Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΓΝΩΜΗ 16 / 12 / 17


                                                             ΕΝ ΚΑΤΑΚΕΙΔΙ  

          ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018

    Κατατέθηκε , συζητήθηκε, αναλύθηκε, εξηγήθηκε και τελικά υπερψηφίσθηκε, εν μέσω αντεγκλήσεων, από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο φορολογικός, φοροεϊσπρακτικός, φοροαποδωτικός , προϋπολογισμός του οικονομικού , πολιτικού, πολιτιστικού, αμυντικού, κομματικού και θρησκευτικού έτους 2018 ο οποίος όπως εξήγησε ο κ Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του, είναι αναπτυξιακός, διορθωτικός και ανορθωτικός της οικονομίας, δεδομένου ότι καταργεί πλείστες όσες διατάξεις των προηγουμένων ετών, οι οποίες εμπόδιζαν την ανάπτυξη και πρόοδο της χώρας. Όπως μάλιστα εξήγησε - επί λόγω τιμής- είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός και κατόπιν τούτου η χώρα είναι ελεύθερη από τα δεσμά της οικονομικής υποτέλειας , ιδιοτέλειας και όλων των άλλων μορφών εξάρτησης από το Δ.Ν.Τ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να τραβήξει προς τη δόξα της υπό την επιτήρηση των αγορών βεβαίως! Αλλά αυτό αποτελεί μικρή λεπτομέρεια η οποία θα ρυθμιστεί στα επόμενα 40 έτη!!!
    Αν και η δημοσίευση του προϋπολογισμού δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει ώστε να ξέρουμε τι ακριβώς μας γίνεται,  σύμφωνα με παρατρεχάμενες πληροφορίες που διέρρευσαν και που η στήλη εξασφάλισε, ο νέος προϋπολογισμός έχει στις κυριότερες διατάξεις του τα παρακάτω άρθρα .
  Καταργείται η πάσης φύσεως φορολογία των δημοσίων, φυσικών και αφύσικων προσώπων δεδομένου ότι η κυβέρνηση προτίθεται να αντιμετωπίσει εξ ολοκλήρου τα φορολογικά βάρη με τη φορολογία και τον μισθό των βουλευτών, η οποίοι θα κληθούν να αναλάβουν εξ ολοκλήρου το βάρος των φορολογικών βαρών της χώρας, θυσιαζόμενοι για το γενικό καλό και το κοινωνικό σύνολο υπέρ  των πολιτών τους οποίους αντιπροσωπεύουν και οι οποίοι τους ψηφίζουν ακριβώς για αυτό το λόγο !
    Κατόπιν τούτου απαλλάσσονται της φορολογίας οι πάσης φύσεως αρσενικοί , θηλυκοί και …τοιούτοι(!) ως επίσης και οι έχοντες  καταθέσει δήλωση αλλαγής φύλου, επισυνάπτοντες και σχετική  απόδειξη κρατικού νοσοκομείου της ημεδαπής ότι προέβησαν εις αλλαγήν των οργάνων που διαφοροποιούν το φύλο.
      Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο απαλλάσσονται του φόρου, οι έχοντες  συμπληρώσει σαράντα έτη γάμου, με την ιδία σύζυγο δεδομένου ότι περιλαμβάνονται στις απαλλαγές
 του νόμου περί  «διανοητικής αναπηρίας» όπως τόνισε οικονομικός αναλυτής  και άρα δικαιούνται απαλλαγής και αφορολογήτου επιδόματος αναπηρίας.
  Δεν εξαιρούνται του νόμου  οι έχοντες συνάψει και δεύτερο ή τρίτο γάμο οι οποίοι …καλά να πάθουν. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού όπως είχε πει ο… Σαρκοζί που σα να μη του έφτανε η πρώτη πήρε και  δεύτερη - πράγμα που του στοίχησε την εξουσία- και που κάνουν και  πολλοί  δικοί μας  να μη κρυβόμαστε-όταν ανεβούν στην καρέκλα της εξουσίας οπότε ανακαλύπτουν ξαφνικά  ότι η νόμιμη σύζυγος τους πέφτει λίγη, ενώ η ιδιαιτέρα τους είναι πιο …ορεξάτη !!!
   Απαλλάσσονται επίσης πάσης φορολογίας, οι ένστολοι πλην του Υπουργού Αμύνης ο οποίος στις επιθεωρήσεις φοράει  στολή παραλλαγής - τάχα μου - τάχα μου - είμαι έτοιμος να χύσω το αίμα μου για σας- αρκεί να μη μου ζητάτε εκείνες τις επιστροφές τώρα και πίσω!
   Απαλλάσσονται του φόρου οι έχοντες κομματική ιδιότητα και δράση βομβιστικών επιθέσεων διότι κατά τον εισηγητή του νόμου, « όποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά »! Σου λέει ο άνθρωπός άσε να κοιμόμαστε ήσυχοι, Θέλεις να μας βάλλει στη λίστα του ο Ρουβίκωνας !
   Απαλλάσσονται του νόμου περί φορολογίας οι διάφορες αναξιοπαθούσες κοινωνικές ομάδες όπως οι ποδοσφαιριστές, οι τραγουδιστές των νυκτερινών κέντρων, καθώς και οι μεγαλοκυρίες  των καναλιών και οι  μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου,  διότι έτσι κι αλλιώς αυτοί φοροδιαφεύγουν να μη χάνουμε άδικα τον καιρό μας κυνηγώντας αεριτζήδες !
   Επίσης απαλλάσσονται του νόμου περί φορολογίας,  όσοι αποδεδειγμένα ακούνε τα κρατικά κανάλια όπου εκφράζεται από επίσημα χείλη η μια και μοναδική αλήθεια των κυβερνητικών πεπραγμένων.
 Όπως ήταν επόμενο κατά τη  συζήτηση ο μεν πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου λέγοντας «μην κατηγορείτε εμάς διότι και σεις όταν είσαστε τα είχατε κάνει χειρότερα» ενώ ο κ Κουτσούμπας δήλωσε δείχνοντας τον κ Τσίπρα, τον κ Μητσοτάκη και την κυρία Φώφη «Κολιός και κολιός από το ίδιο βαρέλι»
 Συμπέρασμα όπως δήλωσε  ανώνυμος πολίτης στη λαχαναγορά του Ρέντη : Κάθε πέρυσι και καλύτερα κάθε φέτος και χειρότερα!!!
Σταύρος Ιντζεγιάννης


Δεν υπάρχουν σχόλια: