Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Εν κατακλειδι Δευτέρα 10-06-13

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ


ΣΑΔΙΣΜΟΣ



Μεταξύ τραπέζης και ΙΚΑ η ιστορία όπου περιμένουμε εν ιερά αγανακτήσει, άλλος γιατί του κόψανε τη σύνταξη, άλλος γιατί δεν του τη βάλανε στην τράπεζα ή του τη μειώσανε κι άλλος επειδή του ζητάνε και άλλα αποδεικτικά ότι είναι…ζωντανός!!!

Και μ` όλο που βλέπουν τον σαματά που γίνεται δεν έχουν τον κοινό νου να μοιράζουν στην πόρτα του ΙΚΑ, το έντυπο με τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, αντί να περιμένεις μια ώρα (έχω αριθμό 113 και είναι στο γκισέ το 32) και όταν φτάσεις να σου πει η κυρία ότι ναι το ΑΜΚΑ, αλλά το θέλω σε έντυπο. Και άντε να βρεις το ΑΜΚΑ να το τυπώσεις και να περιμένεις άλλη μισή ώρα ( νέο αριθμός προτεραιότητος και ξανά από τη αρχή ) να σου πει ότι ναι αλλά θέλω και την ταυτότητα σε φωτοαντίγραφο. Ο σαδισμός; Όχι βέβαια. Αδιαφορία ίσως. Διότι αντί να μοιράζουν τα έντυπα στην είσοδο, θέλουμε το και το και πως ακριβώς το θέλουν και σε τι χαρτί ( ενδεχομένως τουαλέτας, η χαρτοπετσέτας ή σε μπακαλόχαρτο )και με πόσες υπογραφές : Από τον πρωθυπουργός, από τον Ροβ. Σπυρόπουλο από τον Στουρνάρα ή από τον Δεσπότη ενδεχομένως ή και από την ίδια τη Λαγκάρντ ή τη Μέρκελ και όλα αυτά την ώρα που έχεις απογραφεί στην τράπεζα και έχει και το αποδεικτικό, αλλά λέει κόψανε τη σύνταξη διότι ήτανε λάθος το ΑΜΚΑ

Τι λάθος ρωτάω; Διότι μου εξηγούν από την Αθήνα, ο υπάλληλος που έγραψε το ΑΜΚΑ αντί να γράψει όλο το πατρώνυμο το έγραψε χωρίς το τελευταίο υ. Δηλαδή αντί να γράψει Νικολάου έγραψε Νικολάο…Δύο ολόκληρες ημέρες παίδεμα. .Σαδισμός (για να μη μεταχειριστώ τη γλώσσα της πιάτσας που τα λέει ποιο χοντρά) στο κατακόρυφο.

Έρχεται λοιπόν ο άνθρωπος εν εξάλλω καταστάσει και κατεβάζει καντήλια, ανεβάζει αρχαγγέλους, βρίζει από κλητήρα μέχρι τραπεζίτη και από Στουρνάρα μέχρι Πρωθυπουργό και Τσίπρα και Βενιζέλο και Κουβέλη και του Διοικητή του ΙΚΑ μηδέ της Παπαρήγα εξαιρουμένης (προφανώς δεν είναι του κόμματος και δεν ξέρει ότι την παραίτησαν) και δε συμμαζεύεται.

Πες`τα χρυσόστομε να αγιάσει το στόμα σου ζητωκραυγάζει μια κυρία. Χειροκροτούμε οι υπόλοιποι. Εγκρίνουμε και επαυξάνουμε. Ιλαρότης στη ομήγυρη. Εκτονώνεται η κατάσταση για λίγο

-Ξέρετε, προσπαθεί να μας εξηγήσει κάποια κυρία(υπάλληλος του ιδρύματος μάλλον) είναι η ηλεκτρονική εποχή όπου τα πάντα είναι ένα κλικ του υπολογιστή και έτσι και πατήσεις λάθος αντί να βγάλει το όνομά που θέλεις σου βγάζει το όνομα του Λοβέρδου στη καλύτερη περίπτωση ή του Καρατζαφέρη ( που τον θυμήθηκε τώρα και πίσω) και μπορεί αντί για το ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ να σου βγάλει τη διαφήμιση για κάποιες σεξόβομβες που κυκλοφορούν στο διαδύκτιο και σου κάνουν νόημα έλα να τα πούμε ιδιαιτέρως. Η ιστορία είναι ένα κλικ όλο κι όλο.

Το διηγείται ο Μεμάς και σπάμε πλάκα. Στον υπολογιστή του ο ταλαίπωρος προσπαθεί να μπει στο ΤΑΧIS να βρει το εκκαθαριστικό ( είναι και ανεπίδεκτος μαθήσεως ο δόλιος του. Εφτά φορές στις 10 κάνει λάθος άσχετα αν δε θέλει να το παραδεχτεί)

Πατάει τα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο και αντί για το υπουργείο οικονομικών του βγαίνει μια ξανθιά ολοτσίτσιδι που του στέλνει φιλάκια και του κάνει νόημα… έλα μια να σου μάθω τους 48 τρόπους της κάμα σούτρα. Και όλα καλά μέχρι εδώ. Έκατσε ο χαζοβιόλης και σορόπιαζε μπροστά στον υπολογιστή ώσπου…

Ώσπου κάνει έτσι και ανοίγει η πόρτα και τον βλέπει η κυρά-Σούλα η γυναίκα του.

Μεμά τι είναι αυτό; Ου να μου χαθείς Σαρδανάπαλε. ώστε έτσι ε; Ξεμωραμένε σα δε ντρέπεσαι στην ηλικία σου να κοιτάς τις ξεδιάντροπες στον υπολογιστή . Να το πω στα παιδιά σου να μάθουν τι είδους πατέρα έχουν .

Και συ γιατί δεν τον έκλεινες βρε ζωντόβολο – τον ρωτάμε που μας διηγείται το πάθημά του.

-Μα προσπαθούσα αλλά μες στον πανικό μου πάταγα όποιο πλήκτρο έβρισκα μπροστά μου και αντί να σβήσει η εικόνα τη μεγάλωνε ώσπου στο τέλος γέμισε το κάντραν από…τσιτσίδωμα!!!

Δώσε μου τέτοια !!!

Σταυρος Ιντζεγιαννης



Δεν υπάρχουν σχόλια: