Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

ΓΝΩΜΗ



                                                       ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
       Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

      Ο ερχομός του κ. Ερντογάν δημιούργησε όπως ήταν επόμενο,  πολιτική αναταραχή. Η κυβέρνηση μιλά για διπλωματική επιτυχία, ενώ η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι επρόκειτο για φιάσκο.
   Ήδη δέκα μέρες μετά, οι αντεγκλήσεις συνεχίζονται. Τι είπε, τι δεν είπε, τι εννοούσε αλλά δεν το είπε και τι κρυβόταν  πίσω  το προσωπείο του διπλωμάτη, γνωστού όντως ότι στη διπλωματία, αλλά λες, άλλα εννοείς και αλλά ο άλλος καταλαβαίνει!
    Κατόπιν τούτου η στήλη –παθιασμένη για την αλήθεια και σφόδρα απολιτική- αποφάσισε για χάρη των αναγνωστών της να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη και να πάρει τη μόνη σωστή και απαλλαγμένη  προκαταλήψεων συνέντευξη, από τον κ. Ταγίπ  Ερντογάν, την οποία και παραθέτουμε, προς χάριν των αναγνωστών μας και βεβαίως για να αποκατασταθεί η αλήθεια.
     Ο κ Ερντογάν με δέχθηκε στην αίθουσα του θρόνου, φορώντας τη στολή του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπούς, περιστοιχιζόμενος κατά την περίσταση, από τους Υπουργούς του, δίκην Βεζύριδων. Η συνέντευξη ακολούθησε μέσα σε πνεύμα  απόλυτης φιλίας και κατανόησης.
    ΕΡΩΤΗΣΗ-Τι γνώμη έχετε για την Ελλάδα.
   ΑΠΑΝΤΗΣΗ-Βρε παιδί μου είμαι  τόσο χρονών και ακόμη δεν έχω καταλάβει πως έγινε και ύστερα από τετρακόσια χρόνια που όλοι οι μεγάλοι της γης  υποκλινόντανε μπροστά μας, μας ξεφύγατε εσείς,  οι κουρελήδες, πεινασμένοι, θεόφτωχοι, άοπλοι. Μας φοβότανε οι Δυνατοί και δε μας φοβηθήκατε εσείς;  Αυτό είναι κάτι, που  δεν το έχουμε καταλάβει και δεν μπορούμε να το  χωνέψουμε μέχρι σήμερα, στην Τουρκία!
  ΕΡΩΤΗΣΗ- Εμείς  πολυχρονεμένε μου, λέμε πως ήταν  θέλημα του Θεού που είδε την αδικία και μας όπλισε.  
 Φωνή λαού οργή Θεού λέμε!
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ-Δεν καταλαβαίνω για πια οργή μιλάτε. Δεν περνάγατε καλά; Ούτε στις τράπεζες χρωστάγατε, γιατί όλα ήταν δικά μας, ούτε μισθούς είχατε για να τους κόβουν, ούτε σύνταξη παίρνατε γιατί πεθαίνατε νέοι. Ούτε σκεφτόσαστε τι θα φάτε την άλλη μέρα, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είχατε τι να φάτε. Τι είδους αχαριστία ήταν αυτή να χτυπήσετε τον ευεργέτη σας;
    ΕΡΩΤΗΣΗ –Ναι αλλά όταν βλέπαμε τον Αγά σκύβαμε το κεφάλι και προσκυνάγαμε ,αλλιώς μας έκοβε το κεφάλι.
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ- Εκεί θα κολλήσουμε; Για πέντε κρεμάλες ή μερικές …σούβλες; Στο κάτω- κάτω,  εμείς σας  απαλλάσσαμε από τα μαρτύρια, ενώ εσείς έχετε γεμίσει τις φυλακές με εγκληματίες και τους ταϊζετε κι από πάνω. Εμ` δεν έχετε, εμ κάνετε και φιλανθρωπίες.
    ΕΩΤΗΣΗ-Πως σχολάζετε ότι τώρα  είμαστε οργανωμένο κράτος. Ενώ τότε δεν είχαμε τίποτε.
     ΑΠΑΝΤΗΣΗ-Και μήπως τώρα έχετε; Όλα ανήκουν στις τράπεζες Ακόμη και οι εθνικές γαίες -που σκοτωθήκατε  για να τις αποκτήσετε- είναι υποθηκευμένες στους ξένους. Τουλάχιστον τότε δεν πληρώνατε ΕΜΦΙΑ
    ΕΡΩΡΗΣΗ-Πως θα πληρώναμε  ΕΜΦΙΑ αφού δεν είχαμε σπίτια;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ-Γιατί έχετε σπίτια τώρα; Κάθε μέρα τα βγάζει σε πλειστηριασμό η τράπεζα!
       ΕΡΩΤΗΣΗ- Μην ξεχνάτε ότι έχουμε μια ιστορία 4-5 χιλιάδων ετών. Η γλώσσα μας είναι η ρίζα όλων των άλλων. Οι φιλόσοφοί μας έδωσαν τα φώτα σε όλον τον κόσμο.
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ- Από ότι μαθαίνω, η ΔΕΗ ακριβαίνει το ρεύμα τόσο, ώστε καλύτερα που δώσατε τα φώτα στους άλλους και μείνατε στο σκοτάδι .
       ΕΡΩΤΗΣΗ - Κύριε πρόεδρε συχνά αναφέρεστε στη συνθήκη της Λωζάνης. Ποια είναι η θέση σας
     ΑΠΑΝΤΗΣΗ- Να μας πείτε και ευχαριστώ που σας απαλλάξαμε από 750 χιλιάδες Μουσουλμάνους της Θράκης. Αν γινότανε  πόλεμος ποιόν νομίζετε ότι θα υπερασπιζότανε αυτοί; Την Ελλάδα ;Λάθος. Το αίμα νερό δε γίνεται.  Τι Μωάμεθ τι Τούρκος. Νομίζετε ότι οι Μουσουλμάνοι της Θράκης έχουν γίνει Έλληνες; Κούνια που σας κούναγε!
 ΕΡΩΤΗΣΗ –Για τα νησιά του Αιγαίου μιλάτε συνεχώς. Τι σκέφτεστε;
      ΑΠΑΝΤΗΣΗ- Τότε που υπογράψαμε δεν τα χρειαζόμαστε. Η κατάσταση άλλαξε όταν τα νησιά αποδείχτηκαν τουριστικό χρυσορυχείο.  ¨Ασε που το πετρέλαιο στην περιοχή αλλάζει τα δεδομένα. Τώρα τα χρειαζόμαστε.
    ΕΡΩΤΗΣΗ. Συχνά αναφέρεστε για τους Τούρκους πιλότους που δεν μπορούμε να τους εκδώσουμε διότι στις Δημοκρατίες η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.
     Στο σημείο αυτό ο κ Ερντογάν έσκυψε και κάτι ρώτησε χαμηλόφωνα τους Υπουργούς του, αλλά όλοι σήκωσαν τους ώμους τους, δηλώνοντας άγνοια.
     Και ο Ερντογάν απάντησε: Εξηγήστε μας τι σημαίνει Δημοκρατία; Διότι στα λεξικά μας δεν υπάρχει αυτή η λέξη!!!
  Σταύρος Ιντζεγιαννης
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: