Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΓΝΩΜΗ 23/11/13



                                         ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ 
    ΤΟ…ΠΟΝΤΙΚΙ !

    Πενία τέχνας κατεργάζεται!
   Λάθος με διορθώνει ο Παμίνος. Πενία  κομπίνας κατεργάζεται. Ελληνοποιήσεων το ανάγνωσμα .Ενοικιάζονται νύφες  με ημερομηνία λήξεως 2 ώρες. Ίσως και λιγότερο. Μια ώρα Όσο βαστάει η τελετή του γάμου στο Δημαρχείο.
   Ελληνίδα η νύφη , αλλοδαπός ο γαμπρός.. Θέλεις τον Σεργκέι για άντρα σου : «.Ναι, πώς βεβαίως»..
   -Εσύ Σεργκέι δέχεσαι τη Τριανταφυλλιά για γυναίκα σου   
 -Τέλει– τέλει κύριο Ντήμαρχο.
 -Σας κηρύσσω συζύγους, μπορείς να φιλήσεις τη νύφη και καλούς απογόνους !
  Να ζήσετε, να ζήσουμε –μοίρασαν και στραγάλια γιατί τα κουφέτα στοιχίζουν- και από εδώ πάνε κι άλλοι Δε με ξέρεις, δε   σε ξέρω αντίο ντελ πασσάτο!
  Στο φουλ η μηχανή, 3000 ευρώ το κομμάτι – λένε, έτσι έχω ακουστά-και η τύπισσα με άλλη ταυτότητα -200 ευρώ λένε ότι στοιχίζει στο παζάρι-και ξανά στο Δημαρχείο, ξανθιά αυτή τη φορά , όπως είναι η νέα φωτογραφία στη νέα ταυτότητα και πάλι η διαδικασία :τον θέλεις για άντρα σου τον Μεχμέτ;
 -Τον θέλω, τον θέλω.
 Ερώτηση κι αυτή ε; Αν δεν τον ήθελε θα πήγαινε; Έλα ντε!!!
  Από εκεί και πέρα αναλαβαίνει η μαφία τη διαδικασία , υποβάλλει τα δικαιολογητικά και μόλις γίνουν και οι ακολουθούμενες  νομότυπες(!!!) ενέργειες  Ελληνοποιείται ο Μεχμέτ ή ο Σεργκέι ή ο οποίος άλλος αλλοδαπός ή όποια άλλη αλλοδαπή –διότι είναι και γαμπροί που διατίθενται - με το αζημίωτο φυσικά-να Ελληνοποιήσουν την όποια Ουκρανέζα ή Γεωργιανή προκειμένου να πάρει άδεια παραμονής στην Ελλάδα και μετά όταν βγάλει ταυτότητα –θες ο Σεγκέι θες ο Μαχμούτ ή η Βερόνικα-φεύγουν με την άδεια της αστυνομίας  για οπουδήποτε στην Ευρώπη καθ` όσον Έλλην-Ελληνίδα,  δηλαδή Ενωμένη Ευρώπη –ταξιδεύεις με την ταυτότητά σου.
 -Μα έτσι απλά –θα ρωτήσετε.
 -Μάλιστα έτσι απλά .Ίσως μάλιστα και  απλούστερα διότι –λένε. έτσι άκουσα, δεν παίρνω και όρκο- μπορεί να  είναι και ο Δήμαρχος ή αντιδήμαρχος ή ληξιάρχος ή όποιος άλλος δημοτικός υπάλληλος στο κόλπο –προσωπικά δεν το πιστεύω-και να παίρνει κι αυτός το κάτι τις του. «Πάρε και συ να πιεις μια μπύρα»
-Με μεζέ.
-Έστω με μεζέ !!!
    Βέβαια μπορεί τύχει μερακλής ο γαμπρός και να του ανοίξει η όρεξη, σου λέει τι χάνω  να  δοκιμάσω πως είναι οι Μογγολέζες .Άλλωστε από κάτι τέτοιο αποκαλύφθηκε η κομπίνα, διότι ο γαμπρός ασίκης και λεβεντονιός και καραμπουζουκλής απαίτησε  μετά το γάμο να πάει τη νύφη στο ξενοδοχείο. Σου λέει γυναίκα μου είναι άρα …!!!
    Εξανέστη η νύφη, δεν έχουμε κάνει τέτοια συμφωνία. αν θέλεις και  ξενοδοχείο –έτσι το λένε τώρα – θα πληρώσεις εξτρά !
    Επέμενε ο γαμπρός έβαλε τις φωνές η νύφη, πλάκωσε η μαφία να δώσει εξηγήσεις, με τρεις  χιλιάδες όλες κι όλες –ποιος να πρωτοπάρει; Αυτός που έφτιαξε την ταυτότητα, ο αντιδήμαρχος που έκανε στραβά μάτια , ο γαμπρός που πρέπει να πληρώσει παράβολα για να πάρει διαζύγιο προκειμένου να  ξαναπαντρευτεί και να Ελληνοποιήσει άλλη  Μολδαυή αυτή τη φορά, ή η μαφία που στήνει τη κομπίνα και δικαιούται τη μερίδα του λέοντος
  Μα καλά, θα πείτε, ο νόμος τι κάνει;
  Οι νόμοι, έλεγε ο πρίγκιπας της παραδοξολογίας ο Όσκαρ Γουάιλντ, φτιάχτηκαν για να τους παραβαίνουμε.
  Εξ άλλου για να σοβαρευτούμε «Αυτή είναι η Ελλάδα κύριοι» είχε πει ο Σημίτης από το βήμα της βουλής. Μάλιστα. Μόνο που δεν είναι Αυτή αλλά Αυτοί. που μας κυβερνάνε ξεχνώντας τη σοφή ρήση του Ροϊδη. Στην Ελλάδα  χρειάζεται μόνο ένας νόμος που να ορίζει ότι « πρέπει να τηρούνται οι νόμοι»
    Δυστυχώς αυτό το τελευταίο είναι το μόνο που δεν θα ισχύσει ποτέ. Ανεξάντλητος ο Έλληνας όταν πρόκειται να βρει διέξοδο στις απαγορεύσεις του νόμου. Η ηθική του  είναι το γνωστό « πρίμουμ βίβερε…» όλα τα υπόλοιπα φιλοσοφάρε. Οι Ελληνοποιήσεις δίνουν και παίρνουν .3000 λένε .Εν τη παλάμη και γίνεστε Έλληνας με σφραγίδα!  
Κάπως έτσι –απ την επιμονή του γαμπρού να πάει τη νύφη στο ξενοδοχείο να δει πως …ξαπλώνουν οι Ουζμπέκες ήταν που φανερώθηκε η ιστορία και άρχισε η αστυνομία να ψάχνει, τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια
 -Το …ποντίκι κυρ Αστυνόμε. Το ποντίκι!!! 
         Σταύρος Ιντζεγιαννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: