Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΝΩΜΗ 12 / /9 / 16



                                                            ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
    ΧΗΡΕΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

   Υπερτερεί η ανδρική θνησιμότητα, διαβάζω στο διαδύκτιο, όπου κυκλοφορούν πολλά περίεργα αλλά και ενδιαφέροντα.   Σιγά το νέο. Ο κόσμος γεμάτος χήρες. Χτύπα ξύλο.
    -Συλλυπητήρια Ανδρομάχη μου  
   - Τι συλλυπητήρια μωρή, που πέθανε ο σκατόψυχος χωρίς να κάνει τη διαθήκη του και θα`ρθουν τώρα οι αδερφές του να μου ζητάνε μερίδιο!
   Σχετική έρευνα δείχνει ότι η ανδρική θνησιμότητα κυρίως γύρω στα  60-65 ετών είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των γυναικών. Γι αυτό η Κλημεντίνη στα 60 της ψάχνει για.. τεκνό (!) . Να παντρευτώ νέον λέει να φτουράει. Τον μεγάλο τι να τον κάνω ; Να του βάζω θερμοφόρες  για τα αρθριτικά ;
  Ποιο ανθεκτικές οι γυναίκες λένε οι επιστήμονες, διότι οι γυναίκες εκτονώνονται, ενώ στις πρώτες αιτίες θανάτου των ανδρών αναφέρονται  και τα τροχαία ατυχήματα. Το διαβάσαμε προ καιρού. Σκοτώθηκε ο οδηγός, τραυματίστηκε  ελαφρά η γυναίκα του.
   -Καλά να πάθει. Γιατί δεν έβαζε τη γυναίκα να οδηγεί, να... γλυτώσει αυτός !
    Στα καρδιακά νοσήματα, αναφέρεται ιδιαίτερα  η ανδρική θνησιμότητα. Παίρνει ο άλλος το βιάγκρα με τη χούφτα, γιατί μετά τη ερωμένη του, τον περιμένει και η σύζυγος, να εκτελέσει τα εκ του νόμου συζυγικά του καθήκοντα Με το δίκιο της κι αυτή !
  Τι να κάνει ο άνθρωπος; Δεύτερο βιάγκρα μέσα σε τέσσερες ώρες  και ...έχετε γεια βρυσούλες και σεις κοντές ραχούλες. Άσε που σε συγκρίνει κιόλας :. « Άντε καϋμένε Κωστάκη, ούτε μια φορά το μήνα. Τι κακό που με βρήκε,  ενώ ο άντρας της κουμπάρας μας της Χρυσάνθης  κάθε βράδυ σου λέει. Ακούς, κάθε βράδυ!!!»
   Κάποτε υπήρχε η δικαιολογία « Ήμουνα στο συμβούλιο και άργησα» .Θεμιτή η αργοπορία, συμβούλιο είναι αυτό και όσο και να πεις βολευόμαστε γιατί στο κόλπο όλοι, -ο ένας δικαιολογούσε  τον άλλον- κάθε τρεις και λίγο ...έχω συμβούλιο. Τώρα με τα κινητά σε βρίσκει  στο άψε, σβήσε.
 -Που είσαι  Γιώργο μου  ;
 -Στα...Ψηλαλώνια με τον... Λεωνίδα
 -Α, ναι ; Για δώσε μου τον να του πω κάτι που θέλω να πει στη γυναίκα του !Τι λένε εδώ ; Υπογλώσσιο γρήγορα. Τώρα μάλιστα με τη νέα γενιά των κινητών, θα μπορεί –λένε-  και να σε βλέπει που είσαι. Άντε να της πεις « είμαι στο συνεργείο να φτιάξω τα φρένα»
  -Βρε δεν τα αφήνεις αυτά σαρδανάπαλε αφού σε βλέπω  στην καφετέρια  με τη ζωντοχήρα  απέναντι, που αν την πετύχω την ξεμάλιασσα !!!Σε πιάνει η καρδιά σου ή όχι; 
   Κάτι τέτοια – λένε οι ντόκτορες ,επιβαρύνουν τη υγεία των ανδρών και  σε διαγράφουν από τον κατάλογο των ζώντων  για να γραφείς στο…τεθνεώτων μια ώρα γρηγορότερα.  Χώρια που σε όλα αυτά πρέπει να προστεθούν και οι οικογενειακοί καυγάδες που μετράνε περισσότερο στον ψυχισμό του άντρα και σου ανεβάζουν τους καρδιακούς  παλμούς  στα 130.  Είμαστε και ευαίσθητοι γαμώτο μου!!!
  Η  γυναίκα μόλις φύγει ο άντρας παίρνει στο τηλέφωνο τη φίλη ή την αδερφή της και εκτονώνεται βρίζοντάς τον. Τον σπαγκοραμμένο, τον μπήξε  τον δείξε.
   Μην είσαι ηλίθιος –συμβούλεψε ο Χρηστάρας τον Κωστάκη τον Β. Τράβα της δυο χαστούκια και να δεις πως κάθεται προσοχή .Σωστή η συμβουλή, αλλά την άλλη μέρα ήρθε ο φίλος στον καφενέ γεμάτος τσιρότα από τις γρατσουνιές της !
  Και κοντά σε όλα αυτά είναι και το οικονομικό που σε κολλάνε στον τοίχο γυναίκα και παιδιά!
 «Ο άλλος μωρέ παίρνει 2,500 το μήνα και συ να μη μπορείς να μας πας ούτε μέχρι τη Σαντορίνη ή τη Μύκονο να δούμε  πως ζει ο κόσμος, όλο στο  δε βγαίνουμε και δε βγαίνουμε. Κακομοίρη  ε κακομοίρη »! Να σου σπάει δηλαδή το ηθικό και να σου ανεβάζει την πίεση στο...30. « Θανόντα αιφνιδίως »– λέει η είδηση. Το γιατί παραλείπεται !!!
 Όλα αυτά λένε οι επιστήμονες,  συμβάλουν στην θνησιμότητα του ανδρικού φύλου, πολύ περισσότερο από της γυναίκας.  Γι αυτό η Κωστούλα του μπατζανάκη τον τρώγεται: « Κάνε τη διαθήκη σου Κώστα μου. Εξηντάρησες και δε ξέρεις τι μας βρίσκει». Βλαστημάς  ή όχι ;
                                                     Στ .Ιντζεγιάννης


Δεν υπάρχουν σχόλια: