Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΓΝΩΜΗ 3/10/15




                                        ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
     ΣΤΟΝ ΑΡΗ !

      Επιβεβαιώθηκε  από την ΝΑΣΑ η ύπαρξη νερού στον Άρη, που δημιουργεί ελπίδες για την ύπαρξη ζωής στον πλανήτη αυτόν, ο οποίος  είναι και ο  δεύτερος κοντινότερος σε μας, καθώς απέχει ΜΟΛΙΣ 6 ΜΗΝΕΣ με διαστημόπλοιο! Ένα τίποτα δηλαδή. Αν σκεφτείτε ότι οι ΄Ελληνες είμαστε οι ταχύτεροι άνθρωποι στον κόσμο. Απόδειξη ότι ένα Κινεζάκι, ένα Αμερικανάκι κι ένα Ελληνόπουλο συζητούν για την πρόοδο της επιστήμης στη  χώρα τους .Εμείς λέει το Κινεζάκι έχουμε τα ταχύτερα τρένα στον κόσμο. Να σκεφτείτε ότι ο πατέρας μου δουλεύει 1000 χιλιόμετρα μακριά, σχολάει στις 3 και στις 4 τρώμε. Αυτό δεν είναι τίποτε λέει το Αμερικανάκι. Εμένα ο πατέρας μου δουλεύει στη ΝΑΣΑ, στο φεγγάρι, σχολάει στις  5 το απόγευμα και στις  5 και μισή με το διαστημόπλοιο καθόμαστε να φάμε. Σιγά το πράμα  λέει το Ελληνόπουλο. Εμένα ο πατέρας μου είναι Δημόσιος Υπάλληλος, σχολάει  στις 3 και στις 2.30΄έχουμε φάει κι όλας !!!
    Αργά τη νύχτα κυβερνητικός παράγων διέψευσε την είδηση ότι κυβερνητικό κλιμάκιο αναχωρεί για τον  Άρη προκειμένου να συναντήσει Αρειανούς παράγοντες για  επενδύσεις, ενώ το Υπουργείο οικονομικών  μελετά τη φορολογία με ειδικό Φ.Π.Α για τα εισιτήρια των διαστημικών λεωφορείων αναζητώντας ισοδύναμα για το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.
   Ο πλανήτης Άρης είναι ο τέταρτος σε απόσταση από τον Ήλιο πλανήτης και ονομάζεται  και κόκκινος πλανήτης, όνομα που  πήρε φαντάζομαι, από  τον Άρη  (Βελουχιώτη) ο οποίος ήταν ο αρχηγός των ενόπλων ομάδων του Κ.Κ Ε- Κόκκινο γλυκό μου χρώμα.
   Οι επιστήμονες  θεωρούν τον  Άρη ως γήινο πλανήτη διότι έχει  όλα τα χαρακτηριστικά της γης μας. Κρατήρες , ηφαίστεια, κοιλάδες , ερήμους πολικές  εκτάσεις με πάγους ακόμη και δορυφόρους όπως και η κυβέρνηση τους ΑΝΕΛ. Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι αν διαθέτει και το ίδιο φορολογικό σύστημα κι αυτό δυσχεραίνει την διαπραγματευτική ομάδα δεδομένο ότι η Τρόικα δεν δέχεται ως ισοδύναμα την πιθανή εκμετάλλευση του από την Ελλάδα.
   Η ονομασία του πλανήτη « ΑΡΗΣ » προέρχεται από τον Ολύμπιο  Θεό του πολέμου και είναι ο πρώτος εξερευνημένος  λόγω της κοντινής αποστάσεως πλανήτης, καθώς είναι και εύκολα προσεγγίσημος.(Ωστόσο λέγεται ότι έχουν τσακιστεί δεκάδες διαστημόπλοια κατά την προσεδάφισή τους  και τα οποία βέβαια δεν ανακοινώνονται )  Θεωρείται ότι δημιουργήθηκε προ 4,5 δισεκατομμυρίων  ετών , χρονικό διάστημα που θεωρείται μηδαμινό μπροστά στην αιωνιότητα .Για να καταλάβετε τι σημαίνει αιωνιότητα να  έχετε υπ` όψη σας ότι αυτή έχει υπολογιστεί ως εξής :
  Στη μέση του Ατλαντικού, υπάρχει ένας βράχος από γρανίτη  4 μέτρα ψηλός, 4 πλατύς και  4 μακρύς. Δηλαδή ένας  γρανίτινος κύβος 4Χ4Χ4 .Κάθε χίλια( 1000) χρόνια ένα μικρό αποδημητικό πουλάκι περνώντας από εκεί κάθεται στον βράχο να ξεκουραστεί για μερικά δευτερόλεπτα και ξύνει το ράμφος  στον βράχο. Όταν ο γρανίτης  αυτός ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΙΩΣΕΙ από το ξύσιμο που του κάνει το ράμφος του πουλιού, τότε ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ από την αιωνιότητα.
   Μία ακόμη ομοιότητα του πλανήτη,  με μας, είναι ότι υπάρχει ο κρατήρας HELLAS BASIN πράγμα που παραπέμπει ευθέως σε Ελληνική συγγένεια πέρα από τα ονόματα Άρης - Όλυμπος  καθαρά Ελληνικά κι αυτά και από τα οποία προκύπτει ότι έχουμε δικαιώματα εκμετάλλευσης και  αποικισμού.
   Άλλωστε οι Έλληνες υπήρξαν οι πρώτοι αποικιστές της ιστορίας, μέχρι που διάβαζα κάποτε πως ο παππούς του Χριστόφορου Κολόμβου που έζησε το 1030 (δηλαδή 14 γενεές πριν) ήταν Έλληνας και μάλιστα Πατρινός, απόδειξη ότι στο Μαρκάτο υπήρχε η περίφημη ταβέρνα του Κολόμβου διάσημη για τον πατσά της που συγκέντρωνε γνωστούς ξενύχτηδες Πατρινούς.
  Το γεγονός παραμένει ότι ο άνθρωπος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα έχει μέσα του την ασίγαστη δίψα να  εξερευνήσει. Να μάθει. Να δει. Να γνωρίσει. Ένα από τα πρώτα τραγούδια που κυκλοφόρησαν μετά την κατοχή έλεγε. «Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, σε κάποια μέρη που δεν ξέρει ούτε ο νους // να βγούμε λίγο απ` της ζωής την καταιγίδα και να γνωρίσουμε καινούργιους Ουρανούς.!!
  Καινούργιους Ουρανούς λοιπόν .Στον Άρη…στον Άρη !!!
                    Σταύρος Ιντζεγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: