Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

palaia 2018




                                                            ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
      
     ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ  ΓΑΜΩΤΟ  ΜΟΥ

     Τον τελευταίο καιρό, όπως ήταν επόμενο, καθώς πλησιάζουμε  προς τις εκλογές, την επικαιρότητα κλέβουν οι δημοσκοπήσεις που ανεβοκατεβάζουν υποψηφίους και κόμματα.
Το πρωί προηγείται με διψήφιο η Ν.Δ ενώ προς το μεσημέρι η ψαλίδα φαίνεται να κλείνει σε μονοψήφιο νούμερο και το απόγευμα όταν σκάει η βόμβα του κ. Κουρουπλή που φωτογραφίζεται με τον Σεβασμιότατο Αιγιαλείας η διαφορά χτυπάει κόκκινο με τα νούμερα να ανεβαίνουν  στα ύψη. Έγκλημα να είχε κάνει ο άνθρωπος δε θα τον στήνανε έτσι στον τοίχο αν και είναι γνωστό ότι στα κόμματα όπως και στις επαναστάσεις και σε κάθε κίνημα, η φαγωμάρα δεν είναι με τους αντιπάλους αλλά μεταξύ τους
    Αγανακτεί ο κ. Τρύφων  υποστηρικτής του κ .Κουρουπλή ως βέρος Αγρινιώτης: Τόσο καιρό που φωτογραφιζότανε αγκαλιά ο Αλέξης με τον  Πάνο (γνωστόν για τις ακροδεξιές του απόψεις) και όλο αγκαλίτσες  και φιλάκια και σε ψηφίζω , με  ψηφίζεις , ψηφιζόμαστε  κι οι δυο, δεν πείραζε κανέναν, τώρα τους πείραξε η φωτογραφία του Κουρουπλή ο οποίος στα κάτω – κάτω όπως εξηγούν  και οι   σωματοφύλακές του πήγε να εξομολογηθεί και να πάρει ευλογία Κυρίου : Δέσποτα ήμαρτον εις τον Ουρανόν και ενώπιον σου, μη κοιτάς που είμαι με τον Σύριζα, μέσα μου κάνω  τον σταυρό μου μέχρι που φιλάω και το χέρι του Αμβρόσιου. Τι άλλην χρείαν μαρτυρίας ζητάς
 Διαμαρτύρεται καθώς ακούσαμε στις ειδήσεις ο Σκουρλέτης: Πας  που πας άνθρωπέ μου είναι ανάγκη να βγάλεις και φωτογραφία να μας ξεφωνίζουν!!!
  Δηλαδή αν καταλάβατε, σου λέει ο κ. Κουρουπλής,  βουλιάζει που βουλιάζει η βάρκα μη χαθούμε αύτανδροι. Άσε να τα έχουμε καλά και με τις επουράνιες δυνάμεις  δεν ξέρεις τι γίνεται. Εδώ ακούγεται ότι και ο Γαβρόγλου κουβεντιάζει με τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ εγώ φωτογραφίζομαι με  απλό Δεσπότη. Που είναι το κακό;
   Το πράγμα δε θα είχε σημασία αν οι ίδιοι οι σύντροφοί του  δεν το κάνανε θέμα αποδεικνύοντας με αυτή τη διαμαρτυρία το ρόλο που παίζει η θρησκεία στην ζωή του ανθρώπου και κυρίως στην πολιτική. Και μη κοιτάτε που τάχα καμώνονται τον άθεο και δεν ορκίζονται στο ευαγγέλιο. Μέσα τους τάζουν κεριά σαν το μπόι τους, αν μπούνε στη βουλή.
   Κατόπιν αυτού και επειδή ζούμε στον αστερισμό των δημοσκοπήσεων η  στήλη αποφάσισε να κάνει τη δική της δημοσκόπηση προκειμένου να διαλευκανθεί το ζήτημα .
   ΕΡΩΤΗΣΗ :Τι ρόλο παίζει η θρησκεία στην πολιτική και στη ζωή μας ;
   Οι απαντήσεις των ανδρών ήταν διαμετρικά αντίθετες από των γυναικών. Όλοι συμφώνησαν πως η θρησκεία είναι απαραίτητη με μια διαφορά. Σε δείγμα  50 ανδρών οι 44 απάντησαν ότι θα προτιμούσαν να είναι Μουσουλμάνοι διότι ως γνωστόν ο Μωάμεθ επιτρέπει 3 γυναίκες και 30 παλακίδες.( Σημ : Αυτοί μάλλον βλέπουν τα Τούρκικα σήριαλ)
 Αντίθετα  σε  δείγμα 30 γυναικών,  όλες απάντησαν ότι προτιμούν τον Χριστιανισμό διότι ισχυροποίησε τον θεσμό της οικογένειας, απαγόρευσε τα ξεπορτίσματα του συζύγου, ενώ συγχωρεί με την εξομολόγηση κάποιο τυχαίο (!!!)παραστράτημα της γυναίκας με  έναν φίλο που της πρόσφερε ένα κόσμημα  ή ένα ερωτόλογο, δηλαδή όλα αυτά που ξεχνάει ο σύζυγος από την επομένη του γάμου.
  Εξ άλλου σε δείγμα  50 ανδρών  ετέθη η ερώτηση : Απατάτε τη γυναίκα σας; Οι 39 απάντησαν  απεριόριστες φορές .Οι 6 αρκετές ,οι 3 μερικές φορές και ο παππούς ορκίστηκε: Μετά τα 88 καμία!
   Στην ίδια  ερώτηση σε δείγμα 30 γυναικών και οι 30 απάντησαν ;Ούτε μία φορά. Αλλά όταν τους  ζητήθηκε να ορκιστούν αρνήθηκαν κατηγορηματικά . Μόνο μια ορκίστηκε «στη ζωή του  Βασιλάκη μου» και  τραγική σύμπτωση τον κηδέψαμε  προχτές !!!
   Πάντως στην ερώτηση .ΤΙ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ στην θρησκεία και την πολιτική , όλοι απάντησαν. Μια φωτογραφία με τον Δεσπότη!!
 Σταύρος Ιντζεγιαννης                                






Δεν υπάρχουν σχόλια: