Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΣ


       ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

 

     Επιτέλους. Χαράς ευαγγέλια. Ζήτω η Ελλάδα. Ζήτω η κυβέρνηση. Ζήτω ο Υπουργός !Απεκαλύφθη ότι για όλη την κακοδαιμονία που δέρνει τον τόπο, υπεύθυνη ήταν η πρωινή προσευχή στα σχολεία! Όσοι αναρωτιούνταν τι φταίει και ο τόπος παρά τις συγκινητικές προσπάθειες της κυβέρνησης δεν μπορεί να ορθοποδήσει και να αρχίσει μια νέα τάξη πραγμάτων έχουν ήδη την απάντηση. Η αιτία ήταν το «Πάτερ ημών» που λέγανε στα σχολεία κάθε πρωί! Κάνανε μάλιστα και το …σταυρό τους. Άκουσον = άκουσον!!!

    Ύστερα  από δύο χρόνια  μάταιης αναμονής και με ελπίδες που διαψεύστηκαν, με αμφίβολες υποσχέσεις και παλινωδίες , με την ανάκαμψη να μοιάζει όνειρο απατηλό, με τους μισθούς να μειώνονται, τις επικουρικές να  περικόπτονται, την ανεργία να μεγαλώνει και τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά τη άλλη, τον ΕΝΦΙΑ αντί να καταργηθεί να οριστικοποιείται  και τους νέους να μεταναστεύουν και μαζικά  μάθαμε επιτέλους  τι έφταιγε. Μάθαμε με ανακούφιση ότι  για όλα, μα για όλα υπαίτιος ήταν η πρωινή προσευχή στα σχολεία. Ήδη όπως δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός καταργήθηκε όπως και το μάθημα των θρησκευτικών. Έτσι αντί για προσευχή θα γίνεται «Πρωινή συγκέντρωση» όπου κατά την αντιπολίτευση θα διαβάζονται  αποσπάσματα από διάφορα ψυχοφελεί βιβλία, –προσωπικά δεν το πιστεύω- όπως  τα απομνημονεύματα μιας καμαριέρας ή το πασίγνωστο «κοιτάζοντας από την κλειδαρότρυπα» Το γνωστό Μπεστ σέλερ της δεκαετίας του 1940 !

    Από εδώ και μπρος  μπορούμε πια να ανασάνουμε ελεύθεροι από το «Πάτερ ημών»             το οποίο περιλαμβανε το αναχρονιστικό «Δως ημίν σήμερον» ( ενώ η κυβέρνηση όπως είναι γνωστό μάχεται για το μέλλον)  και το οποίο  εμπόδιζε την ανάπτυξη και οδηγούσε τη χώρα από το ένα μνημόνιο  (στο οποίο μας είχαν ρίξει οι προηγούμενοι, το σωστό να λέγεται) στο άλλο και από την μια Τρόικα  στην  άλλη… τερατόικα (σήμερα τους λέμε θεσμούς) Τη μια χειρότερη από την άλλη !

     Η αλήθεια  είναι πως αυτό ήταν δύσκολο να το φανταστεί κανείς . Και  κάτι με το Άγιος ό Θεός κάτι με το Άγιος ισχυρός  και  το πνεύμα το Άγιον, να το μπλοκάρισμα και να η ανάπτυξη  όλο να την υπόσχεται η κυβέρνηση και να μη τη βλέπουμε!

    Διότι όπως υποθέτω ό κ Υπουργός βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Τι θα πει Άγιος Ισχυρός. Δηλαδή ισχυρότερος από τον ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνάει και που διαθέτει 153 βουλευτές και έχει και καβάτζα τους 10 του Λεβέντη για μια ώρα ανάγκης ο μη γένοιτο. Από τη μια μεριά να έχεις τις ελπίδες σου στην κυβέρνηση και από την άλλη να παρακαλάς το Κύριο των Δυνάμεων ελέησον ημάς. Διότι σου λέει ο κ Υπουργός  με ποιούς είσαι τέλος πάντων με εμάς ή με τον «εν τοις Ουρανοίς; «Δυσίν Κυρίοις; εργάζεσθαι χαλεπόν»!!!

     Βέβαια είναι απορίας άξιον πως η κυβέρνηση που διαθέτει τόσους σοφούς  πολιτικούς , οικονομολόγους αναγνωρισμένου κύρους  και κοινωνικούς παράγοντες πρώτου μεγέθους με δυνατές προσβάσεις  στις  αριστερόστροφες ιδεολογικές καταβολές με διαρκείς επαφές στα συμβούλια των Ευρωπαϊκών  συμβουλίων με ιδιαίτερη επαφή με την κυρία Μέρκελ και τους διαφόρους  σοσιαλ-σοσιαλιστές της Ευρώπης ου μην και του τρίτου κόσμου, είναι περίεργο- επιμένω πως δεν το είχε αντιληφθεί τόσο καιρό και ανεχόντανε την οπισθοδρόμιση της χώρας κάνοντας σα σχολεία πρωινή προσευχή και να επιμένει  τον άρτον ημών  τον επιούσιον την ώρα που εμείς από ψωμί άλλο τίποτε. Και μάλιστα αντί  να λέει του Πρωθυπουργόν ημών διαφύλαξον να  λέει διαφύλαξον ημάς  λες και έχει καμιά αξία η ζωή να είσαι εσύ καλά κα να υποφέρει ο Υπουργός σου .Νομίζω;

   Ήδη καταργείται - για περισσότερη σιγουριά-και το μάθημα των θρησκευτικών διότι κατά τον κ Φίλη προπαγανδίζει την υπεροχή του Χριστού έναντι του Βούδα ή του Μωάμεθ .Και αντί να μαθαίνουμε στα σχολεία το αγαπάτε αλλήλους ή τους μακαρισμούς -μακάριοι οι ελεήμονες ότι ελεηθήσονται- θα μαθαίνουμε  το τι είπε ο Σιντάρτα ή το Κοράνι και ανάλογα με την περίσταση θα πηγαίνουμε πότε με τον έναν πότε με τον άλλον.

Υπό αυτάς τας συνθήκας μπορείται από εδώ και πέρα να κοιμάστε ήσυχοι. Η ανάκαμψη άρχισε

  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: