Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΣ 11 / 12 / 17


                                                              Καθ οδόν  

   2017 μ.Χ

   Ώρα 11 και μισή βράδυ και η πόρτα χτυπάει. « Θείε να μείνω το βράδυ εδώ, γιατί αν πάω σπίτι αυτός ο αγριάνθρωπος  θα με σκοτώσει»     
 Να εξηγήσω ότι από 2 χρονών έχει μεγαλώσει στα γόνατά μου, και έτσι σε κάθε δυσκολία της, τρέχει σ` εμένα. Εσύ την κακόμαθες μου καταμαρτυρούν.
    Βέβαια όταν λέω μικρή μη νομίσετε ότι πρόκειται για παιδάκι 10 ή δώδεκα  ετών. Έχει κλείσει τα 14 αλλά την περνάς άνετα για 17. Η νέα ελληνική γενιά έχει ψηλώσει αισθητά. Εμείς είχαμε μείνει στο 1.70 το πολύ, οι ψηλότεροι. Βέβαια μεγαλώσαμε  στην κατοχή με… φασουλόζουμο  αν υπήρχε κι αυτό και λαχανίδες. Τι περιμένατε να  βγούμε τηλεγραφόξυλα όπως οι σημερινοί νέοι που δεν τους λείπει τίποτε ;Άσε που πάνε και στα γυμναστήρια, ενώ εμείς προσπαθούσαμε να επιβιώσουμε όπως- όπως και καταλήξαμε σα …Γαλλικές περισπωμένες.
   Θα με σκοτώσει ο αγριάνθρωπος κλαίει και ωρύεται η… μικρή! «Τι συμβαίνει –ρωτάω- τι πάθατε;»
   Ο αγριάνθρωπος είναι ο πατέρας της που όπως όλοι οι πατεράδες (Όλοι ;Δεν είμαι και τόσο  σίγουρος  καθώς στην εποχή μας 2017 χρόνια από Σωτήρος  Χριστού τίποτε πια δεν είναι σίγουρο!)
  Τι συνέβη ; Μία μάλλον συνηθισμένη νεανική ιστορία. Η μικρή τηλεφώνησε ότι θα είναι στο σπίτι της Χριστίνας να διαβάσουν και να δουν και λίγο τηλεόραση « αν αργήσω μην ανησυχήσετε θα με φέρει ο μπαμπάς της Χριστίνας». Όλα καλά. Τίποτε το παράξενο. Δεν είναι άλλωστε  και η πρώτη φορά.
    Έλα όμως  που ο Θεός – λένε-αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει περισσότερο τον νοικοκύρη. Βέβαια ο Θεός δεν αγαπάει τον κλέφτη, αλλά το λέει η παροιμία. Τον νοικοκύρη όμως τον αγαπάει σίγουρα. Διότι κατά τις 10 το βράδυ παίρνει τηλέφωνο η μητέρα της Χριστίνας : Τι κάνετε ;Μου δίνεται δυο λεφτά τη Χριστίνα κάτι να της πω !
   Κι εδώ είναι που γίνεται η καταστροφή του… Δράμαλη.
 -Η Χριστίνα; Μα δεν είναι στο  σπίτι σας η Χριστίνα με τη Μαρία μας ; Μου τηλεφώνησε η Μαρία ότι θα μείνει στο σπίτι σας να διαβάσουν.
-Δε μπορεί. Κάτι λάθος θα έχει γίνει; Εμάς μας είπε η Χριστίνα ότι θα είναι στο δικό σας με τη Μαρία να διαβάσουν !!!
    Κι όπως καταλαβαίνετε εκεί ήταν που άναψε ο γιαλός και καήκαν τα ψάρια, όπως λέμε. Αναστατώθηκαν και οι δύο οικογένειες. Άρχισαν τα τηλεφωνήματα στα νοσοκομεία, στους γνωστούς ,στους φίλους. Που είναι ;Μην πάθανε κάτι;
  Τι είχε συμβεί.; Απλούστατα η Χριστίνα έχει φίλο τον Αναστάση επίσης 14 ετών, ο οποίος έχει φίλο τον Κωστάκη και αυτός έχει φίλο τον Γιώργο και… «ο φίλος, του φίλου, ώ φίλε» καταλήγουμε στον Περικλή ο οποίος  μένει στο σπίτι της γιαγιάς του, γιατί οι γονείς του είναι χωρισμένοι και επειδή η γιαγιά θα έλειπε «κάνουμε ένα πάρτι ;»
  Μαζεύονται 5-6 ζευγάρια 14άρηδες όλοι τους συμμαθητές και το γλεντάνε.
- Εσείς δεν κάνατε πάρτι θείε –ρωτάει.
 -Κάναμε  ναι. Αλλά πίναμε πορτοκαλάδα ή βυσσινάδα και ξέρανε οι γονείς μας που είμαστε και το πολύ στις 9 άντε 9 και μισή είμαστε σπίτι!
  Τώρα πίνουν βότκα και πακάρντι ή τζιν  και όλα αυτά τα «ευγενή και τρισάθλια» που είναι σα βόμβες μεγατόνων για τα νεανικά τους στομάχια, προσθέστε και τα τσιγάρα και τη μουσική στη διαπασών, κάποτε άρχισαν τα ξερνοβολητά και τα κεφάλια να βαραίνουν και το μυαλό να θολώνει οπότε το διαλύσανε κακήν, κακώς!!!
  Έρχεται στα χάλια της να βρωμάει ποτό και τσιγαρίλα και εμετό!
  Τηλεφωνήσαμε  φυσικά στους δικούς της, ήρθανε τρέχοντας οι άνθρωποι, αλλά την αφήσαμε να κοιμηθεί σπίτι μας, να συνέλθει κι αυτή και οι  δικοί της.
  Κορίτσι μου τι χάλια είναι αυτά της είπα το …μεσημέρι που σηκώθηκε. Πεθάνανε  από την αγωνία τους οι δικοί σου! Δεν τους σκέφτεσαι;
Απάντηση: Για κοίτα στον τοίχο τι γράφει το ημερολόγιο θείε. Έτος 2017 μ Χ. Που ζεις; Στην εποχή που 15 χρονών πίνατε γάλα με το μπιμπερό;
------------------------
 Για σκέψου, Εσείς αγαπητοί μου αναγνώστες, ξέρατε ότι έχουμε 2017 μ Χ ;
                            Σταύρος Ιντζεγιάννης
--------------------------------------------------
Υγ  Έβλεπα  ένα αμερικάνικο φιλμ όπου μια Αμερικανίδα ανησυχούσε γιατί η κόρη της, 13 ετών, δεν είχε φίλο και ρωτούσε τον ψυχίατρό της μήπως το παιδί της είναι  καθυστερημένο .Ιλί ,Ιλί!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια: