Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Γνωμη 27/8/13



                                                 ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ  ΣΟΥΡΤΙΝΑ



   Στην πλαζ η ιστορία με 38ο υπό σκιάν –λέει το μετεωρολογικό 40ο και βάλε υπολογίζουμε εμείς. Φλέγεται ο τόπος. Φλέγονται τα κορμιά. Στο πυρ το εξώτερον οι επιθυμίες , φάτε μάτια…!

   Στου γιαλού τα  βοτσαλάκια αδιαχώρητο. Ξαπλωμένες μπρούμυτα, άλλες ανάσκελα, άλλες στο περιπατητό σα κανουν επίδειξη σε πασαρέλα και μερικές με το φραπεδάκι στο χέρι (εθνικό ποτό του Έλληνα που σνομπάρει τον βαρύ γλυκό σε χοντρό φλιτζάνι με τρεις φουσκάλες ) σα να κάνει διαφήμιση του καφέ. Η καφεϊνη –λένε – διεγείρει τις αισθήσεις , βοηθά την πέψη και συντείνει στον σχηματισμό ερωτικών  παραστάσεων. Παραισθησιογόνο του σεξ!!!

   Κόκκινη η πετσέτα, άσπρο το μαγιό, σοκολάτα αυτές. Το πλατύγυρο καπέλο  κρύβει τα πρόσωπα, τα γυαλιά κρύβουν τα μάτια .Τα στριγκ δεν κρύβουν τίποτε. Θυμάστε τη διαφήμιση «φοράει μόνο κούπερτον»

   Καθαρίζει τα γυαλιά ο παππούς. «πρέπει να πάω στον οφθαλμίατρο να μου αλλάξει φακούς!»

   -Σιγά μη σου δώσει κιάλια!

    Αδύνατο να τα προλάβεις όλα. Κοιτάς δεξιά, χάνεις τα αριστερά. Κοιτάς αριστερά σου ξεφεύγουν τα δεξιά. Κοιτάς δίπλα σου και βλέπεις τη…Μαριάνθη σου. Άσε που σου βγαίνει και από πάνω «Κι εγώ να φόραγα τέτοιο μαγιό έτσι θα`μουνα.

  -Θεός φυλάξει. Ιησους Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά

  Σε απόσταση αναπνοής ένας κορίτσαρος σωστός γενίτσαρος -που λέει το άσμα. Βγάζει αργά τα σαντάλια της , βγάζει πολύ πιο αργά-μελετημένα τη μπλούζα της. Ρίχνει μια ματιά  να βεβαιωθεί ότι τη βλέπουν ( στην εποχή μου κάτι συμμαθήτριες  προσπαθούσαν να βεβαιωθούν ότι ΔΕΝ τις βλέπουν) και μετά βγάζει το ρολογάκι της.

Και μετά τα γυαλιά της  

  -Και μετά και μετά;

  Μετά  ρίχνει μια ματιά να σιγουρευτεί ότι τη κοιτάζουν, τη θαυμάζουν, την ορέγονται και φραπ ξεσφίγγει τη ζώνη και πέφτει μονοκόμματο το παντελόνι της!!!

  Αίσθηση. Μέγας ει Κύριε, τι έφτιαχνες  όταν είχες τα κέφια σου!!!

 Σκύβει να βγάλει από την τσάντα το αντηλιακό της .Διάσταση των ποδών έκταση των χειρών επίκυψη.

   Οργίζεται η σύζυγος δίπλα και μας στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα της γυναικείας περιφρόνησης.

 -Ντροπή σας !

  Τι λες αγάπη μου. Άλλοι πληρώνουν ακριβά για να δουν στρπ τιζ κι εδώ που σου προσφέρεται δωρεάν !

   Ωστόσο το θέαμα εξελίσσεται. Η νεαρά ρίχνει βλέμμα τριγύρω να βρει κάθισμα ή ξαπλώστρα. Ξανά επίκυψη. Πιο βαθειά να φορέσει τα παπούτσια του μπάνιου. Να ανασύρει  από τη τσάντα της τις κρέμες .Να βγάλει  την πετσέτα .Να ξαπλώσει.

  Σιγά καλέ μου σιγά .Σιγά και ταπεινά!

  Αλείβεται με λάδι, με κρέμα, με… σαντιγύ σα να σου λέει δοκίμασε βρε!     

  Ε λοιπόν θα το πιστέψετε  δεν ενδιαφέρεται κανείς.Ούτε ένας νεαρός δεν ανταποκρίνεται στην πρόκληση του θηλυκού που ακκίζεται, που επιδεικνύεται, που προσπαθεί να ξεσηκώσει επιθυμίες. Που δολώνει να  αιχμαλωτίσει  στο δόκανό της αρσενικά βλέμματα. Η εποχή που κάναμε πως διαβάζουμε εφημερίδα , ενώ κρυφοκοιτάζαμε να δούμε δυο εκατοστά γυναικεία σάρκα, λίγο πιο πάνω από το γόνατο, τελείωσε.

  -Τι θα πάρετε  στήθος η μπούτι ρώταγε με σημασία ο σερβιτόρος.

  Οι νέοι της εποχής μας είναι ή χορτάτοι ή ανέραστοι. Μπορεί να είναι και γκέυ. Βλέπετε παίζει και αυτό. Όπως πάμε θα κρεμάμε στο στήθος ή στο σακάκι  σήμα ,αρσενικός ορθόδοξος!!!

   Ακταίον μπιτς. Η γιαγιά έκανε μπάνιο με το μισοφόρι της. Η μαμά με ολόσωμο και η κόρη  με το μπικίνι της. Η εγγονή  με ένα κορδόνι στη μέση όλο κι όλο. Το γυμνόν και χάριν έχει!

  Ωστόσο οι μόνοι που κοιτάμε  είμαστε κάποιοι της …παλαιάς φρουράς  που αγωνιζόμαστε να περισώσουμε ό,τι απόμεινε από το γόητρο του αρσενικού κυνηγού. Πίνουμε το ουζάκι μας  συντροφιά με το έτερον ήμισυ ή μάλλον με τα έτερα… τρία τέταρτα. Κοιτάμε μια τη… «σοκολάτα!» μπροστά μας και μια  ένα άσπρο πανάκι στο βάθος του ορίζοντα που χάνετε σιγά –σιγά, όμοια καθώς χάθηκαν και τα νιάτα μας  κι απομείναμε να θαυμάζουμε ένα στριπ τιζ στην πλαζ το μόνο που απόμεινε σαν καλοκαιρινή σουρτίνα  σε  ένα αποχαιρετιστήριο μιας κάποτε –τω καιρώ εκείνω- εποχής.

               Σταύρος Ιντζεγιαννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: