Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΓΝΩΜΗ 24,3/14



                                                          ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
      25η ΜΑΡΤΙΟΥ

     Με μεγαλοπρέπεια και σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας με παρελάσεις, σημαιοστολισμούς και… προεκλογικούς λόγους  γιορτάζει αύριο η Ελλάδα την εθνική μας εορτή. Την απελευθέρωση μας από τον Τουρκικό ζυγό και την ανεξαρτησία  μας από τους ξένους δυνάστες οι οποίοι τετρακόσια  χρόνια μας είχαν καθίσει στον σβέρκο και κάνανε το περίφημο παιδομάζωμα που πήρε τα παιδιά και τα έκανε γενίτσαρους στην Ευρώπη, όπου τα υποχρέωσε να σπουδάσουν στο Χάρβαρντ, το Καίμπριτζ ή του Ι.Μ.Τ για  να γυρίσουν να σώσουν την πατρίδα. Οι σπουδαιότερο από τους οποίους είναι ο Αντώνης, ο Βαγγέλης, ο Γιωργάκης και ο Κώστας Καραμανλής και άλλοι πολλοί, οι επονομαζόμενοι κηπουροί διότι σπούδασαν στην Ανωτάτη Πολιτική Σχολή Κηπουρών της δυναστείας Παπανδρέου!
    Όπως ομολογούν όλοι, ο αγώνας της ανεξαρτησίας  που απολαμβάνουμε σήμερα εμείς ( για τα παιδιά μας αύριο δεν είναι σίγουρο) δεν θα είχε κατορθωθεί αν δεν υπήρχαν τα  δύο σπουδαία γεγονότα που συνέβαλαν στην ευόδωση του αγώνα.
   Από τη μια μεριά οι αρματολοί και οι κλέφτες οι οποίοι χάρη στην στρατιωτική τους ευφυΐα, την αγωνιστικότητα, τη φιλοπατρία τους  και τον ηρωισμό τους  συγκέντρωσαν γύρω τους, τους επαναστατημένους Έλληνες και τους ενέπνευσαν την ιδέα της λευτεριάς. Οι σπουδαιότεροι κλεφτοκαπεταναίοι  καθώς μαθαίνουμε από τα βιβλία ήταν ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Μάρκο Μπότσαρης, ο Τσοχατζόπουλος, ο Ζήδρας και πολλοί άλλοι που ακόμη παραμένουν άγνωστοι και δεν έχουν ανευρεθεί, προκειμένου τα ονόματά τους να χαραχθούν στην πλακά μπροστά  στον άγνωστο στρατιώτη ή στην πλατεία Κολωνακίου. Και οι οποίοι έδρασαν ως γνωστόν στα αρματολίκια των Αγράφων , της Πίνδου , της Ρούμελης, του Ελληνικού Δημοσίου και του Υπουργείου Αμύνης, της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου  και άλλων υπηρεσιών και ΔΕΚΟ     
   Όπως είναι γνωστό ο αγώνας της ανεξαρτησίας άρχισε με το υπόμνημα που έστειλε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ( καμία συγγένεια με τον Γερμανό που έχει τα κινητά) και που άρχιζε …"Ημείς, το Ελληνικόν Έθνος των Χριστιανών, βλέποντες ότι μας καταφρονεί το Οθωμανικόν γένος και σκοπεύει τον όλεθρον εναντίον μας,, απεφασίσαμεν σταθερώς ή να αποθάνωμεν όλοι ή να ελευθερωθώμεν. Και τούτου ένεκα, βαστούμε τα όπλα εις χείρας, ζητούντες τα δικαιώματά μας.
  Και με το λάβαρο που ύψωσε  ο Αλέξης Τσίπρας όταν όρκισε τα παλικάρια στην πλατεία Κουμουνδούρου  απειλώντας να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να σταματήσει τις πληρωμές των δανείων που τρομοκράτησε τους Ευρωπαίους και  οι οποίοι ύστερα από αυτό, βοήθησαν αποφασιστικά  στο να απελευθερωθούμε από τον Οθωμανικό ζυγό ώστε  να γιορτάσουμε αύριο την Εθνική μας ανεξαρτησία .
   Στον αγώνα αυτόν, συνέβαλε ιδιαίτερα, το φιλελληνικό κίνημα που είχε αναπτυχθεί  από το 1770 στην Ευρώπη χάρη στον Ρήγα Φεραίο, στον Χριστόφορο Περαιβό, τον Αδαμάντιο Κοραή , τον Ευγένιο Βουλγαρη την κυρία Μερκελ, τον Σόιμπλε  τον Ολι Ρεν τον Φρανσουά Ολάν και το Δ.Ν.Τ οι οποίοι δέχθηκαν να μας χαρίσουν μερικά δις ( οι κακές γλώσσες  του ΣΥΡΙΖΑ λένε  ότι μας τα έδωσαν με το αζημίωτο αλλά μάλλον πρόκειται για αντιπολίτευση ) ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε η λίστα της κυρίας Λαγκάρντ η οποία δυστυχώς  χάθηκε στην μεταφορά και έτσι η ανεξαρτησία μας από τον Τουρκικό ζυγό άργησε 367 χρόνια,10 μήνες ,22 ημέρες, μερικά λεπτά και κάτι δευτερόλεπτα. 
    Μεγάλοι φιλέλληνες υπήρξαν όπως μαθαίναμε από τη ιστορία πριν την ξαναγράψει η κυρία Ρεπόυση (η οποία αμφισβητεί το αν έγινε επανάσταση και επιμένει ότι ήταν διαδήλωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ) ήταν ο Λόρδος Βύρων , ο λόρδος Κάνιγκ ο Ιάκωβος Μάγερ ο Τόμσεν  επί κεφαλής της Τρόικας  και ο Τρισέ που έδιωξαν τους Τούρκους στη κόκκινη μηλιά και ζούμε εμείς ελεύθεροι  και μάλιστα παίρνουμε και δανεικά από τις τράπεζες, για να πηγαίνουμε  εκδρομή η να παντρεύουμε τα παιδιά μας με κόκκινα χαλιά και 500 καλεσμένους  και τα οποία  δανεικά θα αναγκαστούν να  μας τα χαρίσουν, διότι όπως έξηγεί  ο Λαφαζάνης  τόσα σπίτια που έχουν κατασχέσει τι θα τα κάνουν; Θα αναγκαστούν να μας τα ξαναπουλήσουν για μια δεκάρα πάλι με δάνεια που θα μας δώσουν ξανά οι ίδιοι και ούτω καθ` εξής. Κατόπιν τούτου αύριο θα εορτάσουμε την Εθνική μας ανεξαρτησία και αναφωνούμεν με υπερηφάνεια :Ζήτω η αιωνία Ελλάς. Ζήτω το 1821.
Ζήτω οι κλεφτοκαπεταναίοι  μας !!!    

                       Σταύρος Ιντζεγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: