Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ-ΓΝΩΜΗ 13-8-2012




ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ



Από το twitter η είδηση, όπου δεν κυκλοφορούν μόνο οι επιστολές Νικολόπουλου ή τα αντιρατσιστικά λάθη της Βούλας Παπαχρήστου ή οι φωτογραφίες της Μενεγάκη με το νέο της super sex μπικίνι, αλλά και άλλα πολλά και μάλιστα μερικά τους πολύ σοβαρά και πολύ χρήσιμα . Ιδού για του λόγου το αληθές .Νέο φάρμακο κατά της αϋπνίας προτείνεται, ιδιαίτερα χρήσιμο μάλιστα, σε μια εποχή όπου τα 90% των Ελλήνων έχουν χάσει τον ύπνο τους, με τις περικοπές ,θες οριζόντιες , θες κάθετες ή διαγώνιες. Σεξ, η νέα θεραπεία !

Θα μου πείτε με τέτοια ασχολούμαι, σε μια εποχή που το παν καταρρέει; Σωστά, αλλά πώς να αγνοήσεις μια είδηση …λαυράκι. Ιδού λοιπόν .

Φάρμακο κατά της αϋπνίας, το σεξ. Γαργαλιστική η είδηση με προκαλεί. Να ξαγρυπνήσουμε πάμε ή να κοιμηθούμε;

Λίγο πονηρή, λίγο αθώα και λίαν ενδιαφέρουσα η είδηση, σηκώνει σχόλιο. Υποφέρετε από αϋπνία, λέει κάποιος ψυχίατρος, ντόκτωρ του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, διασκεδάστε την αγρυπνία σας με ερωτικά παιγνίδια!!!

-Σώπα !

- Γιατί όχι; Του κόσμου τα παράξενα διαβάζεις στα διάφορα blogs.Άλλωστε τι χάνετε; Μια δοκιμή θα σας πείσει- συμβουλεύει ο ψυχίατρος, ο οποίος όπως όλοι του σιναφιού τους, από τρελάρα άλλο τίποτε. Σας αποσπά από τις έγνοιες, σας απορροφά από το άγχος και σας βοηθά να χαλαρώσετε –λένε.

Σβήσε το φως ν` αγαπηθούμε, λέει η θεραπεία. Δεν διευκρινίζει η είδηση, τι γίνεται μ` αυτούς που πάσχουν από χρόνια αϋπνία. Διότι διάβολε έχουν και τα …φάρμακα τα όριά τους. Εδώ ασπιρίνες παίρνεις και μπορεί λένε να σου τρυπήσουν το στομάχι. «Μια φορά, κάθε φορά και μια φορά την εβδομάδα» συμβουλεύουν οι Γάλοι -εξπέρ σε κάτι τέτοια-καθορίζοντας την ερωτικό διαιτολόγιο, προκειμένου να διατηρήσεις τη… φόρμα σου και να μη χρειαστείς τη βοήθεια του κουμπάρου ή κάποιου φίλου τέλος πάντων.(Νομίζω, δεν είμαι σίγουρος, ότι αυτό το διαιτολόγιο αφορά σε σχέση με τη γυναίκα σας, γιατί με τη…γραμματέα σας οι δόσεις είναι διαφορετικές)

Βέβαια προκειμένου για φαρμακευτική αγωγή, ίσως τα πράγματα να είναι διαφορετικά, διότι υπάρχουν και άνθρωποι που υποφέρουν δις και τρις και τετράκις της εβδομάδος από αϋπνία. Με αυτούς τι γίνεται; Πώς να ελαττώσεις τη δόση χωρίς να προκαλέσεις ψυχονευρωτικές διαταραχές και να μη γίνεις και ρεζίλη. Είναι κι αυτό!!!

-Συνεχίστε τη θεραπεία επιμένει ο γιατρός, Εν ανάγκη σε περίπτωση κόπωσης, πάρτε αναβολικά, όπως κάνουν οι αθλητές (λες και πρόκειται να σας ελέγξει κανείς αν είστε ντοπαρισμένοι ;) ή αλλάξτε γυναίκα εκτός κι αν προλάβει αυτή και αλλάξει εσάς. Συμβαίνουν κι αυτά!

-Ντροπή !

-Γιατί; Εδώ είναι θέμα υγείας και άρα κάθε θυσία είναι μικρή.

Πειράματα λέει ο ντόκτωρ απέδειξαν ότι... Δηλαδή ερευνητές και πειραματόζωα του `δωσαν και κατάλαβε.

-Εντάξει Ευανθία ; νύσταξες;

-Όχι ακόμη Μήτσο μου. Λες ν` αυξήσουμε τη δόση;

«Παν μέτρον άριστον» λέγανε οι αρχαίοι μας –θεος σ`χωρές`τους, αλλά εδώ δεν πρόκειται για το μέτρο, αλλά για το υπέρμετρο. Ο Όσκάρ Γουάιλτ είχε πει «Παν μέτρον άχρηστον» και μη ξεχνάτε ότι ο κόσμος προόδευσε διότι κάποιοι τόλμησαν και ξεπέρασαν το μέτρο.

Συνεχίστε, συμβουλεύει ο ψυχίατρος, μέχρι να σας πάρει ο ύπνος αλλά αυτό βέβαια είναι μια κουβέντα. Διότι δε φτάνει να θέλεις αλλά… και να μπορείς.

«Γιατρέ μου, είπε η θειά –Χρήσταινα, εγώ η καψερή κάνω ότι μπορώ να τον πάρει ο ύπνος, αλλά ενώ όλα τα …«άλλα» του κοιμούνται τα μάτια του ορθάνοιχτα :Δε με παίρνει ο ύπνος γυναίκα, ξαναπροσπάθησε» !!!

Φοβερή ταλαιπωρία η αϋπνία, καταβάλλει τον άνθρωπο που όσο προσπαθεί να κοιμηθεί, τόσο περισσότερο ξαγρυπνά. Διαβάστε ανιαρά βιβλία – συμβούλευαν παλαιά ή μετρήστε ως το τρεις χιλιάδες.. Ωστόσο νεότερα πειράματα, σε πανεπιστημιακό επίπεδο μάλιστα, απέδειξαν ότι ο καλλίτερος τρόπος να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς ,είναι να… ξεσπαθώσεις, ώσπου να αποκάμεις και να πέσεις σέκος !

Σύμφωνοι θα πείτε .Τουλάχιστον αυτή είναι μια θεραπεία ευχάριστη και δεν φοβάσαι να σου τρυπήσει το στομάχι από τα φάρμακα. Αλλά τι γίνεται όταν χρειάζεται διπλές και τριπλές δόσεις από πιο ισχυρό ναρκωτικό ή επαναλαμβανόμενος κάθε τέταρτα.

Απορία ψάλτου –βηξ !

Σταυρος Ιντζεγιαννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: