Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

εκκλησιολογος 4/11/12




ΚΑΘ ΟΔΟΝ



Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ



Κύριε των δυνάμεων μεθ ημών γενού!

Σταυροκοπιέται η θεία Λέλα :Κύριος ποιμένει με και ουδέν με υστερήσει !!!

Πρωί- πρωί, τι σ` έπιασε καλή μου τι ρωτάω, καθώς στρώνεται με τα 110 κιλά της, βαριά στο σώμα αλλά πεταλούδα στην ψυχή της.

-Πάρε μου την πίεση πρώτα – λέει γιατί θα πάθω εγκεφαλικό. Δεν ακούς ειδήσεις ; Δε φτάνει που μας ταϊζουν γενόσημα , είναι που διπλασιάζεται και η συμμέτοχή .Ούτε στο γιατρό πια δε μπορεί να πας, Δε θα πεθάνουμε από ασιτία, αλλά από στέρηση φαρμάκων.

Δεν έχει άδικο η καλή μου. Συμφωνούμε και υπερθεματίζουμε. Δε ζούμε – κι ούτε ποτέ να φτάσουμε- στο 1942 που οι άνθρωποι πεθαίνανε στους δρόμους από πείνα. Λίγο πολύ μια φέτα ψωμί, ένα πιάτο φαγητό όλοι το βρίσκουν. Η εκκλησία πρώτη και καλύτερη κάνει ότι μπορεί. Με τα συσσίτια της με τα λογίς – λογίς βοηθήματα που παρέχει από το υστέρημα των πιστών της κι αυτή. Ό,τι εποιήσατε ενί τούτων των αδερφών μου των ελαχίστων εμοί εποιήσατε. Ευλογημένος ο λόγος Του.

Σήμερα σε πρώτη ζήτηση το φάρμακο. Δέχομαι να τα στερηθώ όλα. Να φάω ψωμί 5 ημερών. Να κυκλοφορήσω με μπαλωμένο παντελόνι , με τρύπια παπούτσια όπως το 1940 που βάζαμε χαρτόνι από μέσα γιατί πολλές φορές δεν είχαμε να βάλουμε σόλες. Δέχομαι , να κουρεύομαι μια φορά στους τρεις μήνες ή να τρώω κρέας μια φορά το μήνα ή και αργότερα. Να στερηθώ μια εκδρομή , ευχαρίστως .Άλλωστε ποιος ήξερε Παρίσι ή Πράγα ή Ρώμη πριν αρχίσει η τράπεζα να μας παίρνει στα βαθιά μεσάνυχτα και να μας κάνει πλύση εγκεφάλου. Με ένα τηλεφώνημα σας δίνουμε 3 χιλιάδες ευρώ να πάτε διακοπές . να δείτε τα εφτά θαύματα του κόσμου. Να ανεβείτε στη ρόδα του Πράτερ ή στον Πύργο του Άιφελ.

- Ναι βέβαια, καλά είναι να δεις το κολοσαίο στη Ρώμη ή τον πήλινο στρατό της Κίνας ,ποιος λέει όχι, αλλά γυρίζοντας θα βλέπεις κάθε βράδι στον ύπνο σου την Εθνική Τράπεζα ή την Άλφα Μπανκ να σου



θυμίζει ότι καθυστέρησες τρεις δόσεις και θα σου βγάλουν το σπίτι σε πλειστηριασμό.

Δέχομαι – δευτερολογεί ο Θείος ο Αγαμέμνων, να στερηθώ ακόμη και το αυτοκίνητο , ακόμη και το κινητό τηλέφωνο και το ουζάκι που πίνουμε κάθε Σάββατο με την παρέα-ένα γιατί δε βγαίνουμε για δεύτερο-ή μια μπυρίτσα μια φορά τον μήνα σε μια έξοδο με τους κουμπάρους μας. Αλλά …

Αλλά μη μου στερείς κύριε το φάρμακο. Διότι κάνω χωρίς καλαμαράκια ή μπριζόλες ή με ένα και μοναδικό πουκάμισο, αλλά χωρίς το φάρμακο για την πίεση δεν κάνω. Ούτε χωρίς το ντεφόρ ή το εξελόν για την άνοια που παίρνει η θεία Χριστίνα ή το Χ , το Ψ για την καρδιά ή για το συκώτι ,το εγκεφαλικό ή τα αρθριτικά, τη χοληστερίνη, το ουρικό οξύ. Χωρίς το φαγητό ή τη διασκέδαση κάνεις. Χωρίς το φάρμακό σου δε κάνεις. Και δεν έχεις δικαίωμα όποιος κι αν είσαι να μου το στερήσεις, διότι δεν έχω να το πληρώσω έτσι που με αναγκάζεις. Αυξάνεται η συμμετοχή λένε στο φαρμακείο ή στο γιατρό. Μια κουβέντα είναι αυτή κι αφορά τη θεωρεία της οικονομίας. Αλλά το πως θα τα πληρώσουμε είναι μια πραγματικότητα που την αντιμετωπίζουμε καθημερινά

Στερησέ μου τα πάντα αλλά μη μου στερείς τη υγεία μου.

Βέβαια φταίμε. Είναι γεγονός ότι γύρω στο `80 είχαμε γεμίσει τα σπίτια κολώνιες και φρου- φρου κι αρώματα από τα φαρμακεία όπου γράφαμε φάρμακα και παίρναμε βαφή για τα μαλλιά ή αφρόλουτρα .Κανείς μας δε σκεφτότανε ότι μια μέρα θα μας ζητήσουν τον λογαριασμό. Σήμερα μας κακοφαίνεται, αλλά όπως και να έχει το πράγμα, δε γίνεται να τιμωρείς την αφροσύνη μου χτυπώντας με εκεί που φτωχοί και πλούσιοι το χρειαζόμαστε. Το φάρμακο.

Τιμωρείστε μας-ναι. Αλλά όχι με την υγεία μας στο απόσπασμα!!!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗς



Υ.Γ : Ο Σταύρος Ιντζεγιάννης παρουσιαζει κάθε Δευτέρα βράδι μετά τις 10.30΄ στο κανάλι της εκκλησίας «Λύχνος» την εκπομπή ΤΕΡΙΡΕΜ με θρησκευτικά ιστορικά και κοινωνικά θέματα.






























































Δεν υπάρχουν σχόλια: