Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΓΝΩΜΗ 17-3-14



                           Εν κατακλειδι
     ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ

     Μία γυναίκα δυό άντρες κομπολόι δίχως χάντρες!  
    Πρώτες στις απιστίες οι γυναίκες λένε οι δημοσκοπήσεις οι οποίες αφού είδαν ότι ο κόσμος έπαψε να ενδιαφέρεται για τα πολιτικά - 35%  στην ερώτηση ποιό κόμμα  θα ψηφίζατε απαντούν κανένα ή δεν ξέρω ( 20% απάντησαν θα ρωτήσω τη… γυναίκα μου !!) μπήκαν στις κρεβατοκάμαρες κι άρχισαν να ρωτάνε, κάθε πότε, με τη γυναίκα σας ή με την οικιακή βοηθό, πόσο με τη μια και πόσο με την άλλη ( άσε που ρωτάνε κι άλλα που δεν γράφονται, περί ανωμαλίας  δηλαδή, πώς και με τα φώτα αναμμένα ή σβηστά, με μουσική ή χωρίς  , με βιάγκρα ή άνευ, στο πάτωμα ή στον καναπέ) ντροπής πράματα δηλαδή  και άλλα πολλά  κι εκεί που τραγουδούσαμε – και καμαρώναμε κιόλας -κυρά –Γιώργαινα ο Γιώργος σου που πάει, σηκώθηκαν τα πόδια και βαράνε το κεφάλι: Ο Γιώργος είναι σπίτι, για τη Γιώργαινα ψάξτε από εδώ και πέρα.  Ανατράπηκε η θεωρεία της ανδρικής πολυπραγμοσύνης και στις απιστίες και οι γυναίκες πήρανε κεφάλι για να βγάλουν τα δανεικά τόσων χρόνων που θέλανε  τον άντρα …ζώο πολυγαμικό ( οι νεότερες έρευνες συμφωνούν για το…ζώο, διαφωνούν για το πολυγαμικό)
 Με τις γυναίκες –λένε- εκεί να δεις τι γίνεται αναφορικά με  το …πολυγαμικό!
   Διότι λένε οι μετρήσεις κάτι που η γυναίκα βγήκε στην αγορά  και κυκλοφορεί με τα κολάν και με τα ντεκολτέ της  και σούπερ μίνι ( εκεί να δεις !) πειρασμός  σε πειρασμούς, κάτι που και οι άνδρες το παίζουν στο «άντρας μεν…αλλά όχι και φανατικός καλέ » νάτες να αλωνίζουν στο  «είναι κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια».
  Θα μου πείτε  βέβαια ότι άλλα τα μέρλιν κι άλλα τα ξινά χώρια  εκείνα που είναι μόνο  για στύψιμο και τα οποία προτιμούν οι κυρίες διότι σου λέει εκεί είναι το παν του παντός.
   Κι` επειδή «το γυναικείο μυαλό είναι μοναδικό στα τεχνάσματα» κατά τον Ευριπίδη ενώ εμείς πηγαίναμε στα …συμβούλια αυτές άρχισαν και ξενυχτάνε  στις συνελεύσεις !
  Οι γυναίκες είναι σαν τα Ισπανικά σπίτια –λένε. Έχουν λίγα παράθυρα και πολλές πόρτες. Πιο εύκολα μπαίνεις στην καρδιά τους παρά να δεις τι γίνεται εκεί μέσα. Άλλωστε επειδή όπως έλεγε ο Δουμάς – πατήρ, η γυναίκα είναι η αρρώστια του άντρα , κολλάνε η μία από την άλλη και υπάρχει φόβος να καταντήσει  επιδημία.
  Ήδη στην Πάτρα υπάρχουν γυναικεία καφενεία όπου μαζεύονται  για χαρτιά και …τάβλι ! Άκουσον- άκουσον!
  Κλεισμένη στο σπίτι παλαιά η γυναίκα παρίστανε τη Πηνελόπη –επάγγελμα οικοκυρά έγραφε στην ταυτότητα– και είχε λίγες ευκαιρίες για ξεπόρτισμα. Ακόμη και να ήθελε( και …ήθελε σίγουρα) η γειτονιά  παραμόνευε ως χωροφύλακας  της ηθικής που έψαχνε το πότε και με ποιόν γύρισε το βράδι ή ποιο αμάξι την πήρε από τη γωνία του δρόμου και τι φόραγε
  Ήταν που δεν είχε βγάλει ακόμη άδεια οδηγήσεως( και την  οποία μάλιστα εμείς -οι έξυπνοι ! -την πληρώσαμε και της πήραμε και αμάξι !)  και όσο και να πεις έδειχνε σαν τη μύγα στο γάλα.
  Η κοινωνία και ο νόμος τις δαχτυλόδειχνε « που πάει τέτοια ώρα αυτή σινάμενη – κουνάμενη ε;» και κουβάλαγε τη μοιχαλίδα  με τα σεντόνια στο αυτόφωρο και τις διαπόμπευε σαν τη λαίδη Γκοντίβα. Σήμερα η γυναικεία χειραφέτηση,  η επαγγελματική της αποκατάσταση ,ο συνδικαλισμός - έχουμε…ολομέλεια ή κατέβηκε ο κομισάριος και θα μας δώσει οδηγίες ,που λέγαμε  εμείς παλαιά-οι συναναστροφές , το τηλέφωνο, το αυτοκίνητο– το ότι κουβαλάνε και το σύνδρομο της Εύας μέσα τους- κι` έχουν μανία  με τα...φρούτα- την κάνανε να ξεφύγει από το έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν αποδεικνύοντας ότι  η γυναικεία σάρκα έχει αντοχές και συγχωνεύει και  τρεις και τέσσερις δεδομένου ότι και η πιο ανόητη γυναίκα είναι εκατό φορές πιο έξυπνη από τον πονηρό άνδρα..
   Κουνάει το κεφάλι του ο Μηνάς : Κοίτα φίλε μου που καταντήσαμε. Εκεί που κυνηγάγαμε τις γυναίκες των άλλων τώρα θα κυνηγάμε τη δική μας, μη πάει  με άλλους.
Για σταθείτε να πάρω τηλέφωνο να δω αν είναι… σπίτι !!!
                                 Στιντζεγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: