Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΓΝΩΜΗ 3 / 7 / 17


                                                            ΕΝ  ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
     Η ΜΙΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ

     Είναι γνωστό ότι έφτιαξε ο Θεός τον Αδάμ και επειδή γκρίνιαζε - ντε και καλά θέλω παρέα- έφτιαξε και τη γυναίκα κι  από εδώ και πέρα είναι που  στράβωσε η δουλειά.
    Διότι είδε η Μιμίκα τη θάλασσα, μπλε σαν τη Νέα Δημοκρατία την εποχή του Καραμανλή του πρεσβύτερου και κόσμο γύρω –γύρω πολύ σαν τις συγκεντρώσεις που έκανε ο Αντρέας -Θεός σ`χωρέστον κι αυτόν κι εκείνους που τον ψήφιζαν- και είπε θα βουτήξω. Κι έβαλε  στην αρχή το αριστερό της ποδαράκι (ένεκα που είναι αριστερή) και είπε  πω -πω είναι παγωμένη σαν την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τώρα τελευταία, αλλά μετά το ξανασκέφτηκε και είπε θα βάλω και το άλλο πόδι. Και τότε ήταν που βράχηκε  το φουστάνι της –φόραγε μακριά όπως η Παπαρήγα παλιά (σ.σ Μου ήταν πιο συμπαθητική από τον Κουτσούμπα) και είπε η Μιμίκα θα το βγάλω να στεγνώσει. Και το έβγαλε φίλε μου και την είδαν κάτι πρώην νεαροί παρελθούσης  χρήσεως και πετάχτηκαν τα μάτια τους έξω κι έβαλαν τις φωνές και μαζεύτηκε κόσμος, όπως γίνεται στις συγκεντρώσεις των συνταξιούχων του ΙΚΑ και τη θαύμαζαν ποιος θα πάει κοντύτερα, να βλέπει καλύτερα και πολύ της άρεσε της Μιμίκας να τη θαυμάζουν και σκέφτηκε: Θα βγάλω το επάνω κομμάτι να δω τι θα κάνουν. Και το έβγαλε. Μάλιστα, το έβγαλε και έγινε σεισμός 5,7 ρίχτερ σαν εκείνον που είχε γίνει το 98 νομίζω ή το 99, αν θυμάστε στην Πάτρα και είχε πει ο Υπουργός θα αποζημιωθούν οι πληγέντες και μέχρι σήμερα ακόμη δεν πήραμε δεκάρα, αλλά θα πάρουμε οπωσδήποτε, διότι όπως λέει και ο θειος ο Βασίλης οι Υπουργοί δε λένε ποτέ ψέματα. Δε νομίζω!!!
  Και εκεί ήταν που είδε ο Θεός τι γίνεται στη γη και είπε « α σιχτίρ δεν έχετε προκοπή» και  έριξε  ένα γκαζοτενεκέ πετρέλαιο στην Εγγύς Ανατολή κι όρμησαν πατείς με πατώ σε ποιος θα πρωταρπάξει το πετρέλαιο και από τότε σκοτώνονται εκεί πέρα, όπως ακριβώς είχε γίνει με τον Πύργο της Βαβέλ, όπου είχαν αρπαχτεί αν θυμάστε οι Αριστεροί του Τσίπρα με τους Αριστερούς της Κωνσταντοπούλου, οι συμβασιούχοι ζητάγανε μονιμοποίηση, ο Τόσκας απαγόρευε συγκεντρώσεις, ο Γιαβρόγλου ξανάφερνε το άσυλο, ενώ οι Δεξιοί μια ζωή φαταούλες τα θέλανε όλα δικά τους και οργίστηκε ο Παντοδύναμος και έριξε μια πολυγλωσσία και από τότε αδύνατο να συνεννοηθούν Φώφη, Γιωργάκης, Βενιζέλος, Θεοδωράκης, Λεβέντης  Ναι μα την αλήθεια, το γράφει  και ο Αγαθάγγελος!!!
  Αυτά ήταν η αιτία που στράβωσε η δουλειά, διότι της άρεσε της Μιμίκας να πηγαίνει στην παραλία και να τα βγάζει όλα φόρα καμπάνα. Δηλαδή όχι όλα, διότι φορούσε ένα κορδόνι στη μέση, να χωρίζει τα επάνω από τα κάτω –όπως η ξηρά από τη θάλασσα –και να μαζεύεται όλο το ΚΑΠΗ λες και πρόκειται για κοινωνικό τουρισμό, να θαυμάσουν τα εφτά θαύματα του κόσμου :Μάτια , μύτη, στόμα, στήθος, πόδια, χέρια και κάτι άλλο που ντρέπομαι να το γράψω!
    Θα μου πείτε « μόνο η Μιμίκα κυκλοφορεί έτσι;» Όχι βέβαια.   
   Διότι  εκτός από την κυρία Φεβρωνία  που κατέβηκε να κάνει μπάνιο με μαγιό ολόσωμο, από τα γόνατα έως τον λαιμό, σαν εκείνο που φορούσε η γιαγιά στο Κορδελιό, όλες οι άλλες κυκλοφορούν ως Εύα εν τω Παραδείσω, με φύλα  συκής. Και μάλιστα, μερικές προτιμούν φύλο λεμονιάς, που είναι μικρότερο, κρύβει λιγότερα κι ας στοιχίζει ακριβότερα, Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι γυναίκες στοιχίζουν ακριβά, ντυμένες, αλλά πολύ ακριβότερα γδυτές!!!
   Το ερώτημα είναι τι άλλο θα βγάλει η γυναίκα, προσπαθώντας να προκαλέσει τον αρσενικό, πολύ περισσότερο που στην εποχή μας, αφού κατάκτησε θες με το μυαλό , θες με το κορμί της , όλα τα αρσενικά οχυρά, έγινε από θήραμα -κυνηγός και είναι μοναδική περίπτωση όπου το θήραμα παρακαλεί τον κυνηγό του να τον συλλάβει έστω κι αν κινδυνεύει να τον γδάρει ζωντανό, όπως γίνεται συνήθως. Αμφιβάλλετε:
  Υγ Για όσους ενδιαφέρονται η Μιμίκα  κάνει μπάνιο στον Αλυσσό !!!

  Σταύρος Ιντζεγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: