχουμε πλεόνασμα.
 -Ναι αφεντικό αλλά η τσέπη μας θα έχει έλλειμμα!
 Κόβουν- ράβουν συντάξεις άγνωστο τι ακριβώς συμβαίνει. Κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει την αυριανή ημέρα.   
   Η αντιπολίτευση πάλι λέει ότι δεν υπογράφει-δεν ψηφίζει τα μέτρα, αλλά δεσμεύεται προς τους δανειστές,  αν γίνει κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις. Ακόμη χειρότερο κάποιοι-όνομα και μη χωριό !-λένε «κάναμε την αυτοκριτική μας, παραδεχόμαστε τα λάθη μας» αλλά… ξαναψηφίστε μας!!!
    Η καρδιολογική του Πανεπιστημίου μας, πρωτοπορεί σε διεθνές επίπεδο  και αγωνίζεται να σώσει ανθρώπους την ίδια ώρα που πολλοί ασθενείς αναγκάζονται να μη παίρνουν τα φάρμακα διότι δεν έχουν λεφτά να τα αγοράσουν.
 « Θα τα πάρω σε δέκα μέρες που θα πληρωθούμε» είπε μπροστά μου, η κυρία στη φαρμακοποιό (και μέχρι τότε ;  Θεός να βάλλει το χέρι του!!!)
    Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά έχεις και το γιατρό που σου χτυπάει καμπανάκι: Προσέξτε η χοληστερίνη χτύπησε κόκκινο, το ουρικό έφτασε 14 και η  κρεατινίνι ανέβηκε στο ρετιρέ. Τι σας συνέβη απορεί.
 -Τι να συμβεί γιατρέ μου. Μισή σούβλα κοκορέτσι, πεντ` έξη αυγά να τσουγκρίσουμε, βάλε και 1 κιλό κρασί μπορεί και σα να μην έφταναν όλα αυτά, αρχίσαμε και τα κληρονομικά και γίναμε …μπίλιες με την πίεση στο παραλίγο 24!!!
-Δεν έπρεπε να φάτε –λέει ο γιατρός. Σας έχω πει να προσέχετε.
-Γα στάσου κύριε ντόκτορ. Αν δε φάω και λίγο κοκορέτσι το Πάσχα τι Ανάσταση θα κάνω!
  Φρενοκομείο η Ελλάς είχε πει ο αείμνηστος Καραμανλής, Δεν ξέρω βέβαια αν είχε εξαιρέσει τον εαυτό του, αλλά όπως και να έχει ο νεκρός δεδικαίωται!
  Και δεν ήταν ο μόνος. Θυμάστε τον κ Σημίτη που είχε πει από το βήμα της βουλής: Αυτή είναι η Ελλάδα Κύριοι!!   
    Και μέσα σε όλα αυτά όλα αυτά να έχεις και την Αρσινόη που επιμένει « Απόστολε θέλω καινούργιο μαγιό, διότι πως θα εμφανιστώ στην πλαζ ;»
   -Ως φάλαινα!!!
   Καθημερινά κάποια είδηση, σε κάνει να αναρωτιέσαι αν πραγματικά ζούμε σε τρελοκομείο ή ανοίξαμε την πόρτα και μπήκαμε στη «φάρμα των ζώων» που έγραφε ο Όργουελ.
   Κάποτε ξέραμε ότι τρελενόντανε από έρωτα. Την έφαγε κατακούτελα λέγανε. Άλλοι αυτοκτονούσαν, άλλοι τη σκοτώνανε .Άλλος τρελάθηκε  από χαρά όταν κέρδισε τον πρώτο λαχνό (αρκετά εκατομμύρια τότε) το 1952! Λογικό και καλοδεχούμενη τέτοια τρέλα θα πείτε, αλλά αυτά που συμβαίνουν σήμερα είναι απίθανα αν λάβει κανείς υπ` όψη του ότι ζούμε στο 2017 όπου υποτίθεται ότι ανέβηκε το πνευματικό μας επίπεδο. Η μόνη ευχάριστη είδηση των ημερών είναι ότι ο Φίλιππος ο βασιλικός σύζυγος της Ελισάβετ αποσύρεται από τα κοινωνικά του καθήκοντα  ετών 96.
-Έλεγα κι εγώ, μέχρι πότε θα… ταλαιπωρείται  ο άνθρωπος να βγάλει μια συνταξούλα να ξεκουραστεί!!!
                    Σταύρος Ιντζεγιάννης
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: