Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΓΝΩΜΗ 18 / 3 / 2016


                                                                                        ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

     ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΣΕΞ

 

    Γνωστός ηθοποιός  που έχει προ πολλού διαβεί τον Ρουβίκωνα τον 80 ετών, άρτι νυμφευθείς, δήλωσε ότι σκοπεύει να κάνει και παιδί  με την κατά τα 40 χρόνια νεότερή του σύζυγο η οποία συμφωνεί και υπερθεματίζει, διότι δεν έχει σημασία τι λέει ο κόσμος, σημασία έχει ότι διαιωνίζονται τα κληρονομικά  δικαιώματα του  μέλλοντος μακαρίτη και άρα όλα καλά και ωραία. Βέβαια οι ειδήσεις ( δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη η λογοκρισία των τεσσάρων καναλιών)  δεν διευκρινίζουν αν  πρόκειται να χρησιμοποιηθεί  καταψυγμένο σπέρμα  πράγμα  που συνηθίζεται στην Αμερική. Κρύο πράγμα  θα σκεφθείτε το καταψυγμένο αλλά έτσι κι αλλιώς όλο κατεψυγμένα  τρώμε, άσε που μπορεί να το ζεστάνουν κιόλας στο φούρνο των μικροκυμάτων.

   -Καίει…αγάπη μου άστο λίγο να κρυώσει !

   Θα μου πείτε εδώ ο κόσμος καίγεται κι εγώ ασχολούμαι με κάτι  τέτοια. Έλα ντε. Τόσο μυαλό κι εγώ!

    Στην Ειδομένη η πολιτισμένη Ευρώπη έχει χάσει και τα υπόλοιπα της πάλαι ποτέ αξιοπρέπειάς της, καθώς  Κύριος  οίδε ποια ανομολόγητα συμφέροντα συνωμοτούν μέσα στη λάσπη, το κρύο και τη βροχή με την εκμετάλλευση της ανθρώπινης ζωής και του πόνου αδιάφοροι αν ο θάνατος καλείται να δώσει τη λύση. Κι ακόμη ξεχνώντας ότι  σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις χάνεται συχνά ο έλεγχος και η πέτρα που έριξες στον ουρανό γυρίζει και σε χτυπάει. Παρ` όλα αυτά, η Ελλάδα για μια ακόμη φορά σε ένα πρωτοφανή συναγερμό αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας διδάσκει - έστω σε κάποια παράφραση- σε όλον τον κόσμο το λόγο του Παλαμά :Η μεγαλοσύνη στα έθνη δε μετριέται με το …χρήμα , με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και τη φιλαλληλία!   

    Στον Πειραιά οι Μουσουλμάνοι πρόσφυγες,  άλλοι μαχαιρώνονται για μια φέτα ψωμί κι άλλοι  επιστρέφουν το φαγητό, διότι αρνούνται να «μαγαριστούν» με χοιρινό. Αλλάχ- Αλλάχ. Βρίσκεις  άκρη ;

  Ο κύριος Μουζάλας Υπουργός μετανάστευσης –δηλαδή καθ ύλην αρμόδιος- ονόμασε Μακεδονία, τα Σκόπια, κάνοντας φραστικό λάθος,  αγνοώντας όμως προφανώς,  ότι τρία πράγματα δε γυρίζουν πίσω. Ο χρόνος που πέρασε, η πέτρα που έριξες και τα λόγια που είπες ( Ήδη οι Σκοπιανοί το έχουν κάνει σημαία τους στο διαδίκτυο υπογραμμίζοντας ότι αφού και ο Υπουργός τους ονομάζει Μακεδονία και ο πρωθυπουργός τον στήριξε αντί να τον στείλει στην… Ειδομένη,  τι άλλην χρείαν μαρτυρίας έχουμε)  Όταν μάλιστα έχουμε τη θύραθεν παιδεία της αρχαίας  σοφίας : Σιγάν κρείττων του λαλείν. Το έλεγαν άλλωστε και οι πατεράδες μας με τα απλά Ελληνικά τους. Δέκα να σκέφτεσαι και μία να μιλάς, όταν μάλιστα  είσαι Υπουργός και ξέρεις ότι βρίσκεσαι σε λάκο Ευρωπαίων λεόντων, που ευκαιρία ψάχνουν να σε κατασπαράξου .Η  γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει, έλεγε η συγχωρημένη.

    Ο Καμένος- ο… καϋμένος- απειλεί να παραιτηθεί άλλα  δεν τον αφήνει η καρέκλα, μ`όλο   που και αυτόν τον  εκθέτουν τα μεγάλα  λόγια. Μεγάλη μπουκιά να τρως  λέει η λαϊκή σοφία , μεγάλο λόγο να μη λες. Τι τους ήθελε τους λεονταρισμούς. Κάνεις τον κόκορα αλλά όταν έχεις το κοτέτσι γεμάτο και το λειρί κατακόκκινο. Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος .Εκτός κι αν πρόκειται  για τη «βρώμα» που κυκλοφορεί στα τουίτερ ( προσωπικά δεν το πιστεύω) ότι πρόκειται για το γνωστό  στρίβειν δια του αρραβώνος .Λες; 

   Το ΔΝΤ από την άλλη μεριά επιμένει, με τα αφορολόγητα και τις περικοπές, να κάνει τους φτωχούς –φτωχότερους, με την αιτιολογία  « αφού έτσι κι έτσι μάθανε στη φτώχεια  τι έχουν να χάσουν;» Είναι κι αυτό μια άποψη. Σου λένε οι άνθρωποι, τι να φάτε ψωμί κι ελιές ,τι να φάτε σκέτο κρεμμύδι. Κι αν  είναι να πεθάνεις για την Ελλάδα, θεία η δάφνη μια φορά κινείς πεθαίνει!!!

  Και μέσα σε όλα αυτά που ο κόσμος γύρω μου χάνεται , εγώ ασχολούμαι με το αν θα χρησιμοποιήσει ο …(να μη λέμε όνόματα) κατεψυγμένο σπέρμα η φρέσκο, ε;

  Τι να σας πω, έχετε δίκιο. Αλλά έτσι που καταντήσαμε μαύρο στο μαύρο χρειάζεται κι ένα μικρό διάλειμμα χαράς, έτσι για να ξασπρίσουμε τη μαύρη πίκρα μας!!!

                                         Σταύρος Ιντζεγιάννης     

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: