Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΓΝΩΜΗ 25 11 17


                                                         ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
    Ο …ΟΦΙΣ     
   Τον τελευταίο καιρό πληθύνονται οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από κάποιες πρώην ή και νυν τραγουδίστριες-ηθοποιούς –«μοντέλες !» ότι παρενοχλήθηκαν σεξουαλικώς-κοινώς τους βάλανε χέρι ή και κάτι περισσότερο!-προ εικοσαετίας!!! Στην αρχή της καριέρας. Σημειώστε το αυτό παίζει ρόλο!  Και δεν αποκλείεται, γιατί όπως έλεγε η γιαγιά η επιτυχία μιας γυναίκας πολλές φορές περνάει από την κρεβατοκάμαρα  κάποιου!!!
   Διαχρονικό το θέμα από τότε  που η Εύα παραπονέθηκε στον Μεγαλοδύναμο ότι την παρενοχλούσε σεξουαλικά.
     -Ποιος ; Ο Αδάμ;
     -Όχι Μεγαλοδύναμε. Αυτός είναι τα  ζώα μου αργά. Μόνο να τρώει και να κοιμάται ξέρει. Άσε που ροχαλίζει κιόλας. Ο …όφις μου κολλάει!
   Και εκεί ήταν που τσατίστηκε ο Πανάγαθος. Α να χαθείς μωρή που σε παρενοχλεί το …φίδι. Και τότε -λένε οι γραφές-τους έριξε δυο φάσκελα ξεγυρισμένα και τους εξωπέταξε  από τον  Παράδεισο, αλλά έκανε το λάθος και έδιωξε μαζί τους και το… φίδι - δηλαδή τον πειρασμό- που από τότε τους συντροφεύει-  επεμβαίνει και καθορίζει εν πολλοίς τις σχέσεις του αρσενικού με το θηλυκό.
   Ωστόσο το πρόβλημα τον τελευταίο καιρό επανέρχεται σε  σημείο που να νομίζεις ότι πρόκειται για μόδα. Κάθε τόσο κάποια σταρ τέως διάσημη ή και νυν, επιτυχημένη ή αποτυχημένη, βλέποντας τα φώτα της δημοσιότητας  να αποσύρονται από επάνω της, προσπαθεί να επανέλθει με όποιον τρόπο. Ίσως και να τακτοποιηθεί οικονομικά. Το γυναικείο μυαλό σε κάτι τέτοια δεν παίζεται με τίποτα. Με παρενοχλούσε σεξουαλικά-καταγγέλλει και άντε να βρεις άκρη. Λες και υπάρχουν …αποτυπώματα ;   
   Ήδη παρακολουθούμε καταγγελίες ότι κάποιος γνωστός μεγαλόσχημος τη βίασε προ… εικοσαετίας!
  -Και γιατί δεν τον καταγγείλατε τότε;
  -Διότι μου είχε  υποσχεθεί ότι…
  Κάπως έτσι η σεξουαλική παρενόχληση επανέρχεται στην επικαιρότητα καθώς πληθύνονται οι περιπτώσεις, αλλά και οι ερεθισμοί, με τα γυναικεία σωματεία να ωρύονται: Μας παρενοχλούν .Και τους αρσενικούς να υπεραμύνονται: Μας προκαλούν!
  Το γεγονός είναι ότι υπάρχει εκμετάλλευση και από τις δύο μεριές. Της γυναίκας να αναρριχηθεί και του άντρα να… επωφεληθεί !
    Η  αρσενική πλευρά επιμένει πως για τον φόνο δεν φταίει πάντα ο φονιάς. Για τη  θηλυκή  πλευρά το θέμα είναι ξεκάθαρο: Μου επετέθη κύριε πρόεδρε με ανήθικους σκοπούς.
  -Κι εσείς τι κάνατε;
  - Αναγκάστηκα να πάω στην γκαρσονιέρα του, όχι ένεκα  περί δια το πονηρόν, αλλά λόγω επειδή είπα, να δούμε που το πάει.
-Και που το πήγαινε;
- Κατ΄ ευθείαν στο ψητό!
    Σοβαρό το πρόβλημα , όσο κι αν το χρονογράφημα προσπαθεί να το προσεγγίσει από την εύθυμη πλευρά του, με πρόθεση να ελαφρύνει την ευθύνη του αρσενικού. Ισχύει πάντα ο αφορισμός της γιαγιάς, που επέμενε ότι όλα τα  γουρούνια την ίδια μούρη έχουμε. Μας πρόσβαλε δηλαδή κατάμουτρα. Αυτή το έλεγε βέβαια για τον παππού, που όλο και τον έπιανε να  τριγυρίζει γειτονικά  περιβόλια -!!!-αλλά δυστυχώς μας παίρνει η μπάλα όλους.
  Το θέμα εν προκειμένω είναι τι ακριβώς λέμε σεξουαλική παρενόχληση. Και ποιος, ποια και πως και γιατί!  Δηλαδή αυτό που έλεγε ο Δηληγιάννης. Αι περίπλοκαι περιπλοκαί των περιπλόκων περιπλοκών!!!
  Που να βρεις άκρη. Δεν ισχυριζόμαστε το γνωστό: Αν δεν κουνήσει η σκύλα την ουρά της. Όχι ! Όμως θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι περίσσεψαν και οι προκλήσεις .Δε ζούμε στην εποχή που η εργαζόμενη, φορούσε μπλε ποδιά με άσπρο γιακαδάκι. Προκλητικά τα ντεκολτέ, στο υπέρ άγαν οι φούστες, απελευθερωμένη η σύγχρονη γυναίκα, μοιάζει με  ηφαίστειο λίγο πριν την έκρηξη. -Και ο αρσενικός; Ο αιώνιος αρσενικός! Μη χάσουμε την ευκαιρία ε;
-  Η ρίζα του κακού; Ο …όφις!
 Από τη μια μεριά η ανάγκη για δουλειά που οδηγεί πολλές φορές σε υποχωρήσεις-ένα το κρατούμενο Από την άλλη η εκμετάλλευση ακριβώς αυτής της ανάγκης- δύο τα κρατούμενα!
- Τι ψάχνουμε να βρούμε ; Κοινωνία αγίων; Ένα βαρέλι μπαρούτι και μια φωτιά έτοιμα να κατακάψουν το σύμπαν και μαζί και έναν επώνυμο που εκμεταλλεύεται την ανάγκη  μιας κοπελίτσας, η οποία ψάχνει για δουλειά, με ένα βαθύ ντεκολτέ και μια υποψία φούστας.
  - Ποιός φταίει μωρή σουρλουλού-ρώτησε ο Μεγαλοδύναμος την Εύα!
  Ο… όφις παντοδύναμε. Ο όφις!!!
                         Σταύρος Ιντζεγιαν

Δεν υπάρχουν σχόλια: