Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΓΝΩΜΗ 9 / 2 / 18


 
ΒΑΡΑΤΕ ΒΙΟΛΙΤΖΉΔΕς

Αχός βαρύς ακούγεται πολλά ντουφέκι και πέφτουν: Τουφεκάτε  κι όποιον πάρουν τα σκάγια. Στο έσχατο σημείο του ευτελισμού  ο πολιτικός μας βίος. Διαμαρτύρεται ο πολιτικοποιημένος της συντροφιάς «Κύριοι δεν είναι όλοι οι ίδιοι - λέγω» Εσύ καλά κάνεις και… λέγεις, αλλά :Κολιός και κολιός από το ίδιο βαρέλι, η σοφία του λαού -λέγει. Διότι  αυτή ακριβώς τη στιγμή που χρειαζόμαστε εθνική ομοψυχία, εμείς το «παίζουμε πάνω χέρι κάτω χέρι τίνος είναι το πιο πάνω»!
  -Του Ζάεφ παίδες. Διότι έχει καταφέρει –παρά το εκτόπισμα του κ Κοτζιά- να μας κολλήσει με την πλάτη στο πάτωμα Αν όχι ακριβώς, αλλά… «ακριβώς περίπου» που λέει και ο Αρίστος ο καφετζής.!!!
  Από τη μια μεριά η Αμερική από την άλλη η τέως… «Γκραν Μπριτάνια» επιμένουν «συμβιβαστείτε γιατί δε μας παίρνει η ώρα .Ο Πούτιν κατεβαίνει στα Βαλκάνια  και πρέπει να μπείτε στο ΝΑΤΟ να εξασφαλίσουμε τα σύνορά μας » . Πιέζει ο ένας από εδώ, ο άλλος από εκεί στο τέλος θα μας βγάλουν το λάδι. Κι εμείς ;
  -Εμείς οι τρεις στον καφενέ τσιγάρο πρέφα και καφέ. Πέρα βρέχει. Μη μου χαλάς τα γούστα μου και πάρε μου τα… ούλα!
Διαμαρτύρονται οι δεξιοί , φωνάζουν οι αριστεροί(αν υπάρχουν τέτοιοι διότι στην εποχή μας επαληθεύθηκε ο Νίτσε ή κάποιος άλλος δε θυμάμαι καλά) : Ο θάνατος των ιδεολογιών είχε γράψει σε ανύποπτο χρόνο. Στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι το μόνο που μας χωρίζει είναι η καρέκλα του Πρωθυπουργού, του Υπουργού.  Και το… πορτοφόλι μας !!!
    Την ίδια ώρα οι Σκοπιανοί τα βρήκαν μεταξύ τους και « δεν αλλάζει το Σύνταγμα» – λέγουν κι αυτοί,
    -Και τώρα;
   -Εδώ σε θέλω κάβουρα! Διότι στη διαπραγμάτευση δεν παίζει ρόλο ποιος που πότε και γιατί τα κονόμησε –ΑΝ τα κονόμησε-λέγω. Τι τους νοιάζει τους σκοπιανούς το «κάποιος κάπου κάποτε τα τσέπωσε –ΑΝ –ξαναλέγω από τη Νοβάρτις.
  Τι να τους πει ο κ Κοτζιάς ;Δυο λεφτά να καθαρίσουμε τα τσανάκια μας και ξαναρχόμαστε να συνεχίσουμε τον διάλογο ;
  Κάπου εκεί είναι που μπαίνει στη μέση  ο κ. Χαρίτων λοχίας του πυροβολικού στον πόλεμο του `40 και μας κάνει στρατηγική ανάλυση επί  χάρτου.
  -Δώστε βάση παίδες.( Τι παίδες δηλαδή, που μέσος όρος ηλικίας είναι τα 84) από Ανατολικά οι Μεμέτηδες με το Αλλάχ μπιρ Αλλάχ από τα βόρεια οι Σκοπιανοί, λίγο πιο μέσα οι Βούλγαροι που ντε και καλά να βγούνε στο Αιγαίο από την Καβάλα (δεν έχουν ακόμη χωνέψει που χάσανε τη Θεσσαλονίκη μέσα από τα χέρια τους για μια ώρα διαφορά στα ρολόγια( !!!), πιο εκεί οι Σέρβοι με την πολυεθνικότητα που τους διακρίνει και δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι. Πιο εκεί Δυτικά οι Κοσοβάροι και οι Αλβανοί .Μάλιστα οι Αλβανοί που διεκδικούν τις περιουσίες των Τσάμηδων λέει και πάλι καλά που δε ζητάνε και το γεφύρι της Άρτας-« Ο Πρωτομάστορας μου έλεγε ο Μένιος  - ένας Αλβανός που ξεχορτάριαζε τον κήπο-ήταν Αλβανός και καταχράστηκε τα χρυσαφικά της Λενιώς της άτυχης Πρωτομαστόρισσας »!!!
     Αν κάποιος νομίζει ότι η πολιτική είναι άσχετη από την ηθική –έχει πει ο Κικέρων- σημαίνει ότι αυτός δεν έχει καταλάβει ούτε τη μία ούτε την άλλη. Διότι και ΑΝ υποθέσουμε ότι όσα καταγγέλλονται είναι σωστά, θα συμφωνήσουμε νομίζω όλοι, ότι δεν ήταν η στιγμή να ανακινηθεί αυτό το ζήτημα και να δώσουμε την εντύπωση στους  διαπραγματευόμενους μαζί μας ότι δεν είμαστε κράτος αλλά σκορποχώρι! Και δεν είναι μόνο  οι ξένοι. Αν γινόταν αυτή τη στιγμή μια  δημοσκόπηση πόσο ή πόσοι εμπιστευόμαστε τους πολιτικούς και την πολιτική τους θα παίρνανε ένα ολοστρόγγυλο-0- μηδενικό!
  Και μη έχοντας πιο κάτω άλλο σκαλί να κατρακυλήσεις στου κακού τη σκάλα - γράφει ο Παλαμάς στον 8ο    λόγο τον Προφήτη –θα αισθανθείς να σου φυτρώνουν ω χαρά, τα φτερά  τα πρωτινά σου τα μεγάλα. Να περιμένουμε άραγε ότι ο Προφήτης θα βγει αληθινός ή θα μείνουμε  για όλη μας της ζωή κι εμείς και τα παιδιά μας στο τελευταίο σκαλί για πάντα :
  Σταύρος Ιντζεγιάννης
  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: