Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΓΝΩΜΗ




                                                             ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
         ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΛΗΘΉΣΕΤΑΙ ΓΥΝΉ
      -Και επέβαλεν ο Θεός έκστασιν επι τον Αδάμ και ύπνωσε αυτόν και έλαβε μία των πλευρών αυτού και ανεπλήρωσεν σάρκαν αντ` αυτής  και ωκοδόμησεν ο Θεός  την  πλευράν ην έλαβε από του Αδάμ εις γυναίκα Και ήγαγεν αυτήν προς τον Αδαμ. Και είπεν Αδάμ τούτο ήν  οστούν εκ των οστέων σου και σαρκς εκ της σαρκός σου και αύτη κληθήσεται γυνή! Με απλά λόγια: Αυτή θα είναι η γυναίκα σου Αδάμ. Σύμφωνοι;
    -Σύμφωνοι  Κύριε ότι πεις και… ο Θεός βοηθός.
    -Παρεκτρέπεσαι τέκνον μου και ασεβείς. Εγώ είμαι Κύριος ο Θεός σου. Ξεχνάς με ποιόν μιλάς; Ντροπή σου
   -Ντρέπομαι Κύριε αλλά.. ανησυχώ. Θα βρούμε τον μπελά μας κι εσύ κι εγώ από αυτή τη γυναίκα που λες. Να μου το θυμηθείς Μη πεις μετά ότι φταίω  εγώ!
    Τη συνέχεια την ξέρουμε βέβαια. Η Εύα είδε από την αρχή με τι χαζοβιόλη αρσενικό είχε να κάνει, τα βρήκεμε τον όφι και έκανε ότι έκανε με τον Αδάμ ( δε γράφονται αυτά.)  και βρεθήκαμε δια βίου εκτός παραδείσου. Και αυτή ήταν η πρώτη ανταρσία της κατά του Θεού! 
  Θέλετε και συνέχεια. Ιδού  Αντιγράφω από την  ηλεκτρονική «Έρευνα» Αιγίου « το ανήθικο ντύσιμο –εν προκειμένω το μίνι μιας μαθήτριας- θεωρήθηκε ότι  ευθύνεται για την ξηρασία που επικρατεί στην περιοχή του Νίγηρα-κεντρική Αφρική- και οι θρησκευτικοί ηγέτες  της περιοχής ευλόγησαν τον άγριο ξυλοδαρμό της από τους φανατικούς Μουσουλμάνους οι οποίοι στα ζητήματα της θρησκείας δε σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους( Τον Σαλμάν Ρουσντί τον κυνηγάνε  18 χρόνια  από τότε που έγραψε τους «σατανικούς στίχους» οι οποίοι προσβάλανε-λένε- τον Μωάμεθ) όχι σαν κι εμάς που  όταν σου βρίζουν τη μάνα κάνεις φόνο, αλλά όταν βρίζουν τα Θεία και κατεβάζουν καντήλια δεν ενοχλείται κανείς.
   Για το θηλυκό ό λόγος –ντύνεται, γδύνεται-και την ευθύνη της απέναντι στην κοινωνία.
  Στην πλατεία Όλγας η σκηνή και είναι πρωί και οδηγεί ο άνθρωπος μια αστραφτερή Βόλβο και στρίβει κεφαλή  δεξιά να δει τον κορίτσαρο που περνάει σινάμενη-κουνάμενη σα βάρκα γιαλό με το μίνι της-υπεράνω των ..  άνω και όλα τα έντός εκτός και επί τα αυτά  έξωθεν του έξω. «Απόψε κάνεις μπαμ σε βλέπουν και φρενάρουνε και σταματούν τα τραμ» που λέει το άσμα-ασμάτων της μπουζουκαρίας !!!   
    Μόνο που τα τραμ φρενάρουνε αλλά ο φίλος δεν φρενάρει και κάνει μπαμ στο ντάτσουν του γύφτου «Όλα τα παλιά σίδερα αγοράζω» και γίνεται ο χαμός του χαμού.
   Στη Νηγηρία είναι βέβαια που την έδειραν την κοπελίτσα. Φαντάζεστε να γινότανε εδώ που όλα τα κοριτσόπουλα από 12 μέχρι 32και βάλε κυκλοφορούν περίπου με μαγιό Θα είχαμε να  δέρνουμε  από φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός!!!
  Το τραβάει το ξύλο ο οργανισμός τους φαίνεται. Μη ξεχνάτε τη Ρωσίδα  χωρική που στα  60 της πήγε στο δικαστή να ζητήσει διαζύγιο.
  « Γιατί κύρά μου ζητάς να χωρίσεις τον Βάνια ;-ρώτησε ο πρόεδρος»
  « Δεν μ` αγαπάει πια. Έχει δυο βδομάδες να με δείρει»
   Πέστε μου μετά  ότι είχε άδικο ο Θεόφιλος που της είπε της Κασσιανής  «Εκ γυναικός ερρύει τα φαύλα» άλλο αν βρήκε κι αυτός τον μάστορά του όπως  την παθαίνουμε όλοι μας. (και εκ γυναικός πηγάζει τα κρείτω) διότι οι γυναίκες εννοούν –από τότε – ο τελευταίος λόγος να  είναι δικός τους !
 Φαίνεται –για να ξανάρθουμε στο θέμα μας- ότι το κρατάνε οι Μουσουλμάνοι το ξύλο ως θεραπευτικό μέσο δια πάσαν  νόσον και πάσαν…παρεκτροπήν από την εποχή του παραδείσου τους (και τι παράδεισος. Όλο πιλάφια και μέλι και χανουμάκια όχι σαν τον δικό μας τον…περιβαλοντολογικό !).Διότι σου λέει ο Θεός έφτιαξε τη γυναίκα γυμνή και ο διάβολος την έντυσε. Τώρα που τη συνηθίσαμε ντυμένη ( και πιο  επιθυμητή για να ξέρουμε τι λέμε) έρχεται ο διάβολος που έχει μέσα της και τη γδύνει!!! Και ο οργίζεται ο Κύριος (δεν έχει προκοπή με δαύτη λέει, είχε δίκιο ο Αδάμ- και κάνει δυο χρόνια να ρίξει βροχή.
  Που καταλήγουμε. Καταλήγουμε στο ότι είναι Δευτέρα, το θερμόμετρο δείχνει ήδη 28ο στις 5 η ώρα το πρωί κι εγώ δεν είχα τι άλλο να σας γράψω για να σας φτιάξω το κέφι και να πάει καλά η εβδομάδα

                                 Σταυρος Ιντζεγιαννης







Δεν υπάρχουν σχόλια: