Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Γνωμη 22/8/15



                                               ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
    ΛΑΕ ΜΟΥ –ΛΑΕ ΜΟΥ

     Άναψε ο γιαλός και κάηκαν τα ψάρια. Εκλογές σε ένα μήνα .Όλα τα  είχε η Μαριωρή ο φερετζές  της έλειπε! Να που μας τον φορέσανε κι αυτόν οι δανειστές και τους φιλήσαμε και τα χέρια :Τάγκεν σεν καμαράντ. Ντόυτσλαν ουμπερ άλες!!
    Πάλι μπλα μπλα και θα και θα ! Λεφτά υπάρχουν, μια και υπογράψαμε το δάνειο, αν και στο διαδύκτιο κυκλοφορεί η φήμη ότι το δάνειο δόθηκε με την υπόσχεση ότι θα εκδιωχθεί η αριστερή πλατφόρμα που δεν την κάνει κέφι η Μέρκελ, διότι υπήρξε στέλεχος στο Ανατολικό Βερολίνο – αυτό τουλάχιστον είναι γνωστό - και  ξέρει από πρώτο χέρι τι εστίν Αριστερά και άρα «άσε να έχουμε τα… οπίσθιά μας ασφαλή»  
   Με την υπογραφή του δανείου, οι πολιτικές εξελίξεις κύλησαν «σαν έτοιμες από καιρό» επιβραβεύοντας τον κανόνα –από Ιωσήφ Στάλιν του πατερούλη--ότι η επανάσταση τρώει πάντα τα παιδιά της. Ο κ Τσίπρας δεν αμφισβητήθηκε από την αντιπολίτευση αλλά από το ίδιους τους συντρόφους του, που γνώριζαν φαίνεται τα μυστικά πρωτοκόλλα της Συριζαϊκής Σιών!
  Ήδη η Πολιτική Εταιρεία «Λαφαζάνης Στρατούλης και Σία, Λαϊκή ενότητα» ετοιμάζεται να αποκαλύψει τις μυστικές διαβουλεύσεις στο Τσιπραϊκό «Πολίτ Μπυρώ»οχυρωμένοι πίσω από τις κόκκινες γραμμές -έστω και ολίγον ξεθωριασμένες- του εκλογικού αποτελέσματος. Θυμάστε τις διθυραμβικές ιαχές και τις ουρανομήκεις ζητωκραυγές απόψε σκίσαμε τα μνημόνια, κατελήθη η δουλεία των δανείων. Ο Άδης στένων βοά, κατετροπώθη η τρόικα  θανάτω- θάνατον πατήσας (!!!) και μετά, του προγράμματος της Θεσσαλονίκης (αν και αναμορφωμένου επί το συντηρητικότερον) που φυσικά ούτε αυτό ετηρήθη. Διότι  έλεγε ο πατέρας μου (Θεός σ`χωρές την ψυχούλα του) Όταν ζητάς δανεικά τρως και την καρπαζιά και λες κι ευχαριστώ!  
   Όπως εξήγησε ο πρώην Πρωθυπουργός (Δε μπορώ να θυμηθώ ποιος είχε πει ότι η Αριστερά στην Ελλάδα θα είναι μια παρένθεση ) όλα γίνονται για το καλό του Λαού πράγμα που επανέλαβε και ο κ Λαφαζάνης από την αντίπερα όχθη πετώντας  -με τον τρόπο του-λευκή πετσέτα και κατεβάζοντας  τον τέως σύντροφο από  το ριγκ!
  Λαέ μου τα πάθη σου και τα…λάθη σου!!!
   Στο σχολείο κάνουν μάθημα πολιτικής ιστορίας και ο καθηγητής εξηγεί ότι το κράτος είναι ακριβώς όπως μια οικογένεια.
  Ο πατέρας είναι το κεφάλαιο διότι αυτός έχει τα λεφτά , η μάνα  είναι η εξουσία διότι αυτή διαχειρίζεται και φροντίζει τις ανάγκες  της οικογένειας , η Βουλγάρα που έχουν για υπηρέτρια ( οικιακή βοηθός, …όχι και υπηρέτρια ε;) είναι οι εργαζόμενοι, εσείς τα παιδιά είστε ο λαός και το  μικρό σας αδερφάκι είναι το μέλλον του τόπου! Κατανοητό;
- Απολύτως κύριε καθηγητά!
 Γυρίζει ο Αποστολάκης στο σπίτι το μεσημέρι ( διότι καταργήθηκαν τα ολοήμερα σχολεία  κατά το έλειψη χρημάτων στάση εμπορίου και…παιδείας) και βλέπει τη μάνα του στην κρεβατοκάμαρα να ροχαλίζει.
  Ψάχνει την… οικιακή βοηθό  να του βάλλει να φάει και τη βρίσκει στο δωμάτιο της με τον πατέρα του επάνω της να παίζουν πάνω πόδι κάτω πόδι τίνος είναι το πιο πάνω!!!Και κοντά σε όλα αυτά ακούει και το αδερφάκι να κλαίει διότι τα έχει κάνει επάνω του. Τρέχει λοιπόν στη μάνα του που ροχαλίζει αμέριμνη  και έχοντας στο νου του το μάθημα της πολιτικής οικονομίας  την ξυπνάει λέγοντας «Ξύπνα μάνα διότι όταν η εξουσία κοιμάται  το κεφάλαιο καταπιέζει τους εργαζόμενους και ο λαός ανησυχεί διότι …χέστηκε (με  το συμπάθιο) το μέλλον του!!!
   Ανησυχεί ο λαός που πάλι (παλιά μας τέχνη κόσκινο)αρχίσαμε τις απανωτές εκλογές  και  δάνειο στο δάνειο προχωρεί η οικονομία. Ξεπουλήθηκε  και θα ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία-σήμερα τα αεροδρόμια και τα λιμάνια και τα τραίνα, αύριο μπορεί να μας ζητήσουν το θαλάσσιο μέτωπο της  Πάτρας, (λες κ.Τζανάκο να πάθουμε και τέτοιο κακό ;) μεθαύριο να μας ζητήσουν τη γυναίκα μας (μεταξύ μας αυτή ας την πάρουν να μάθουν τι εστί βερίκοκο) και όλα αυτά γιατί; Για το καλό σου  Λαέ μου –Λαέ μου!!!
                   Σταύρος Ιντζεγιαννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: