Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΓΝΩΜΗ 16-11-13



                                                      ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
        ΘΑΝΟΝΤΑ ΑΙΦΝΙΔΙΩΣ

   Υπερτερεί η ανδρική θνησιμότητα-έγραφε «Η Καθημερινή» προχτές Σιγά το νέο. Ο κόσμος γεμάτος χήρες.
  Επιστημονική μελέτη δείχνει ότι η ανδρική θνησιμότητα κυρίως μεταξύ των 45-60 ετών είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των γυναικών
  Γεμάτα τα νεκροταφεία «Στον λατρευτό μου αντρούλη , η απαρηγόρητη χήρα του» Σπάνια να διαβάσεις « Στην αγαπημένη μου  γυναίκα , ο σύζυγός της»
   Σπάραζε στο κλάμα η Ζηνοβία, « που μ`αφήνεις μόνη σαν την καλαμιά στον κάμπο». Προτού κλείσει σαράντα  συζούσε με τον πρώτο του  ξάφερφο .Και γιατί δεν τον παντρεύεσαι –της είπα, ήταν και συγγένισσά μου- δεν  είσαι καλά μου απάντησε, να χάσω τη σύνταξή του .Το αγαθόν συν το ωφελίμω –που λένε!
  Ποιο ανθεκτικές οι γυναίκες λέει ο καθηγητής κ. Τριχόπουλος  ο οποίος εξηγεί ότι οι γυναίκα εκτονώνεται, ενώ στις συχνές αιτίες θανάτου των ανδρών αναφέρονται και τα τροχαία ατυχήματα.   Το διαβάσαμε προ καιρού. Σκοτώθηκε ο οδηγός τραυματίστηκε  ελαφρά η γυναίκα του.
   -Καλά να πάθει. Γιατί δεν έβαζε τη γυναίκα να οδηγεί να... γλυτώσει αυτός !
    Στα καρδιακά νοσήματα, αναφέρεται ιδιαίτερα  η ανδρική θνησιμότητα. Πήρε ο άλλος το βιάγκρα και όλα καλά ,αλλά μετά από την ερωμένη του τον περίμενε και η σύζυγος να ελέγξει μήπως … εξαντλήθηκε με άλλη .Τι να κάνει ο άνθρωπος,  δεύτερο βιάγκρα μέσα σε τέσσερες ώρες  και ...τέζα!
    Άσε που τώρα με τη νέα γενιά των κινητών, λένε, θα μπορεί και να βρίσκει που ακριβώς είσαι.
  Άντε να της πεις, είμαι στο συνεργείο να φτιάξω τα φρένα!
   -Βρε δεν τα αφήνεις αυτά σαρδανάπαλε αφού σε βλέπω αραχτόν στην καφετέρια  με τη ζωντοχήρα  απέναντι που αν την πετύχω την ξεμάλλιασα !!!Σε πιάνει η καρδιά σου ή όχι; 
  Και σα να μη φτάνει αυτό, σε συγκρίνει κι όλας :« Άντε καϋμένε Θρασύβουλε ούτε μια φορά το μήνα.Ο άντρας της κουμπάρας μας της Λούλας κάθε βράδυ σου λέει . Ακούς , κάθε βράδυ!»
   Γνωστό το ανέκδοτο αλλά καλό. Πήγε ο Νώντας  με τη Μαριάνθη του στο Μαρκάτο είδε ένα κόκορα θρεμμένο Πόσο κάνει ο κόκορας –ρώτησε τον  χωρικό.
-30 Ευρώ. Αλλά έχω και φτηνότερον αν θες με 20 ευρώ    
  Τον κοίταξε από εδώ , τον κοίταξε από εκεί ο Νώντας,  δεν είδε διαφορά . Γιατί διαφέρουν στην τιμή, απόρησε
 -Γιατί αυτός είναι βαρβάτος. Πάει και 10 φορές στις κότες,
   -Τ` ακούς Νώντα μου πετάχτηκε η Μαριάνθη. Και  10 φορές σου λέει!!!
  Δεν του καλοφάνηκε του Νώντα. Δε μου λες πατριώτη, ρώτησε. Όταν λες 10 φορές , με την ίδια κότα;
-Ε, όχι με την ίδια .Με διαφορετική κάθε φορά.
  -Τ`ακούς Μαριάνθη μου. Με διαφορετική κάθε φόρα, σου λέει ,όχι με την ίδια
   Είπε μια μέρα ο Παμίνος να διηγηθεί στην παρέα το δεινά του και πήρε την έξυπνη συμβουλή του Χρηστάρα : «Τράβα της βρε δυο χαστούκια να κάθεται σούζα » Την άλλη μέρα ήρθε στον καφενέ γεμάτος τσιρότα από τις γρατσουνιές της
   Κάτι τέτοια – λένε οι ντόκτορες ,επιβαρύνουν τη υγεία των ανδρών και  σε διαγράφουν μια ώρα αρχήτερα  από τον κατάλογο των ζωντανών  χώρια που σε όλα αυτά πρέπει να προστεθούν και οι οικογενειακοί καυγάδες ( η πρώτη φροντίς το πρωί και η τελευταία το βράδυ ) που όσο και να πεις μετράνε περισσότερο στον ψυχισμό του άντρα γνωστού όντος ότι είμαστε και πιο ...ευαίσθητοι. Βλέπεις έχουμε και το περίφημο ανδρικό φιλότιμο!
  Η γυναίκα μόλις φύγει ο άντρας παίρνει στο τηλέφωνο τη φίλη ή την αδερφή της και εκτονώνεται βρίζοντάς τον. Και κοντά σε όλα τα άλλα  σε κάνει και ρεζίλι. Ανίκανο σε ανεβάζει ανίκανο σε κατεβάζει στον βραδινό της εξάψαλμο.
  -«Οι απέναντι όλο εκδρομές και ώπα – ώπα, χώρια το χρυσαφικό της, ενώ εμείς ούτε στη ψησταριά της γωνίας δεν πάμε. Ένα κολιέ πριν δέκα χρόνια  που μου πήρες κι εκείνο από τη λαϊκή. Όλο δε βγαίνουμε και δε βγαίνουμε»
  Να την ακούς  και να σου ανεβάζει την πίεση στο...26. « Θανόντα αιφνιδίως »– λέει η είδηση. Το γιατί παραλείπεται !!!
    Γι αυτό η Κωστούλα του μπατζανάκη τον τρώγεται: Κάνε τη διαθήκη σου Κώστα μου. Πενηντάρησες και δε ξέρεις τι μας βρίσκει.
Βλαστημάς το σόι της ή όχι ;
                                          Στ .Ιντζεγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: