Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Γνωμη 8/8/15




                                                                                          ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
   
      ΕΥΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΘΛΑΣΜΕΝΕΣ

    Ζούμε σε μια περίεργη χώρα και σε μια  περίεργη εποχή με μια περίεργη κυβέρνηση αριστερή που την καταψηφίζουν οι… αριστεροί  αλλά τη στηρίζουν οι δεξιοί και  που ο εισηγητής  του νόμου, υπογραμμίζει, ότι ο ίδιος,  δεν πιστεύει, αυτό που προτείνει στους άλλους. Και μετά βγαίνει ο Λεωτσάκος και λέει ότι η ενότητα στον Σύριζα είναι αδιαπραγμάτευτη διότι μπορεί ως κόμμα να είμαστε  χωρισμένοι αλλά είμαστε ενωμένοι ως κυβέρνηση. Άρα …ζήτω η εξουσία!!!
   Μυστήρια πράγματα που ξεφεύγουν από τη λογική και εκτείνονται στη σφαίρα του παράλογου για να αποδειχθεί ότι η ζωή δεν πορεύεται  με την ευθεία αλλά με τις τεθλασμένες .Σε  απλοελληνικά οι κόκκινες γραμμές είναι καλές για να μαζεύουν ψήφους  αλλά από εκεί και πέρα μοιάζουν με τους όρκους των γυναικών. Ορκίζονται ότι είναι πιστές για να υπερασπιστούν την απιστία τους  (Σιδηρά Διαθήκη-Δημητρακόπουλος)
   Έφτιαξε ο Χότζας ένα φούρνο. Περνάει ο γραμματικός του Βεζύρη του βάζει τις φωνές. Έπρεπε η πόρτα να βλέπει στην Ανατολή. Γύρισε τον γρήγορα. Τον γυρίζει ο Χότζας να βλέπει ανατολικά, αλλά περνάει ο ίδιος ο Βεζύρης τον  επιτιμά. Ντροπή Χότζα να κοιτάζεις τον Προφήτη με τόσο πεζό τρόπο .Γύρισέ τον να βλέπει  νότια. Τον ξαναγυρίζει ο χότζας να βλέπει νότια αλλά περνάει ο Καντής και τραβάει τα γένια του. Βρε μπουνταλά κατά την Ανατολή έπρεπε να βλέπει ο φούρνος να θυμίζει ότι τη ζωή τη  χρωστάμε στον Μωάμεθ. Απάνω που τον ξαναγύριζε τον βλέπει ένας γείτονας.: Ε, γείτονα χότζα τι φούρνος είναι αυτός που τον γυρίζεις διαρκώς όπως σου λέει ο καθένας.
 - Αμ δεν είναι φούρνος  γείτονα. Είναι ανεμόμυλος !
   Ανεμόμυλος και η πολιτική μας ζωή τον τελευταίο καιρό όπου κανείς πια δεν ξέρει ποιοι είναι κυβερνητικοί και ποιοι αντιπολίτευση. «Και  έστε η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης» λέει το ευαγγέλιο για να αποδειχθεί αυτό που συνέβη σε δικαστήριο της Πάτρας στη δεκαετία  του `30΄
   Σε υπόθεση διαζυγίου η ιστορία. Εξηγεί η  αιτούσα διαζύγιο. Κύριε Πρόεδρε τον έβλεπα δυο μέτρα άντρουκλα και φανταζόμουνα ότι…καταλαβαίνετε πώς να το πω, ότι… τέλος πάντων…υπέθετα , μου λέγανε και οι φίλες μου «τυχερή  ε τυχερή θα καλοπεράσεις ποια τη χάρη σου» άλλα κύριε πρόεδρε, για σκεφθείτε, με το ζόρι τόσο-και έδειξε  με το μικρό δαχτυλάκι της-πως θα ζήσω η καψερή!!!
   Τι λέγαμε παραπάνω; Άλλο οι κόκκινες γραμμές που σημαίνει καλές προθέσεις και άλλο οι τεθλασμένες που σημαίνει συμβιβάζομαι και                  με τις οποίες κυβερνιέται ένας τόπος. 
   Στην Αρτα το συμβάν προ μηνός. Χώρισε τον  άντρα της κοινή και … «δολία» συναινέσει  για να παντρευτεί με πολιτικό γάμο τον…πεθερό της προκειμένου να πάρει τη σύνταξή του που δεν ήταν και ευκαταφρόνητη. Ατσίδα το ζευγάρι –αθάνατε Έλληνα- χώρισαν δήθεν για να τηρηθεί το γράμμα του νόμου –στην πραγματικότητα δεν έπαψαν να συζούν-και ο πεθερός έγινε και σύζυγος όποτε ο άντρας της έγινε γιος της !
     Κατακριτέον ; καθόλου .Σε εποχή ανεργίας βρισκόμαστε. Πενία γαρ  κομπίνας κατεργάζεται!!! και μετά μου λέτε αν ο Έλληνας θα επιζήσει εντός μια χαζοβιόλας Ευρώπης! Το σωστό είναι να λέμε, πως θα επιζήσει η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα.
  Ωραία και έξυπνη ή «φτιάξη» και θα δούλευε μέχρι τέλους  ρολόι αν…Αν ο πεθερός που φαίνεται το έλεγε η καρδούλα του ύστερα από δυο μήνες –ήταν κι αυτή ολίγον…τσαλαφή και τριγύριζε σινάμενη-κουνάμενη μια στο ισόγειο  του πεθερού και μια στον όροφο του  τέως συζύγου-δεν ζητούσε  να απολαύσει τα όσα  δυνάμει του νόμου δικαιούται ο σύζυγος.
  -Ρε πατέρα δε ντρέπεσαι να θες να πλαγιάσεις με τη…γυναίκα μου;
  -Ποια γυναίκα σου; Τη γυναίκα μου θες να πεις. Εσύ να ντραπείς που θες να κρεβατώνεσαι με  τη …μάνα σου.
  Διότι βλέπετε η περί ης ο λόγος ως σύζυγος του πατρός  βρέθηκε μητριά του τέως συζύγου και άρα άντε να βρεις άκρη που ο πατέρας απειλεί να ζητήσει διαζύγιο αν δεν ξαπλώσει και του παραχωρήσει  τα δικαιώματά του!!!
   Ευθεία ; Τεθλασμένη; Όπως το πάρετε αλλά το σίγουρο είναι ότι η ζωή δεν  περπατάει με κόκκινες γραμμές αλλά με τεθλασμένες!!!
                   Σταύρος Ιντζεγιαννης











Δεν υπάρχουν σχόλια: