Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

γνωμη 1-10-2012




                                                  ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΦΥΛΟ

  Όντας ο θεός έφτιαξε το Ληξούρι
    και τς άλλους τόπους –
    είπε ας κάτσω να ξεκουραστώ
    κι έφτιαξε και τς ανθρώπους
                       Λασκαράτος

   Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Εν αρχή ην ο Θεός, ο οποίος  ζούσε στον ουρανό, έχοντας τον θρόνο του στα γαλάζια σύγνεφα, περιστοιχιζόμενος  από τις στρατιές των αγγέλων και τις λεγεώνες των Σεραφείμ και των Χερουβίμ, σε μια πλάση με αρμονία και τάξη.
   Επειδή όμως έπληττε στην πλήρη και αδιαφιλονίκητη μονοκρατία του, σκέφτηκε ότι κάτι έπρεπε να κάνει για να σπάσει τη μονοτονία .
  Έτσι έφτιαξε τη μέρα και τη νύχτα. Αλλά τα πράγματα και πάλι δεν άλλαξαν. Η νύχτα διαδέχονταν τη ημέρα και η μέρα τη νύχτα σε μια αδιατάραχτη αρμονία και επειδή η ανία – ανία σκέφτηκε να φτιάξει τον άνθρωπο και τα ζώα.
  Αλλά και πάλι η κατάσταση δεν πήρε άλλη τροπή. Ο Αδάμ  ζούσε αρμονικά  με τα ζώα καθόσον ζώον  κι αυτός από τότε μέχρι σήμερα-και δεν δέχομαι επ αυτού καμία αντίρρηση-κι ούτε σκύλος κι ούτε καυγάς .
  Πλήττοντας θανάσιμα ο Πάναγαθος , αφού έξυσε επανειλημένα το πάνσοφο κεφάλι του σκέφτηκε να φτιάξει τη γυναίκα μ` όλο που ήξερε σαν Θεός που ήτανε τι μεγάλο ρίσκο έπαιρνε.
  Νάτη λοιπόν και η Εύα στη Δημιουργία. Αλλά και πάλι τι θαρρείς. Μέλι γάλα ο Αδάμ μα τη Εύα. Γκρινιάζανε βέβαια το πρωί ποιος θα αρμέξει την κατσίκα  ή ποιος θα φτιάξει το στιφάδο αλλά το βράδι που πλάγιαζαν δίπλα- δίπλα  και αγκαλιαζόντανε για να ζεσταθούν που έκανε κρύο, ήταν και θεόγδυτοι βλέπεις (δεν είχαν εφευρεθεί ακόμη οι πιτζάμες ) τη βρίσκανε !!!
  Αυτή τη φορά ο Πάνσοφος  θεός Πήρε άλλα μέτρα
   Προίκισε τον Αδάμ με τις εφτά θεϊκές αρετές.: Υπομονή, υπακοή καλοσύνη, τιμιότητα, σεμνότητα, εγκράτεια  και…βαρύ χέρι!
   Εν συνεχεία προίκισε τη Εύα με τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα  Ήτοι :Απληστία, αλαζονεία, θρασύτητα, λαγνεία, ακολασία,  λαιμαργία και…μεγάλη γλώσσα!
   Αυτή τη φορά είναι γεγονός ότι το πείραμα πέτυχε. Ο παράδεισος γέμισε φωνές και φασαρία. Διότι ο Αδάμ  ως έχων βαρύ χέρι  της έριχνε κάθε τόσο της Εύας ένα βρωμόξυλο, αλλά κι εκείνη δεν πήγαινε πίσω, διότι έτσι και άνοιγε τη γλώσσα  της, τον έλουζε πατόκορφα,  χώρια που τον απατούσε και με τον όφι- λαγνεία  και ακολασία ε;-Τώρα αν ήταν βόας ή πύθων ή κροταλίας δεν το λέει η …αποκάλυψη κι ούτε και έχει σημασία. Νομίζω!
  Στην αρχή φαίνεται ότι το διασκέδαζε και ο Θεός ,είχε χαβαλέ η υπόθεση. Όταν έβλεπε ότι το παρακάνανε έριχνε έναν κατακλυσμό και τα πράγματα μπαίνανε σε σειρά, γιατί οι άνθρωποι βλέπανε ότι πάνω από αυτούς υπήρχε ένα μάτι που έβλεπε τα πάντα και μια κυρίαρχη δύναμη  που δε σήκωνε αστεία. Κάποτε όμως το παρατραβήξανε  φαίνεται το σχοινί άσε που άρχισαν να διαμαρτύρονται και τα άλλα ζώα
 Σού λέει ζώα είμαστε κι εμείς αλλά τέτοια χαϊβάνια σαν τους ανθρώπους δεν έχουν ξαναϋπάρξει στη Δημιουργία, τι τους θέλουμε εδώ μέσα,
  Έτσι αναγκάστηκε ο καλός Θεός να τους διώξει από τον Παράδεισο και βρήκε βέβαια την  ησυχία του αυτός, αλλά έγινε μαλλιά κουβάρια ο κόσμος εδώ κάτω. Αρσενικοί και θηλυκοί αρπάχτηκαν και αρπάζονται συνεχώς για το πάνω χέρι – κάτω χέρι τίνος είναι το πιο πάνω κι έτσι έγινε και ο κόσμος χωρίστηκε σε δύο στρατόπεδα.
   Δυο φύλα που μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν. Ενώ έχουν φτιαχτεί για να συμπληρώνουν ο  ένας τον άλλον εντούτοις διαρκώς βρίσκονται σε αμάχη προσπαθώντας να αποκτήσουν τη μεγαλύτερη δύναμη και να εξουσιάσουν το ένα το άλλο. Και σαν να μην έφτανε αυτό άρχισαν να χαλάνε τη σειρά και να πηγαίνουν οι άντρες με τους άντρες ,οι γυναίκες με τις γυναίκες και άστα να πάνε κατά διαβόλου. Και εκεί πάνω ήταν που ο Παναγαθος και Πάνσοφος Θεός σου ΄λέει  αφού το θέλετε έτσι ας φτιάξω μια  αντρογύναικα που δε θα είναι ούτε άντρας αλλά ούτε και με γυναίκα θα μοιάζει και έφτιαξε την Λαγκάρντ και τη Μέρκελ  που μας κουνάνε  το δάχτυλο σαν να λένε εδώ σας έχουμε  











Δεν υπάρχουν σχόλια: