Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΓΝΩΜΗ 15-10-2012

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ


ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ…ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ



Στην επικαιρότητα η λίστες. Η πρώτη είδηση το πρωί και η τελευταία το βράδι. Πάντρεψε η Μυρτώ την κόρη της και όπως όλες οι μανάδες την πήρε τηλέφωνο δυο μέρες μετά να μάθει.

-Για πες μου ; καλά;

-Ου, που να στα λέω μάνα. Η πρώτη φροντίς το πρωί και η τελευταία το βράδι !!!

Οι λίστες λοιπόν. Υπάρχουν; Χάθηκαν; Βρέθηκαν; Τις πήραν; Τις έκρυψαν; Τις επεξεργάστηκαν; Τις μαγείρεψαν; Και ποιός, που, πότε σε ποιο συρτάρι, ποιου υπουργείου ή ποιού γραφείου και από ποιόν; Και πως δηλαδή τόσον καιρό δεν τις φανερώνανε και γιατί τις φανερώσανε τώρα στη γενική αναμπουμπούλα. Δόλος, αμέλεια, αδιαφορία ή σκοπιμότητα ;

Πρώτο θέμα στις εφημερίδες, στην τηλεόραση, στα πολιτικά γραφεία στο διαδίκτυο, στο twitter ή στο face book, στα καφενεία ακόμη και στη τηλεφωνική ενημέρωση της κυρά -Ντίνας του χασάπη (πωλούνται αρνιά ορεινά ντόπια… Σκοπίων) με την περιπτερού τη Γεωργία του Ανέστη του γκαβού(ξεκλειδώνονται πόρτες νομίμως και παρανόμως):Τά`μαθες τα νέα είναι ανακατεμένος και ο …που παρά λίγο να τον ψήφιζα, που να μου κοβότανε το χέρι!

Λίστες ων ουκ έστιν αριθμός ή προέλευση ή προορισμός , κρυφές, φανερές ,ή απόρρητες , επίσημες ή ανεπίσημες που να βρεις άκρη. Κάθε μέρα μια καινούργια λίστα μπαίνει στη ζωή μας.

Σε πρώτη επικαιρότητα βέβαια η λίστα Λαγκάρντ, η οποία ξεκίνησε από Δ.Ν.Τ και μέσω Ελβετίας, Σουηδίας, Βρυξελών ,Φιλανδίας, Βερολίνου (μπορεί και Αυστραλίας , όλα είναι πιθανά ) κατέληξε μέσω Γαλλίας στην Ελλάδα όπου και καταχωνιάστηκε μουλωχτά σε κάποιο συρτάρι στα αζήτητα !

Υπάρχει ακόμη η λίστα των πολιτικών, που άγνωστο πόσοι είναι.32.42 52 ή 102 που έβγαλαν τα λεφτά τους –νόμιμα ή παράνομα-σε κάποια τράπεζα της Ελβετίας και επιστρατεύουν διεθνώς πεζούς καβαλαρέους μη δοθεί στη δημοσιότητα. Υπάρχει ακόμη η λίστα των ελευθέρων επαγγελματιών (δικηγόροι, γιατροί, τραγουδιστές, σόυ γούμεν, ποδοσφαιριστές , ηθοποιοί, καραγκιοζοπαίχτες, χρηματιστές , μέχρι και κάποιοι Ρομά της λαϊκής αγοράς ,δεν αποκλείεται ακόμη και ζητιάνοι ,ναι σου λέω) που έστειλαν τα λεφτά τους σε κάποια τράπεζα στη Τζαμάικα ή στις Παρθένους Νήσους ή στη Βόρνεο που είναι λένε ο τραπεζικός παράδεισος της παρανομίας.

Υπάρχει η λίστα των φοροφυγάδων που έχουν καταθέσεις χιλιάδων και μερικοί εκατομμυρίων (εκεί να δεις λεφτά) την ίδια ώρα που δηλώνουν εισόδημα 95 ή 55 ή 25 ευρώ. Κάποιος δήλωνε εισόδημα 10 (μάλιστα δέκα) ευρώ το χρόνο .Αθάνατε Έλληνα δεν παίζεσαι με τίποτε.

Υπάρχει η λίστα αυτών που δεν πλήρωναν την εισφορά τους στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά είχαν δωρεάν περίθαλψη ,όλα κι όλα και διαμαρτύρονται κι από πάνω, γιατί το όριο συνταξιοδότησης από 65 πάει στα 67.

Υπάρχει ακόμη η λίστα αυτών που πήραν τις μίζες ή η λίστα με τα ονόματα των «Οφ Σορ»εταιρειών και η λίστα των μαρτύρων που καλούνται –όλο και νέοι εμπλεκόμενοι- καθημερινά και δε βρίσκεται άκρη, καθώς νέα ονόματα, νέοι μάρτυρες, νέοι υψηλά ιστάμενοι και νέο φαγοπότι αποκαλύπτεται. Όλοι τους της Χάι Σοσάετυ που σε Ελληνική μετάφραση σημαίνει «ο εκλεκτός παλιόκοσμος!!!

Και βέβαια δεν σταματάμε εδώ .Διότι υπάρχει και η λίστα του Υπουργείου με τα φάρμακα που πρέπει να γράφονται σε γενόσημα διότι –λέει- τα αυθεντικά στοιχίζουν ακριβά και αφού έτσι κι αλλιώς υπάρχει θάνατος και το κορμί θα λιώσει, τι με τα πραγματικά τι με τα μεταλλαγμένα, θα πεθάνετε που θα πεθάνετε, τουλάχιστον μη στοιχίζετε και στην πατρίδα. Τιμιότερον και αγιότερον πατρίς να μη ξεχνάμε!!!

-Γιατρέ μου τώρα τελευταία η καρδιά μου χτυπάει ακανόνιστα.

-Μην ανησυχείτε, σε λίγο θα σταματήσει εντελώς !!!

Άσε που υπάρχει και η λίστα με τα φάρμακα που πρέπει να γράψουμε το πολύ μέχρι αύριο γιατί ξαναρχίζουν οι απεργίες γιατρών –φαρμακοποιών και νοσοκόμων !!!

Βέβαια υπάρχει και η λίστα της οικογενειακής μας ζωής κάθε πρωί: Χριστόφορε μη ξεχάσεις βιάγκρα για σένα και και μπέιμπυ λίνο έξτρα-έξτρα λαρζ για τον παππού.

- Μόνο ; Τη λίστα γάμου που τη βάζεις κι έχουμε τρεις αυτόν τον καιρό. Μανία κι αυτοί να παντρευτούνε δεν ρωτάνε τους παντρεμένους!!!

Μου φαίνεται πως έχει δίκιο ο Νώντας, που είναι και ο γραμματιζούμενος της παρέας, Πρέπει να ξαναγράψουμε τους γραμματικούς κανόνες.. Ονομαστική πληθυντικού οι λίστες –γενική των…ληστών !!!

Έχετε αντίρρηση ;

ΣΤΑΥΡΟς ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗΣ

Υγ : ο Σταύρος Ιντζεγιάννης παρουσιάζει κάθε Δευτέρα βράδι στο κανάλι ΛΥΧΝΟΣ την εκπομπή ΤΕΡΙΡΕΜ ώρα 10,30 με 11 περίπου



Δεν υπάρχουν σχόλια: