Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Εν κατακλείδι
Η …ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ

-Έπιασε τον άντρα της να φιλιέται με τη μάνα της περιπαθώς - αχ και βαχ, «γαμπρούλη μου» αυτή ,μανάρα μου ο άλλος - και του άστραψε δυο χαστούκια ξεγυρισμένα. Μέχρις εδώ καλά. Δηλαδή όχι καλά ,αλλά τέλος πάντων συμβαίνουν κάτι τέτοια. Η ζωή δε μπαίνει σε κανόνες έχει τη δική της λογική. Θυμάστε που παίζαμε τα αινίγματα :Κλειδώνω αμπαρώνω και τον κλέφτη βρίσκω μέσα. Τι είναι;
Ο γαμπρός με την πεθερά !
Εύθυμη η επικαιρότητα, ζητάει ένα χαμόγελο , έτσι για να μας φτιάξει τη διάθεση Δευτεριατικά ,καθώς ο Φανούρης φέρνει την είδηση τυπωμένη από το facebook.
Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Διχασμένες οι γνώμες της παρέας. Ακόμη κι από το διπλανό τραπέζι, αφήνουν κατά μέρος τη δική τους κουβέντα και μπαίνουν στη διαμάχη.
«Ντροπή» λέει ο ένας. «Σιγά την ντροπή-λέει ο άλλος .Μακάρι να είμαστε 32 που ήταν ο δράστης και όχι μόνο την πεθερά αλλά και την κουνιάδα που λέει ο λόγος.
Στα σαρανταπέντε –λέει η είδηση -η πεθερά του .Χήρα από οκταετίας, αλλά, με τα κομμωτήριά της, με τα σούπα –μούπες όλο φρου-φρου κι αρώματα και με τα τσαλιμάκια της .Τύφλα νάχει η νεολαία με τα 27 της.
Στον έρωτα είχε πει ο Καζανόβας εκείνο που μετράει δεν είναι η δύναμη αλλά η.. τεχνική... Άσε που το λέει και η παροιμία :Ποιος σου `βγαλε το μάτι; Ο συγγενής !
Μέσα στο σπίτι πρωί- βράδι. Κοινό το μπάνιο. Ντυμένοι-μισόγδυτοι-θεότσιτσιδοι ,πόρτες ανοίγουν , πόρτες κλεινουν, βάζει και ο διάβολος την ουρά του καμιά φορά .
-Με συγχωρείτε μητέρα που δε χτύπησα την πόρτα-αυτός
-Τι λες παιδί μου… μητέρα σου είμαι δεν υπάρχει ανάγκη…να χτυπάς .Να… μπαινοβγαίνεις ελευθέρα !!!
Θα μου πείτε τώρα .Στα 27 η κόρη. Στα 45 η μαμά!
Άντε να συγκρίνεις. Από τη μια μεριά τα νιάτα, το σφρίγος, η φωτιά, η ερωτική απληστία και από την άλλη η πείρα, η ερωτική γνώση, η σοφία της ήρεμης δύναμης και η σιγουριά, αυτό το… «ξέρω τι θέλω»!
Κυριακή πρωί είναι, χτες. μόλις που έχουμε βγει από την εκκλησία –ήμαρτον Κύριε- και καθόμαστε κατά το έθος για καφέ κι επάνω που λέμε για τις συντάξεις που θα τις κόψουνε και τη χοληστερίνη που ανεβαίνει –με τρέλανε ο προστάτης χτες βράδι, λέει ο Μηνάς- καταφθάνει σκασμένος στα γέλια ο Φανούρης , με την είδηση από το facebook τυπωμένη με μεγάλα γράμματα.
Έπιασε τον άντρα της να φιλιέται με η μάνα της .Η είδηση κάνει αστραπιαία το γύρω της καφετέριας και γίνεται ο χαμός .
Στο διπλανό τραπέζι μια παρέα Πασόκοι προβληματίζονται για το ποιος έχει δίκιο, ο Παπακωνσταντίνου ή ο Καστανίδης για την ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής .Πιο `κει ο Σύριζα έχει αρπαχτεί γερά με τον Σαμαρά που θέλει ντε και καλά να καταργήσει το άσυλο. Στα αριστερά μας, δυο κυρίες που στήνουν αφτί. Στην κουβέντα όλοι.
- Αυτός φταίει. Τι να έκανε η γυναίκα ;
- Μα με τον άντρα του παιδιού της-φτου !!!
Η καφετέρια έχει κέφια. Ο μπάρμαν παρατάει την εσπρεσσιέρα του και έρχεται μαζί με τη σερβιτόρα :Τι λέτε ρε σεις και γελάτε ;
Φαιδρή η καθημερινότητα έχει το γούστο της. Απολαύστε τη. Έπιασε τον άντρα της με τη μάνα της και του άστραψε δυο χαστούκια, - Παλιάνθρωπε.
Μέχρι εδώ λογικά – θα πείτε. Το ίδιο θα έκανε η καθεμιά. Από εδώ και πέρα αλλάζει το σκηνικό. Διότι πριν πει κίμινο γυρίζει η μάνα και την κάνει τουλούμι στο ξύλο. Μωρή αχάριστη
-Αχάριστη ;
Ναι μωρή, αχάριστη, Αντί να μου πεις ευχαριστώ που θυσιάζομαι για να κρατήσω τον άντρα σου στο σπίτι, να μη γυρίζει με τη μια και με την άλλη στα ξεπορτίσμα τα με τους φίλους του. Εγώ που έκανε κόμπο την καρδιά μου και θυσιάστηκα για να τον συμμαζέψω νοικοκύρη στο σπίτι του, παρά μου ζητάς και το λόγο;
Ορίστε; Είπατε τίποτε;
Σταυρος Ιντζεγιάν

Δεν υπάρχουν σχόλια: