Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

ΓΝΩΜΗ 10 / 7 / 17

                                                                    ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

      ΕΝ ΘΕΡΜΩ 40Ο

     Οικογενειακό μας το θέμα, αλλά νομίζω πως έχει ενδιαφέρον κι ας λένε « τα εν οίκω μη εν Δήμω». Άλλωστε και στη βουλή το ίδιο δε γίνεται τόσα χρόνια; Και εκεί μάλιστα, όχι μόνο βγάζουν ο ένας τα άπλυτα του άλλου, αλλά τα απλώνουν κιόλας όπως παλιά τη μπουγάδα, για να φανούν οι λεκέδες και αρπάζονται σαν τις νοικοκυρές στη βρύση Γιατί πήγες κι είπες κι έλεγες πως πήγα κι είπα κι έλεγα!!!
   Μερικές φορές κάποια γεγονότα  προκαλούν  από μόνα τους γενίκευση. Είναι από εκείνα που μπορεί να συμβούν σε όλους μας Δε φαντάζομαι να είμαι ο μόνος που γκρινιάζει με 38-40ο  βαθμούς θερμοκρασία.
 Το τελευταίο ανέκδοτο που κυκλοφορεί  είναι που ο κ. Πρωθυπουργός έκανε επέμβαση κήλης, κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας, όταν σηκώσει βάρη. Εν προκειμένω λένε, ότι ο κ. Τσίπρας την έπαθε  διότι σηκώνει τώρα τελευταία  τα βάρη του κ. Καμένου στη βουλή. Δεν είναι δα και λίγα. Η στήλη  από καρδιάς εύχεται στον κ. Πρωθυπουργό «ταχείαν ανάρρωσιν», αλλά να προσέχει, γιατί από προσωπική εμπειρία, η κήλη ξαναεμφανίζεται αν ξανασηκώσεις βάρος. Και μάλιστα το βάρος ολόκληρης βουλής όπου άλλος με το μακρύ κι άλλος με το κοντό τους δε φτάνει που έχεις την αντιπολίτευση αλλά έχεις και τους δικούς σου να σου σκοτίζουνε τον… έρωτα!
  Ωστόσο άλλο είναι το θέμα μου. Η ζέστη. Αυτή η αφόρητη ζέστη που σε βαράει κατακούτελα και δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Διότι  από τη μια μεριά έχεις την Μολδαβή που φροντίζει τον παππού και γυρίζει θεοτσίτσιδι ένεκα που  είναι μέρος της …θεραπείας του, λέει και από την άλλη έχεις τη συμβία σου που απειλεί να τη διώξει και να χάσουμε τον παππού και μαζί και τη …θεραπεία του!
  Γι αυτό παλιά-σκέφτομαι- οι άνθρωποι πεθαίνανε από τα 60-65.διότι δεν είχαν Ουκρανέζες να τους  φροντίζουν ενώ τώρα να είναι καλά οι κυρίες αυτές, που κάτι με το μασάζ, κάτι με τα μπάνια, κάτι με τις εντριβές και τα δυναμωτικά χάπια (!)  οι άνθρωποι ζούνε και ως τα 99 !!!
   Και κάπου εκεί είναι που μελαγχολούμε διότι καλά είναι που ζει ο παππούς κορακοζώητος, αλλά αν το καλοσκεφτείς όλη την κληρονομιά την τρώει στη …θεραπεία και στα δάνεια.!
   Άλλη αυτή η ιστορία με τα δάνεια. Κάναμε χαρές και πανηγύρια. Γεμίσαμε λεφτά! Σε  έπαιρνε η τράπεζα στις 12 τα μεσάνυχτα την ώρα που η Ασημίνα  ροχάλιζε τρισευτυχισμένη, βλέποντας  όνειρο πως την είχαν ανακηρύξει «Μις  κουζίνα» και σου έλεγε έλα το πρωί να σου δώσουμε έτσι στο κουβεντιαστό 10 χιλιάδες να πας διακοπές με την οικογένεια να δείτε το γαλάζιο Δούναβη, που λέει το βαλς και που μόνο γαλάζιος δεν είναι αλλά θολός και θεοβρώμικος.
   Τώρα σε ξαναπαίρνουν στα μαύρα μεσάνυχτα από την τράπεζα πάλι και σε φοβερίζουν να σου κατάσχουν το σπίτι γιατί καθυστέρησες τη δόση. Να το πάρουν να το κάνουν τι; Τα περισσότερα  σπίτια στην Ελλάδα υποθηκευμένα  είναι. Ακόμη και το κράτος, σκέφτεται να υποθηκεύσει – λένε- το κτήριο της βουλής  με τον άγνωστο στρατιώτη και με τους τριακόσιους …γνωστούς  μαζί,  μέσω ΤΑΙΠΕΔ!!!
  Βέβαια, λέει ο Χαράλαμπος, φτιάξαμε το καλύβι του παππού στην Άνω Καλεντίνη διώροφο με 9 δωμάτια και 7 μπάνια (Θέλαμε βλέπεις να έχει και ξενώνα) Μια φορά μόνο πήγαμε στα 10  χρόνια και δεν ξαναπήγαμε, διότι η κυρία μου αγανάκτησε: «Αντί να παιδεύομαι δυο μέρες να το συγυρίσω για να μείνουμε Σαββατοκύριακο, δεν πάω στη Ζάκυνθο να κάνω και τα μπάνια μου;»
     Γελάμε -θα πείτε-αλλά ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσεις  τους 40ο βαθμούς που μας τσουρουφλίζουν είναι ένα χαμόγελο. Η εβδομάδα που περνάμε θα είναι διακεκαυμένη! Προσοχή μη κυκλοφορείτε-λένε οι γιατροί. Καθίστε σπίτι να κάνετε παρέα  στη Βουλγάρα που φτιάχνει το γάλα του παππού με το σορτσάκι της (είναι η …επαγγελματική της στολή ,λέει) και θα δείτε τι όμορφα θα νοιώσετε. Δε βλέπετε που και ο Τσακαλώτος με τον Σόιμπλε αγκαλίτσα το πάνε.                                          
                                           Σταύρος  Ιντζεγιαννης
.






















Δεν υπάρχουν σχόλια: