Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ΓΝΩΜΗ 16/03/14



                                                           ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ  

      ΤΟ ΣΤΙΦΑΔΟ
     
    Αθωώθηκε από το δικαστήριο, ο σύζυγος που είχε κατηγορηθεί  ότι…εβίασε τη γυναίκα του. Η υπόθεση κάπου εδώ κοντά μας –νομίζω στην Αμαλιάδα-θύμισε την πολύκροτη δίκη που είχε γίνει στο Βέλγιο δύο δεκαετίες πριν  και είχε ξεσηκώσει κύματα αγανάκτησης και διαμαρτυριών στο παγκόσμιο φεμινιστικό  κίνημα, που νόμισε ότι αδικείται με την αθώωση του κατηγορουμένου -διπλωμάτη μάλιστα- ο οποίος κατηγορήθηκε από τη γυναίκα του ότι την βίασε, κατ` εξακολούθηση και όχι μόνο μία φορά, αλλά δις, τρις και…τετράκις συνεχώς , δηλαδή όπως λέμε  χωρίς να πάρει ανάσα!!!
    Και εκεί στο τετράκις, όπως δηλώθηκε από τη συνήγορο της μηνύτριας, αγανάκτησε η …κυρία και του είπε « κατέβα βρε να πάρω ανάσα»και ο τύπος αρνήθηκε, διότι σου λέει «τώρα βρήκες που…κ.τ λ» να μην τα κάνουμε λιανά και φρίξει  το αναγνωστικό κοινό!
  -Διότι είπαμε κυρία πρόεδρε μία φορά, άντε δύο, να αντέξουμε και την τρίτη αλλά όχι και τέσσερις. Αυτό δεν το θέλει ούτε ο θεός  ούτε ο διάβολος.
  Απόρησε η γραμματεύς του δικαστηρίου. Καλά, ο Θεός σίγουρα δε θέλει τέτοιες βρωμιές, αλλά ο διάβολος γιατί να έχει αντίρρηση;
   Όπως και να έχει, έβαλε η πρόεδρος του δικαστηρίου το χαρτί μπροστά να μην ακούγεται, όπως κάνουν οι δικαστές συνήθως, όταν θέλουν να μην ακουστούν από το ακροατήριο ( έμαθες πόσο ήρθε  Ολυμπιακός-Άεκ ;)  και ρώτησε την εξ αριστερών πάρεδρο.
   -Τι λες ;
  -Τι να πω ;Τυχερές μερικές, εμένα ο Ζαν-Κλωντ μια φορά το μήνα και εκείνη με το ζόρι, σαν φορτηγό που αγκομαχάει στην ανηφόρα.
  -Εσύ τι λες, έσκυψε στην εκ δεξιών της.
 -Α την αχάριστη, αντί να του πει κι ευχαριστώ, διαμαρτύρεται κι από πάνω.
   Τι να πει η πρόεδρος. Προσπάθησε να  μάθει και λεπτομέρειες. Αν το έχετε παρατηρήσει έχουν μια νοσηρή περιέργεια οι δικαστές και θέλουν σώνει καλά  να μάθουν λεπτομέρειες, όχι για το άπαξ, ούτε καν για το …δίπαξ αλλά και τρις και…τετράκις χωρίς διάλειμμα; Πως γίνεται; Εδώ
οι περισσότεροι σταματάνε στο ένα ή στο…ενάμιση (! )  πίνουν  μια γουλιά καφέ, ρίχνουν στα μουλωχτά κι ένα βιάγκρα –μερικοί καπνίζουν και ένα τσιγάρο – και συνεχίζουν  « που είχαμε μείνει  Τασία; Τρίτο ή τέταρτο;
 -Δεύτερο  Χρήστο μου ακόμη. Μη πας να ξεφύγεις. Μετράω εγώ!!!
  -Καλά και γιατί δε διαμαρτυρηθήκατε, γιατί δε βάλατε τις φωνές τέλος πάντων αφού θεωρήσατε ότι σας βίαζε-ρώτησε η πρόεδρος τη μηνύτρια.
 -Είπα να μη ξυπνήσουν τα παιδιά στο διπλανό δωμάτιο και σκέφτηκα ότι δεν είναι σωστό, στο κάτω- κάτω 5 λεπτά υπόθεση είναι, θα το αντέξω είπα. Αλλά αυτός, εκεί, πολυβόλο!
 - Εσύ βρε γιατί βίασες τη γυναίκα σου –ρώτησε η εισαγγελεύς τον κατηγορούμενο
  -Μα αν δεν βιάσω τη γυναίκα μου (είπε άλλη λέξη που δε γράφεται) ποια θα βιάσω, τη  γειτόνισσα ή την κουνιάδα μου; Γυναίκα μου είναι .είχα φάει και κουνέλι στιφάδο…!
  -Και τι ρόλο παίζει το στιφάδο-αναρωτήθηκε η εισαγγελεύς.
  -Δεν ξέρετε ότι τα μπαχαρικά παίζουν το ρόλο αφροδισιακού –επενέβη  η υπεράσπιση. Η Πολίτικη κουζίνα γιατί είναι γεμάτη από μπαχαρικά ; Οι σουλτάνοι όπως ξέρουμε τρώγανε  συνέχεια  φαγητά με  μπαχαρικά για να τα βγάζουν πέρα με το χαρέμι.
  -Έχεις καμία συνταγή  για στιφάδο-ρώτησε χαμηλόφωνα την πρόεδρο η εκ δεξιών πάρεδρος ;
  Αστειευόμαστε θα πείτε. Αυτές τις ημέρες ολόκληρη Ελλάδα βιάζεται στις Βρυξέλες και μάλιστα κατ` εξακολούθηση και όχι μόνο από έναν, αλλά  από τρεις- τέσσερις  που μας παίρνουν νουμεράδα, θες  λέγονται τρόικα, θες λέγονται θεσμοί, θες λέγονται Μπρούξελ γκρουπ και τελειώνει ο ένας αρχίζει ο άλλος  και όχι μόνο αυτό,  αλλά ζητάνε και να  τους πληρώνουμε κι από πάνω. Δε μας αφήνουν, ούτε ανάσα να πάρουμε, λες και τρώνε στιφάδο από το πρωί ως το βράδι .Με το δίκιο του αγανάκτησε ο Βαρουφάκης: Μάθανε πως…και πλάκωσε ολόκληρη η Ευρώπη Αν αυτός δεν είναι βιασμός  τότε ποιος είναι; Το ότι βίασε τη γυναίκα του; Σιγά τον βιασμό. Με τον παρά μου …και την κυρά μου – λέει η παροιμία! Διαφωνείτε;
                                             Σταύρος Ιντζεγιάννης



Δεν υπάρχουν σχόλια: