Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Γνωμη




                                                         Εν κατακλειδι
    ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

   Έγραφα την περασμένη Δευτέρα για τους Κινέζους  που απειλούν να κιτρινίσουν, με αιχμή την οικονομία, όλη την Ευρώπη και να η απάντηση. Μου τηλεφωνεί ο αναγνώστης μου Φ.Κ –δικηγόρος  παρ` Αρείω Πάγω, καθώς μου συστήθηκε-ότι το μέλλον της Ευρώπης  ανήκει στους κίτρινους  και στους μαύρους οι οποίοι γεννούν χωρίς μέτρο. Κατά κύματα έρχονται στην Ευρώπη.  
  Αλλοιώνεται η  πληθυσμιακή σύσταση της Ευρώπης, υπογραμμίζουν οι κοινωνιολόγοι .Μειονότητα οι λευκοί σε λίγο. Έγχρωμος από εδώ και πέρα ο κάτοικος της «γηραιάς». Κίτρινοι, μαύροι, μισοκίτρινοι ή μισόμαυροι. Με δεδομένη μάλιστα και την αναπόφευκτη επιμιξία ( είναι και σούπερ  σέξυ οι  μαύρες-μινιατούρες οι κίτρινες) σε λίγο ο τύπος του λευκού Ευρωπαίου θα είναι μύθος!
     Το κακό, υπογραμμίζει ο συνομιλητής μου, γίνεται  ακόμη μεγαλύτερο, αν σκεφθεί κανείς ότι μαστίζεται από υπογεννητικότητα η Ευρώπη, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα καθώς νομίζουμε που πάσχει.
   -Τα παιδιά τα ευλογεί ο Θεός λέει ο παπά –Κώστας. Δε διαφωνώ, ο Παντοδύναμος τα  ευλογεί αλλά… ο πατέρας τα μεγαλώνει. Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε η εντολή, όμως άλλα Θεός κελεύει και άλλα το σούπερ μάρκετ απαιτεί.   
  Το πρόβλημα είναι ποσοτικό και τα ποσά είναι ευθέως ανάλογα. Περισσότερα παιδιά –περισσότερα έξοδα. Στην Κίνα που γεννοβολούν σαν κουνέλες το κράτος επιβάλλει ποινή σε όσους αποκτήσουν και τρίτο παιδί.(άκουσα ότι κόβουν σύρριζα τα γεννητικά όργανα του άντρα-λες μωρέ ;)
   Δύο παιδιά είναι ο κανόνας της αστικής κοινωνίας. Οι φτωχοί τρία, μερικοί τέσσερα (κάθε φτωχός κι η μοίρα του!)-  Οι πλούσιοι ένα. Οι πολύ πλούσιοι…κανένα!!!
Παλιά η αγροτική κοινωνία έκανε 8 και 10 παιδιά. Δεν υπήρχαν τρακτέρ και η γη χρειαζότανε χέρια να την καλλιεργήσουν. Εξ άλλου δεν υπήρχε τηλεόραση        κλιματιστικό και πέφτανε από νωρίς  στο κρεβάτι να ζεσταθούν. Θέριζε η παιδική θνησιμότητα, δεν υπήρχαν τα αντιβιοτικά.
Είναι ζήτημα αν ζούσαν τα μισά!                                                 
Προσπαθεί να μας συνετίσει ο ιησουητισμός των οικονομολόγων που μιλάνε  για υπογεννητικότητα αλλά οι ίδιοι σταματάνε στα δύο – και αν!!!
. Όταν τους ακούω μου θυμίζουν το στρατηγό πριν τη μάχη : Ή όλοι
θα νικήσουμε ή όλοι θα…πεθάνετε!
    Καλά τα λόγια, αλλά όπως και να το κάνεις, τα παιδιά τα φτιάνεις εύκολα-τώρα μάλιστα που οι μαιευτήρες βρήκαν τον προσοδοφόρο  τρόπο της  καισαρικής  –αλλά τα μεγαλώνεις δύσκολα. Παλιά λέγαμε, ψωμί παπούτσια, ρούχα, τώρα λέμε φροντιστήριο, κινητό, καφετέρια, γκαρσονιέρα, όλα απαραιτήτως …περιττά, διότι ισχύει αυτό που είπε ο Όσκαρ Γουάιλντ; Πέστε μου να στερηθώ τα απαραίτητα, μη μου λέτε να στερηθώ τα περιττά!!! Ποιος ζει χωρίς κινητό- καφετέρια ή γκαρσονιέρα Ακόμη κι αν σπουδάζει στον τόπο της κατοικίας του ο νεαρός, θέλει δική του ανεξάρτητη στέγη !Πως το τραγούδαγε ο αξέχαστος  Γούναρης :Ο κόσμος άλλαξε ,αλλάξαν οι καιροί!!!
     Από τα κορυφαία προβλήματα της Ευρώπης σήμερα η μετάλλαξη του πληθυσμού. Ήδη στη Γαλλία ,όλο και περισσότερες φωνές  προσπαθούν να στήσουν αναχώματα στην πλημμυρίδα των μεταναστών που σέρνουν μαζί τους τις ιδιαιτερότητές τους. Τη γλώσσα τους τις παραδόσεις τους και κυρίως τη θρησκεία τους που η καθολική θρησκευτική συνείδηση δυσκολεύεται να αποδεχθεί κι ας μιλά δήθεν για ανεξιθρησκίες και ελευθερίες συνειδήσεων. Ο Πάπας που μια ζωή υπεραμύνεται για την πρωτοκαθεδρία του και το  αλάθητό του, θεωρώντας τον εαυτό του τον επί γης Χριστώ, εκφράζει ήδη ανοιχτά τις ανησυχίες του. Φτάνει η μία μεταρρύθμιση με τον Λούθηρο το 1517-1648 να μην έχουμε και άλλη χειρότερη με τον Μωάμεθ ή τον Βούδα. Διότι οι νέοι άποικοι όταν μιλούν για ενσωμάτωση με την Ευρωπαϊκή κοινωνία δεν εννοούν να ενσωματωθούν αυτοί στο Ευρωπαϊκό στάτους, αλλά οι Ευρωπαίοι σ` αυτούς. που σε λίγο θα είναι οι περισσότεροι.
  Αντιστέκεται η Ελλάδα με ανάχωμα τη γλώσσα και τη θρησκεία. Δεν είμαστε ξενόφοβοι οι Έλληνες. Ούτε μας νοιάζει το χρώμα της επιδερμίδας. Απλά δε θέλουμε να χάσουμε την ιδιαιτερότητα της ζωής μας που κρατάμε 4-5 χιλιάδες χρόνια τώρα. Θες καλοπερασάκηδες, θες μαθημένοι να ζούμε με δανεικά, θες αεριτζήδες ή ψευτοθόδωροι αυτοί είμαστε  αδερφέ, γιατί να μας αλλάξουν; Εξ άλλου εμείς δεν είμαστε ούτε Ευρωπαίοι, ούτε Βαλκάνιοι, ούτε Ανατολίτες είμαστε Μεσόγειοι και άρα δεν κινδυνεύουμε από τίποτε. Χώρια που η κυρά-Λίτσα επιμένει πως ο θεός είναι Έλληνας και άρα …υποχρέωσή του να βοηθήσει το σόι του!!! Έτσι δε είναι;  
                 Σταύρος ιντζεγιαννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: