Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

γνωμη


                                                  ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
    13η  ΣΥΝΤΑΞΗ

   Χαράς ευαγγέλια ,Πετάει ο γάιδαρος ; Πετάει !Μάλιστα πετάει.  Άρα είχα δίκιο που έλεγα ότι « τα αδύνατα παρά τοις ανθρώποις δυνατά παρά τω ΣΥΡΙΖΑ» Το ακούσατε, το άκουσα, το άκουσε όλη η Ελλάδα και το καταγράψαμε και το κομποδέσαμε μάλιστα  για να είμαστε σίγουροι και  ζητωκραυγάσαμε.
   Θα δοθεί η 13η σύνταξη ανήγγειλε με  διάγγελμά του ο κ. Πρωθυπουργός  τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει έστω με μικρή – δύο ετών- καθυστέρηση «λόγω επειδή» η οικονομία μας ήταν …ανοικονόμητη. Όθεν ζητωκραυγάζω, ενθουσιάζομαι, χειροκροτώ και πηδάω (μη πάει ο νους σας στο σεξουαλικό. Αυτό ξεχάστέ το, είναι μια πονεμένη ιστορία) Πηδάω δηλαδή χοροπηδάω από τη χαρά μου. Όσοι πιστοί προσέλθετε!
    Μαθαίνω μάλιστα ότι  ήτανε προσωπική διαταγή του κ Τσίπρα, παρά τις αντιρρήσεις του κ Τσακαλώτου, ο οποίος του τράβηξε το μανίκι :Αρχηγέ πρόσεξε τι λες, δε βγαίνουμε.
 - Σιωπή  εσύ του είπε ο Αλέξης δεν ξέρεις από πολιτική Το ζητούμενο είναι όχι να βγούμε στα λεφτά αλλά… στους ψήφους!
   Βέβαια η παροιμία λέει « Αγίου κερί και μικρού παιδιού καλούδι μη τάξεις γιατί θα πρέπει να το ξεπληρώσεις». Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία που δεν ισχύει στην πολιτική όπου από αρχαιοτάτων χρόνων, άλλα υπόσχεσαι  άλλα εννοείς και άλλα κάνεις τελικά ή δεν τα κάνεις καθόλου!!!
   Κατόπιν τούτου, δικαιολογούμαι να χαίρω  εγκαρδίως, πρώτον διότι είμαι στη λίστα των δικαιούχων ονομαστικώς μάλιστα και από τους πρώτους και δεύτερον διότι επί τέλους θα πάρω μερικές  σοκολατίτσες στα εγγόνια μου, λόγω των ημερών, θα πάρω και δυο ζευγάρια κάλτσες δώρο στις κόρες μου. Άντε και ένα κυλοτάκι δώρο της Αριστέας μου (Πουλάνε στη λαϊκή της Πέμπτης 1 ευρώ τη μία τα μεγάλα μεγέθη  φάρδος αεροδρομίου)  και θέλω δε θέλω, θα πάρω και το δαχτυλίδι που ζητάει η… Φιφίκα (καλά άλλο να σας λέω και άλλο να τη βλέπεις ) και η οποία απειλεί αν δε φέρεις το δαχτυλίδι  να μη ξανάρθεις . «Τι είναι – λέει - 100 ευρώ  για σένα που παίρνεις 427 ευρώ σύνταξη. Θα σου περισσέψουν και άλλες 327 να περάσεις με την οικογένεια το μήνα» Σωστόν !!!
   Αν τα συνοψίσετε όλα αυτά και προσθέσετε τον αγώνα, τη σκληρή διαπραγμάτευση, την αγωνία του Τσακαλώτου, τα ξενύχτια και τα ταξίδια πήγαιν-έλα  θα δείτε ότι έχω δίκιο που αποφάσισα να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ δαγκωτό .Και αν μάλιστα καταργήσει και τον ΕΝΦΙΑ (δεν τον αφήνει ο Μοσκοβισί αλλιώς θα το είχε κάνει προ πολλού) τότε τον κάνω εικόνισμα και τον ανακηρύσσω πρωθυπουργό ισοβίως μέχρι την άνοιξη του 2017!
   Βέβαια όλα αυτά για να γίνουν πραγματικότητα, χρειάζεται  να αρθούμε –σημειώνουν οι κυβερνητικοί παράγοντες-όλοι οι Έλληνες στο ύψος των περιστάσεων και να βοηθήσουμε  αγόγγυστα και χωρίς αντιρρήσεις την κυβέρνηση  να εφαρμόσει  το πρόγραμμα των περικοπών συντάξεων,  επιδομάτων, αφορολογήτου, ανεργίας, αυξήσεως του Φ.Π.Α, υπερφορολόγισης πάντων και πασών  αποδεχόμενοι το δόγμα ότι υπεράνω  «Πατρός  τε και μητρός και των προγόνων απάντων… κυβέρνηση». Είναι ο μόνος τρόπος  να δούμε τα οφέλη της πρώτης φοράς αριστεράς!!!
      Η αλήθεια είναι ότι το διάγγελμα του πρωθυπουργού ενεργοποίησε τα ανακλαστικά της αντιπολίτευσης ,που αναρωτιέται  από προχτές. Βρε μπας και το λέει αλήθεια ή μας κάμει πλάκα .Διότι είναι γεγονός ότι η στροφή ΣΥΡΙΖΑ έφερε τα πάνω-κάτω σε μια εποχή που το Δ.Ν.Τ επικρέμαται σα δαμόκλειος σπάθη και που οι  Ευρωπαίοι  εταίροι μας βρίσκονται ενώπιον των προβλημάτων που δημιούργησε το αρνητικό  δημοψήφισμα στην Ιταλία.
   Από τη μια μεριά αναγγέλλονται ή δεν διαψεύδονται οι φήμες  για περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις  και από την άλλη η κυβέρνηση προαναγγέλλει  παροχές. Πως γίνεται, αναρωτιούνται  οι αναλυτές να τάζονται παροχές  σε μια εποχή που η  οικονομία δε δικαιολογεί τέτοια ανοίγματα, καθώς οι αριθμοί πιέζουν και τα ποσοστά αντιστέκονται .Άρα η πολιτική στροφή του κ Τσίπρα ή προϊδεάζει επερχόμενες εκλογές με τη λογική εγώ δίνω σήμερα και ελάτε εσείς αύριο να βγάλετε τα κάστανα από τη φωτιά ή σου δίνω σήμερα αυτά, που θα σουπάρω αύριο, ώστε κερδίζοντας χρόνο σε κάθε περίπτωση να είμαστε χορτάτοι και οι δύο.
 Σταύρος Ιντζεγιαννης
  
  
   .





Δεν υπάρχουν σχόλια: