Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΓΝΩΜΗ



                                                           

                                                            ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
      ΕΛΛΑΔΑ 2015 μ.Χ
       
   Τελικά λύθηκε η απορία. Όλη η κακοδαιμονία των τελευταίων χρόνων που ταλανίζει την Ελλάδα από τη μεταπολίτευση και εδώ οφείλετε σε ένα μόνο γεγονός. Δεν είχαμε κατοχυρώσει δια νόμου το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων.
  Ύστερα από μακροχρόνιες συσκέψεις και συμβουλές ειδικών και ανίδεων, ομαλών και ανωμάλων  μέχρι και καφετζούδες  (πήγα σε μάγισσες να βρω τα μαγιοβότανα που λέει το τραγούδι )η κυβέρνηση  κατάλαβε ότι για να γλιτώσουμε  από τα  όσα  στραβά και ανάποδα συμβαίνουν σ` αυτόν τον τόπο (Δάνεια, μνημόνια, συντάξεις ασφαλιστικό προσφυγικό και άλλα πολλά) παρά την καλή της θέλησή και τις προσπάθειες που καταβάλλει, είναι να κατοχυρωθεί δια νόμου, η συμβίωση των ομοφυλόφιλων
   Συναχθείσα λοιπόν η βουλή εν πλήρη απαρτία, ακούσασα του εισηγητή ο οποίος  ανέλυσε τις αρετές της ομοφυλοφιλίας και των εξ αυτής  αγαθών δια το κράτος , υπεραμυνόμενος του γεγονότος ότι η πάσα ομοφυλόφιλος Ευρώπη διάγει υπό καθεστώς πανηδονισμού και άρα θεωρούμεθα καθυστερημένοι, κοινώς μούχλα! Ακόμη δε ανεφέρθη  και εις το γεγονός, ότι προσβάλλει την ελευθερία του ατόμου να διαλέξει το κρεβάτωμά του και αποφάσισε δια ψήφων 194 την πλήρη αποχαλίνωση του ιδιωτικού βίου και άρα να ζήσουν αυτοί καλά και  εμείς οι μη αδελφές όπως – όπως!
   Και ακούστηκε ευθύς από τα θεωρεία φωνή μεγάλη  σφόδρα και λίαν ενθουσιώδης από το κόμμα των πανηδονιστών  λέγουσα. «Καλέ και του χρόνου το κόμμα στη βουλή» !!!          
   Όπως μάλιστα ανέφερε ο κ Πρωθυπουργός, ζούμε μια μεγάλη ημέρα, διότι η βουλή  εψήφισε τη σωτηρία της πατρίδος και όπου εκατοντάδες χιλιάδων (sic)-  μάλιστα όπως το ακούσαμε και το γράφω- εκατοντάδες χιλιάδων !!!-συμπολίτες μας θα λύσουν το πρόβλημά τους και άρα λέω εγώ θα μπορούν ελεύθερα στις καινούργιες ταυτότητες να δηλώνουν : Γεώργιος Πι …Όνομα συζύγου Χρηστάρας !( να πω την αλήθεια εντυπωσιάστηκα. Δε φανταζόμουνα ότι είναι τόσοι πολλοί-μάλλον τόσες πολλές –οι αδελφές Για σκέψου…!!!) Έτσι εξηγείται ότι ο σύλλογος συμβολαιογράφων αποφάσισε να μένουν τα συμβολαιογραφία ανοικτά και τις Κυριακές, για να προλάβουν τη ζήτηση από τις εκατοντάδες χιλιάδων, που θα σπεύσουν να υπογράψουν το σύμφωνο συμβίωσης.
    Και έγινε στα θεωρεία όπως  είδαμε, το έλα να δεις κι έλα να φιληθούμε! Και αγκαλιάστηκαν περιπαθώς και φιλιόντανε στόμα με στόμα  και μουστάκι με μουστάκι.   
    Ωστόσο  να προλάβω να δηλώσω προς αποφυγήν παρανοήσεως, ότι εκ μέρους μου ουδέν σχόλιον. Δεν κατηγορώ κανέναν Είναι ελεύθερος ο καθένας ( Είναι; Αυτό σηκώνει κουβέντα) να ορίζει τα του οίκου του ή μάλλον τα του παντελονιού του. Απορώ πάντως : Ο κ Μητσοτάκης, ψηφίζοντας ναι,  αυτό εννοούσε λέγοντας ότι θα αναμορφώσει τη Νέα Δημοκρατία ;
    Κι ακόμη να  δηλώσω, ότι το χρονογράφημα, στην παρούσα περίπτωση δεν επέχει τη θέση κριτικής, αλλά απλώς της καταγραφής του γεγονότος , ώστε να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικό χρόνο ως εργαλείο χαρακτηριστικό της Ελλάδος στο έτος 2015 μ.Χ δι ο και επικρίνει το να χτυπάνε καμπάνες και να αναρτούν πανώ. Όσο για τα ντυμένα παπαδοπαίδια, που είδαμε, κάποιος εισαγγελέας θα πρέπει να τους μάθει ότι, συμφωνείς ή όχι, το ράσο στην Ελλάδα είναι τιμημένο και δεν επιτρέπεται σε κανένα ανιστόρητο και ανίερο νεαρό να το διακωμωδεί! Οι ακραίες  συμπεριφορές σε καμιά περίπτωση δεν ωφέλησαν κανέναν.
  Πάντως μου φαίνεται –δεν παίρνω και όρκο βέβαια-ότι την ώρα που φιλιόντανε στα θεωρεία, ο κ Πρωθυπουργός τον οποίον τιμώ ως  πρόσωπο και σέβομαι ως θώκο –μου φάνηκε -πως βλέποντάς τους στα θεωρεία να φιλούνται έκανε μια γκριμάτσα σιχαμάρας. Και δεν είναι περίεργο, γιατί εμείς , εκεί πάνω στα Τζουμέρκα (από εκεί κι εγώ, πατριωτάκη ) κάτι τέτοια τα λέμε με μια λέξη που- Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου- δε γράφετε εδώ !!!
   Όσο για το πια θα είναι η συνέχεια, είδομεν ! Διότι το πανό έξω από τη βουλή έγραφε. Αυτά είναι μόνο η αρχή, Γάμος και υιοθεσία η συνέχεια.
 Μόνο που ο Παλαμάς φωνάζει από τον τάφο του : Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι , οι νεκροί!!!
                                          Σταύρος Ιντζεγιάννης
    
  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: