Πέμπτη 26 Μαΐου 2016


 

                                                                       ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ                                

 

   ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

 

   Χριστός Ανέστη –Αληθώς

   Σαράντα μέρες οι ευχές στην Ελλάδα και άρα είμαστε εντός προθεσμίας. Χρόνια καλά λοιπόν και αν είναι και πολλά ακόμη καλύτερα. Ποιός στραβός δε θέλει το φως του;   

  Ξώλαμπρα  καθώς έλεγε η θεια-Λάμπρω, πολεμάμε να βρούμε την ησυχία μας και αφήνοντας κατά μέρος δευτερεύοντα  θέματα να ασχοληθούμε  με κάτι σοβαρό. Διότι τι ενδιαφέρον μπορεί να παρουσιάζει  το ασφαλιστικό για παράδειγμα .Τη γενιά μου –για παράδειγμα-που βρίσκεται στην τέταρτη σειρά εφεδρείας του ασφαλιστικού το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μη κόψουν τα έξοδα κηδείας. Να μη μας πάνε και με το κάρο της Δημαρχείς ε !

   Άλλωστε αν είσαι νέος, μέχρι τα 67, ποιος ζει ποιος πεθαίνει. Θα έχουν περάσει και η πρώτη φορά αριστερά και η δεύτερη δεξιά και ποιος ξέρει τι κεραμίδα θα έχει πέσει στα κεφάλια σας. Θα έχουν αλλάξει κυβερνήσεις επί κυβερνήσεων και νόμοι επί νόμων. Άσε που μέχρι τότε θα παίρνουν σύνταξη στα …80!

   Απορώ λοιπόν πως ο κόσμος  ασχολείται με θέματα χωρίς ουσία όπως το φορολογικό ή η  περικοπή των συντάξεων αφού ο Κατρούγκαλος βεβαιώνει ότι δεν  πρόκειται να γίνει καμία περικοπή, απλώς θα γίνουν …μειώσεις! Ε και; Χαράς στα μπρόκολα που λέει κι ο Μηνάς. Τι τον νοιάζει αυτόν. Λες και θα είναι και  αύριο Υπουργός; Εμού παρελθόντος σκέφτεται  γαία πυρί μιχθείτω. Απλοελληνικά  ας πάει και το παλιάμπελο.

  Με το δίκιο του απορεί και  ο κ. Πρωθυπουργός: Γιατί απεργείτε  βρε ζωντόβολα  -λέει- αφού τα  δύσκολα πέρασαν, από εδώ και πέρα έχουμε άνοιξη. Ψέματα θα σας πω;

   Βρίσκω λοιπόν άστοχο το ότι διαμαρτύρεται και απεργεί όλη η Ελλάδα. Κατά μια πληροφορία μάλιστα σκέφτεται να απεργήσει και η κυρία Γεροβασίλη διότι με σύνταξη 315 στα 67 της χρόνια (΄Υστερα από τριάντα  χρόνια δηλαδή) δε συμφέρει να είσαι ούτε υπουργός! Γι αυτό λέω μην ασχολείστε με τέτοια θέματα χωρίς ουσία, Αυτά αφορούν τον λαουτζίκο. Η κοινωνία μας  έχει αυτή τη στιγμή σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί. Θέματα που αφορούν την επιβίωσή μας ως έθνος και την κληρονομιά  που θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές. Γι αυτό η στήλη αποφάσισε από εδώ και πέρα να ασχολείται μόνο με  θέματα όπως αυτό που αποκάλυψε η στατιστική υπηρεσία.

  Ιδού : Τέσσερις  στους πέντε  άνδρες απατούν τη γυναίκα τους (χωρίς να υπολογίζονται οι αδερφές) ενώ τρεις γυναίκες στις πέντε απατούν τον άντρα τους.(Σα δεν ντρέπονται! Ακούς  εκεί;)

   Το θέμα αν το σκεφτείτε είναι σοβαρό. Διότι όπως καταλαβαίνεται άλλο να απατάς εσύ τη γυναίκα σου και άλλο να σε απατά  αυτή και μάλιστα με τον καλύτερό σου φίλο όπως λένε οι στατιστικές !

   Πήγε ο Φώντας στο δικαστήριο  διότι έδειρε εν μέση οδώ τον φίλο της… φίλης του.

  Διότι κύριε πρόεδρε –απολογήθηκε  στο δικαστήριο-το  να  απατά τον άντρα της με εμένα, τέλος πάντων κάπως τρώγεται, συνηθισμένα πράγματα, αλλά να  απατά και  εμένα με άλλον, ε, αυτό δεν το θέλει ούτε ο Θεός ούτε ο Διάβολος.

  Καλά, απόρησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, λογικό ο Θεός να μην  το θέλει, αλλά ο διάβολος γιατί να έχει αντίρρηση;

  -Και γιατί δεν έδερνες τη φίλη  σου, αντί να δείρεις αυτόν, επενέβη η πολιτική αγωγή. Οπότε ακούγεται  κάτω από το ακροατήριο μια γυναικεία φωνή. Για να κοπιάσει να σηκώσει χέρι και του δείχνω εγώ !!!

  Δηλαδή δε φτάνει που μας απατούν, αλλά δεν τολμάς να τους πεις και κουβέντα Είχε δίκιο ο παππούς - Θεος σ`χωρες` την άγια ψυχούλα του- « τη γυναίκα πρέπει κάθε βράδι να τη χαϊδεύεις και κάθε πρωί να τη δέρνεις»!

  Οι  παλαιότεροι θα θυμούνται το σούσουρο που είχε γίνει στην Πάτρα γύρω στο 1967 ή 68 δε θυμάμαι ακριβώς. Γνωστή κοσμική κυρία μόλις τις έτρωγε από τον άντρα της, κατέβαινε κάτω και έκανε έρωτα με τον πρώτο νεαρό που εύρισκε μπροστά της στο λεβητοστάσιο της πολυκατοικίας. Φυσικά το πήρε χαμπάρι ο άντρας της και έξαλος αναγκάστηκε να…

-Να τη χωρίσει ;

  Όχι δα. Απλώς αναγκάστηκε να… κλειδώσει το λεβητοστάσιο !!!

   Σταύρος Ιντζεγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: