Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΓΝΩΜΗ 1/7/2013





                                                        Εν κατακλείδι 
    ΓΕΡΟς ΓΆΤΟς

    Μη με κοιτάς που γέρασα κι ασπρίσαν τα μαλλιά μου!
    Ο άνθρωπος μπήκε στην πρωινή καφετέρια με ύφος Ναπολέοντα πριν από τη μάχη του… «Βλατερό»που έλεγε η θεία Ευτέρπη, θεός σ` χωρές τη καλή γυναίκα αλλά ολίγον…ανθυρόστομη έλεγε η αδελφή της η Θάλεια. Κοίταξε ένα γύρω  να δει αν τον βλέπουμε καμαρώνοντας για τη νεαρά Ρουμάνα που κράταγε αλά μπρατσέτα. Τουτέστιν αγκαζέ για όσους κάνατε Γαλλικά στο σχολείο και θυμάστε εκτός από το ζε βουζ αίμ και το μερσί ή το παρντόν και κανά δύο ακόμη λέξεις.
    Η… μαντάμ ντε Πομπαντούρ δίπλα του θα`ταν –δε θά`ταν 35 άντε 38 βία 40 ούτε λεπτό παραπάνω.
   88 αυτός ,40 αυτή έκανε τη σούμα ο Ράκιας, σύνολον 128 : 2=64 ε δεν είναι δα και του θανατά. Κάπως βολεύεται η κατάσταση. Βέβαια ο Αϊνστάιν επέμενε ότι η γυναίκα πρέπει να έχει τα μισά χρόνια του ανδρός  + 7 αλλά την εποχή που το είπε δεν υπήρχε στην αγορά το Βιάγκρα ( φίλος φαρμακοποιός μου έλεγε ότι υπάρχουν και άλλα πιο αποδοτικά και μάλιστα ταχέως δράσης ,αλλά ρωτήστε το γιατρό σας πριν το αγοράσετε και το σπουδαιότερο κοιτάξτε την ημερομηνία λήξεως, μην την πάθετε σαν τον Ξενοφώντα που το πήρε αλλά είχε λήξη και  συνέβη αφλογιστία. Φτου )!!!
   Της μόδας κάποτε οι αλλοδαπές , Βουλγάρες. Ουκρανέζες, Ρουμάνες. Δυστυχισμένες υπάρξεις  που ερχότανε για να βρουν την τύχη τους και κατέληγαν  μπαρ γούμαν ή σε κάποιο καμπαρέ με ότι σημαίνει αυτό (χορός , κονσομασιόν, σεπαρέ) ή σε κάποιον οίκο ανοχής ή μάλλον ενοχής που έλεγε ο ταγματάρχης ό Μπαλούγιας για τα στρατιωτικά μπορντέλα στα Γιάννενα   όπου μπαίνεις λόγω ανοχής και βγαίνεις πλήρης ενοχής .Ήταν η φιλοσοφία του!
  Της μόδας κάποτε οι αλλοδαπές, είχε ατονίσει τα τελευταία χρόνια , ώσπου ο Δένδιας αποφάσισε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να  εξωπετάξει όσες δεν είχανε χαρτιά, πράγμα που αναζωπύρωσε την περίπτωση γάμος. Δηλαδή παντρέψου ένα ηλικιωμένο να πάρεις την πολυπόθητη υπηκοότητα και να μείνεις στην Ελλάδα. Τώρα μάλιστα που υπάρχει και πολιτικός γάμος, η υπόθεση είναι πανεύκολη.
  Πολλές από αυτές τις φέρνουν οργανωμένα γραφεία  και τις στέλνουν σε σπίτια που έχουν ανάγκη να φροντίζουν ανύμπορους, δεδομένου ότι οι Ελληνίδες δεν κάνουν τέτοιες δουλειές, που τις θεωρούν υποτιμητικές της Ελληνικής τους αξιοπρέπειας και προτιμούν να σιτίζονται στα κοινωνικά μαγειρεία της Επισκοπής ή του Δήμου!
  Κάποιες με συστάσεις από άλλες συμπατριώτισσες, αναλαμβάνουν να βοηθούν ηλικιωμένους κυρίους, είτε σα νοσοκόμες, είτε σαν οικιακές  βοηθοί, ώσπου, αν μάλιστα είναι έξυπνες ή αληθινά συμπονετικές γίνονται απαραίτητες –εύκολα τα γηρατειά  παθαίνουν εξάρτηση-και με απώτερο σκοπό την αποκατάσταση : Γάμος. σύνταξη, κληρονομιά και μαζί υπηκοότητα για το μέλλον. Τούτι φρούτι!!!
   Υπάρχει μια ιδιότυπη συναλλαγή ή μάλλον σύμπτωση συμφερόντων. Ο ένας σκέφτεται να έχει κάποια να του αλλάζει τα…μπείμπι λίνο και η άλλη σκέφτεται, πόσο θα ζήσει; Θα πεθάνει θα τον κληρονομήσω, αν μάλιστα μου γράψει και το σπίτι, έχοντας την ελληνική υπηκοότητα θα ζήσω τη ζωή μου δόξη και τιμή !
   Ξελόγιασε τον πατέρα μας ωρύετο προ καιρού στο δικαστήριο κάποια κυρία.
  Γιατί θα ήταν καλλίτερα να με πετάξετε εσείς στο γηροκομείο ή στο Άσυλο Ανιάτων, την κατακεραύνωσε ο πατέρας της.
  -Κακομοίρη μου θα σου φάει την περιουσία –επέμενε η κόρη.
-Γιατί όχι;  Από το να τη φάτε  εσείς που με έχετε εγκαταλείψει, καλλίτερα αυτή που με προσέχει κιόλας.. Άσε που…θα γλύφω και κανένα κοκαλάκι (Αυτό δεν το είπε αλλά…εννοείται !)
 Φυσικά εξυπακούεται ότι  υπάρχει μια σύνταξη 1400 ή έστω 1000 το μήνα  ποσό διόλου ευκαταφρόνητο …την σήμερον ημέραν, δεδομένου ότι τρώει πίνει και κοιμάται δωρεάν. Δηλονότι έχει εξασφαλίσει τροφή, στέγη και πιθανότατα μέλλον! Ποια παίρνει 800 ή και παραπάνω και όλα πληρωμένα;
  Ωστόσο υπάρχουν και μερικοί χαζοβιόληδες που σκέφτονται ότι θα περάσουν γεράματά τους  εν ερωτική ευδαιμονία. Τους Φαραώ λέει ο Ράκιας, τους βάζανε να κοιμούνται με οχτώ νεαρές για να ξανανιώνουν. Τέσσερις από τη μια μεριά και τέσσερις από την άλλη
  -Ρε κύριε  πετιέται από το διπλανό τραπεζάκι μια νεαρούλα .Αυτοί ήταν Φαραώ. Τίγκα το χρυσαφικό. Φέρε μου κι εμένα ένα Φαραώ και κοιμάμαι δίπλα του μακάρι να είναι 100 χρονώ!!!
  Πες της κουβέντα τώρα!!!
                                   Σταύρος Ιντζεγιάννης

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: