Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΓΝΩΜΗ 30/3/14



  
                                                Εν κατακλειδι

     Ο ΑΠΡΙΛΗΣ.

    Με αγριάδες μας εγκαταλείπει ο Μάρτης  έχοντας ξεσπάσει τα απωθυμένα του επί δικαίων και αδίκων ( ήτοι επί στεγνών και βρεγμένων) παραχωρώντας σε δύο 24ωρα τη θέση του στον Απρίλη, που μας έρχεται με τα πιο αισιόδοξα μηνύματα καθώς αναρμόδια κυβερνητική πηγή αποκάλυψε ότι από 1ης Απριλίου χαρίζονται όλα τα χρέη στην εφορία και ο Σύλλογος Ελλήνων πολυεκατομμυριούχων αποφάσισε  να επιστρέψει στην Ελλάδα όλες τις καταθέσεις των  στο εξωτερικό σε μια  έξαρση πατριωτισμού προκειμένου να γλιτώσουμε από τη θηλειά του Δ.Ν.Τ . Άλλωστε  όπως δήλωσε η κ Λαγκάρντ στην πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ Πρωθυπουργό το Δ.Ν.Τ παραιτείται από κάθε  απαίτηση έναντι του Ελληνικού χρέους  ύστερα από την επιτυχημένη φωτογράφηση της με τον Υπουργό  Οικονομικών που έκανε τον γύρο του κόσμου σε μια αρμονική σύζευξη της γοητείας του θηλυκού και της  αρρενωπότητας του αρσενικού !
    Εξ άλλου όπως δηλώθηκε, η κ Μέρκελ απεδέχθη την πρόταση του κ Τσίπρα να επισκεφθεί την Ελλάδα υπό τον όρον  να την υποδεχθεί στο αεροδρόμιο ο κ Καμένος και να  επιθεωρήσουν μαζί το τιμητικό άγημα!!!
  Αργά τη νύχτα κυβερνητική πηγή διέψευσε τις ανωτέρω φήμες υπενθυμίζοντας ότι μάλλον θα αφορούσαν Πρωταπριλιάτικο αστείο !
  Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελληνική κυβέρνηση κάνει πρωταπριλιάτικα αστεία. Έχει μείνει  ιστορικό το ψέμα της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών προ ετών που ανακοίνωσε ότι ανακάλυψαν κάτω από την Ακρόπολη τον τάφο του Σωκράτη είδηση που την…έχαψε το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων και αναμετάδωσε σε όλο τον κόσμο.
   Πλούσιος σε λαογραφικά στοιχεία ο Απρίλης που μας έρχεται : Αν κάνει ο Μάρτης δυο νερά κι ο Απρίλης άλλο ένα χαρά σ` εκείνο τον ζευγά που έχει πολλά σπαρμένα. Μόνο που ο Μάρτης δεν έκανε δύο νερά άλλα πλημμύρισε τον τόπο.
    Κι ακόμη  Αν θες του Μάρτη τα κουκιά του Απρίλη τα σταράκια να δεις τον γέρο κρίθαρο πως στρίβει τα μουστάκια.
  Ηρωικός ο Απρίλης θυμίζει (να τη θυμίσουμε κι εμείς στους Γερμανούς που ξεχνάνε ότι οι πατεράδες τους ήταν που επετέθησαν κατά της Ελλάδος με όλα τα θλιβερά επακόλουθα ,τις σφαγές, τα ολοκαυτώματα και τις λεηλασίες που αρνούνται να  αποζημιώσουν) Τουλάχιστον εμείς δεν έχουμε να ντραπούμε για τους  δικούς μας.
   Στο τηλεσίγραφο των Γερμανών  να παραδοθούμε ο τότε πρωθυπουργός  Κοριζής  απάντησε με ένα δεύτερο «¨Όχι» και  αυτοκτόνησε.
  Στο οχυρό Ρούπελ  όταν ύστερα από τρεις ημέρες μάχης οι Γερμανοί απαίτησαν να παραδοθούν ο ταγματάρχης  Γ. Δουράτος απάντησε : τα οχυρά  δεν παραδίδονται .καταλαμβάνονται. Στην πλαγιά του Μπέλες ο λοχίας  Δημήτρης Ίτσιος με ένα πολυβόλο και 10 άνδρες  καθυστέρησε τους  100 Γερμανούς έως ότου τελείωσαν τα 38.000 φυσίγγιά του. και αναγκάστηκαν να παραδοθούν. Ο Γερμανός ταγματάρχης ρώτησε έκπληκτος «που είναι οι άλλοι» και όταν ο ΄Ίτσιος του απαντησε πως μόνο αυτοί οι δέκα ήταν, ο Γερμανός διέταξε να αποδοθούν τιμές και μετά…έβγαλε το περίστροφό του και σκότωσε εν ψυχρό τον ηρωικό λοχία.
  Και στο  οχυρό Ιστίμπεη  10 αξιωματικοί και 300 στρατιώτες καθήλωσαν τρεις μέρες ολόκληρη Γερμανική Μεραρχία έως ότου ρίξανε ασφυξιογόνα και τους έβγαλαν από το οχυρό.
 Αυτές τις θηριωδίες των πατεράδων της Μέρκελ και του Σόιμπλερ πρέπει να τους θυμίσουμε γιατί άρχισαν  τα ίδια παλι!!!
  Στις θλιβερές μνήμες ακόμη ο θάνατος του Λόρδου Βύρωνα Πέθανε στις 19 Απριλίου 37 ετών.
 Είχε γράψει για την Ελλάδα :Της έδωσα τον καιρό μου, την υγεία μου και την περιουσία μου (είχε δανείσει το κράτος 300.000δολάρια) τώρα της δίνω και τη ζωή μου. Τι περισσότερο μπορούσα να κάνω; Ο Σολωμος θα τον θρηνήσει με τους στίχους.: «Λευτεριά για λίγο πάψε να χτυπάς με το σπαθί / τώρα σίμωσε και κλάψε  εις του Μπάυρον το κορμί»
 Αυτά και τόσα άλλα που θα τα θυμηθούμε τις Απριλιάτικες μέρες μαζί με το Μεγαλοβδόμαδα και την Ανάσταση που θα έχουμε σε 12 ημέρες και να ευχηθούμε να τη γιορτάσουμε απαλλαγμένοι από  οικονομικούς  εφιάλτες και με υγεία πρώτα από όλα
    Σταύρος Ιντζεγιαννης.





















Δεν υπάρχουν σχόλια: